Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 12 березня 2021, 06:08
17090
9

«Ідеальна Ліга чемпіонів». Президент Юве розповів про новий формат

Великі зміни в європейському футболі

| Оновлено 12 березня 2021, 06:08
17090
9
«Ідеальна Ліга чемпіонів». Президент Юве розповів про новий формат
Skysports.com

Президент «Ювентуса» Андреа Аньєллі, голова Європейської асоціації клубів, підтвердив, що незабаром у нинішній формат Ліги чемпіонів будуть внесені великі зміни. Змінять і інші аспекти футболу.

«Я думаю, ми дуже близькі до угоди про ідеальну, на мій погляд, Лігу чемпіонів. Ми всього в декількох тижнях від офіційної заяви з цього приводу. Довгий час ми буквально воювали з президентом УЄФА Александером Чеферіном, однак нам потрібно було знайти спільну мову», - сказав Аньєллі.

Аньєллі підтвердив, що за новим форматом в Лізі чемпіонів братимуть участь 36 клубів (зараз 32).

Кожна команда в осінній частині турніру зіграє 10 матчів (зараз 6) за так званою «швейцарською системою», коли свої поєдинки вона проводить проти суперника, який має в загальній таблиці приблизно таку ж кількість очок. Після «регулярного сезону» підуть матчі на виліт.

Крім того, клуби хочуть скоротити кількість матчів в національних чемпіонатах. Для цього планують зменшити елітні дивізіони, які в більшості топ-ліг складаються з 20-ти клубів.

«Ми вважаємо, що для конкурентного балансу сил в національних чемпіонатах 20 команд - це занадто багато», - сказав Аньєллі.

З інших значущих ймовірних нововведень - заборона на трансфери між клубами, які вийшли в Лігу чемпіонів. Купувати можна буде тільки у тих команд, хто не потрапив в основну сітку турніру, що має збільшити доходи таких клубів.

Новий формат Ліги чемпіонів раніше 2024 року не запрацює, однак УЄФА і Європейська асоціація клубів незабаром повинні поділитися офіційною інформацією.

Оцініть матеріал
(121)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча
Футбол | 24 квітня 2024, 22:25 13
Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча

Легенда «синьо-гранатових» провів зустріч із керівництвом та вирішив залишитися в клубі!

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
igor_986
Ну и как это будет с точки зрения трансферов ??? Условный Мбапе хочет иргать в условном Реале то он должен пойти годик поиграть за условный Сассуоло что бы потом попасть в Реал ? Бредятина и так все игроки топ клубов ... у условной Десны будет более реальный шанс подписать Неймара чем у Барсы
Maks23
Украинским командам будет тяжко туда пробиться..
oenergo.com
Чем плох нынешний формат? Добавьте участников, если мало, и больше ничего не надо менять.
Alex86 1
Какую-то хрень выдумали вместо нормального формата ЛЧ в угоду в очередной раз топам, скоро вообще не видно будет игр окромя топ 4 чемпа и их команд
junglecat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Макс Руденко
Про самі матчі хз, краще чи гірше з циєю системою буде, треба по дивитися. А от за трансфери правильно. Хоча це стосується тільки зимової перерви, коли команди вже в сітці ЛЧ, а влітку переходь хоть по сто раз до початку нового сезону. Це зрозуміло тільки топ клубам. А що до попадання наших клубів. Ну то треба або свою школу мати дитячу і як ДК в кінці 90х рвати європу, або хорошого спонсора, бажано з шейхів, й купувати хороших іноземців, як ШД в середині 2х тисячних. А третього не дано, крім болота з Павелками та італійцями з своїмо арбітрами. Не буде сильного, хочаб на 50% від топ 5, чемпу, можете рахувати скільки влізе рейтинг, щоб вигрібати потім.
oenergo.com
Каждая команда в осенней части турнира сыграет 10 матчей (сейчас 6) по так называемой «швейцарской системе», когда свои поединки она проводит против соперника, имеющего в общей таблице примерно такое же количество очков.
-------------------------------------------
А это зачем, в угоду букам?