Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
|
3288
0

Дмитро ПІДРУЧНИЙ: «Не було тієї свіжості, яка була в естафеті»

Український біатлоніст – про виступ в спринті

Дмитро ПІДРУЧНИЙ: «Не було тієї свіжості, яка була в естафеті»
Getty Images/Global Images Ukraine. Дмитро Підручний

Капітан чоловічої збірної України Дмитро Підручний прокоментував 15 місце в спринті на восьмому етапі Кубка світу в чеському Нове-Мєсто.

– Діма, вчора ти казав, що останнє коло далося важко. З огляду на це, чи вдалося відновитися після естафети?
– Так, вчора останнє коло трохи важко далося. Сьогодні, перед стартом, почував себе більш-менш нормально, але не зовсім добре відновився після естафети, трішки відчувалася важкість – не було тієї свіжості, яка була вчора на старті. Відповідно, стан був не такий, як на естафеті, коли фізично я почував себе чудово. Сьогодні відчувалася певна важкість, тому, навіть з одним промахом, не вийшло поборотися за вищі місця.

– Як котили лижі?
– Котили плюс-мінус нарівні, як зі всіма. Звичайно, на деяких відрізках краще, на деяких гірше, тому що сьогодні була складна траса: деякі місця на сонці, а деякі практично всю гонку в тіні. З огляду на це, важко було підібрати оптимальну структуру лиж. Тому однозначно сказати чи їхали лижі, чи не їхали – не можу. Загалом, середні.

– Промах - на габариті, як і більшість хиб у цьому сезоні?
– Ну, бували в мене в цьому сезоні промахи і не на габариті, бували і далекі. Сьогодні справді був близький промах – мій, робочий. Але скажу чесно, стрільбище було доволі важке: було важко пристрілятися перед гонкою, вітер часто змінювався. Можливо, на цей єдиний промах вплинуло і те, що трішки не зорієнтувався з вітром.

– Ти не був на зборі разом  з командою в Рупольдингу, оскільки  мав змогу поїхати на кілька днів до сім'ї. Чи вдалося в Тернополі підтримувати тренувальний ритм?
– Так, я мав змогу повноцінно тренуватися. Старався ніде не з’являтися, з дому виходив тільки на тренування, і якщо кудись дуже потрібно було. Але умови для тренування були. Я катався на лижах, зробив той план роботи, який мені дав тренер, все вдалося реалізувати.

– З гвинтівкою працював, чи ти відпочивав від неї, а вона від тебе?
– Ні, не працював. Багато з нею працював як до Поклюки, так і в Поклюці, тому хотілося трішки відпочити від неї, щоб скучити за стрільбою. Поки цей відпочинок був на користь.

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.