Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 08 березня 2021, 01:45
1497
1

ЯРОШЕНКО: «Перед Альянсом стоїть завдання – фінішувати у першій шістці»

Головний тренер «Альянсу» розповів про підготовку до весняної частини сезону

| Оновлено 08 березня 2021, 01:45
1497
1
ЯРОШЕНКО: «Перед Альянсом стоїть завдання – фінішувати у першій шістці»
Sport.ua. Юрій Ярошенко

Головний тренер «Альянсу» Юрій Ярошенко розповів про підготовку до весняної частини сезону, точкове підсилення, а також про плани на майбутнє.

– Пане Юрію, «Альянс» у зимове міжсезоння точково підсилювався. У вас не було потреби у запрошенні великої кількості новачків?

– У нас на сьогодні збалансований склад, і потреби у кількісному підсиленні не було. Також, хочемо надати шанс проявити себе хлопцям, які пройшли шлях від аматорського футболу до Першої ліги. Хочеться відзначити підписання контракту з Андрієм Гертом, який, думаю, зможе нам допомогти. Інші футболісти нас не переконали. Головне, що вдалося зберегти кістяк команди. Думаю, що «Альянс» навесні прогресуватиме.

– Які враження від гри Андрія Герта? Чому вирішили підписати з ним контракт?

– У першу чергу, хочеться відзначити людські якості Андрія. Герт – це професіонал, який віддає всього себе футболу, і розуміє, що від нього вимагають. Вважаю, що Герт обов'язково додасть різноманіття у грі «Альянсу».

– Альянс вже вийшов на новий змагальний рівень. Як можете оцінити цей етап?

– Ми пройшли шлях від аматорського футболу до Першої ліги дуже швидко. Необхідно розуміти, що все так швидко не буває. Важливо рухатися від матчу до матчу та прогресувати. Різниця між Першою і Другою лігами суттєва. Сподіваюся, що навесні зробимо крок уперед.

– Чи всі гравці витримали змагальний ритм?

– Здебільшого, зберегли той склад, яким грали. Це підтверджує те, що хлопці розуміють вимоги тренерського штабу і виконують їх. Намагаємося грати в агресивний, атакувальний футбол. На даний момент задоволений прогресом футболістів.

– У стадіону Ювілейний у Сумах нові власники. Чи не вплине це на команду?

– Думаю, це питання необхідно задати президенту клуба. На даний момент жодних проблем щодо організації зборів, забезпечення команди немає. Всі зарплати виплачуються вчасно. Керівники клубу – професіонали, і думаю, що вони вирішать всі питання.

– В Україні через складні погодні умови не вдалося виконати все заплановане. Чи змогли за рахунок контрольних матчів надолужити згаяне?

– У Туреччині створені всі найкращі умови для зборів. У нас збори пройшли за хорошого емоційного фону. Задоволений роботою, ставленням футболістів. З оптимізмом дивимося у майбутнє. Звісно, є певне хвилювання перед офіційними матчами, але це нормальний процес. На зборах працюємо для того, щоб навесні вже бути готовими до будь-яких труднощів.

– Вже помітний той кістяк, яким гратимете навесні?

– Під час спарингів надавали можливість гравцям проявити себе. Вважаю, що вдалося раціонально використати всю основну обойму футболістів. Всі мали змогу зіграти однакову кількість матчів. Відзначу, що мали шанс показати себе двоє хлопців 2004 року народження. Це Бойко та Капцов. Розраховуємо на наших талантів у майбутньому.

– Свого часу «Альянс» порівнювали з «Інгульцем», однаково пишеться історія команд, а президенти у гарних стосунках. Відчуваєте, що найближчим часом команда буде спроможна поборотися за Прем'єр-лігу?

– Ми повинні рухатися крок за кроком. Керівники клубу у нас амбітні, і ми намагаємося їх не підвести. Важливо бути готовими до виконання завдання підвищення у класі. На весняну частину сезону стоїть завдання фінішувати у першій шістці.

Sport.ua висловлює подяку особисто Миколі Видерку за можливість висвітлювати збори команд у Туреччині.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Розпочинається плей-оф Кубка Азії U-23. Хто стане суперником України на ОІ?
Футбол | 25 квітня 2024, 03:45 0
Розпочинається плей-оф Кубка Азії U-23. Хто стане суперником України на ОІ?

Опонентом синьо-жовтих буде команда, яка посяде в Азії третє місце

Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною
Футбол | 24 квітня 2024, 17:24 4
Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною

Український воротар заперечує, що м'яч перетнув лінію

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pricolist
Удачи Альянсу. Хочется, чтоб вскоре в Сумах появилась команда Премьер-Лиги.