Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 06 березня 2021, 19:13
8298
3

Сіренко поб'ється з поляком із негативним рекордом. Але все не так просто

Лев Кравців – про поєдинок українського супертяжа проти спірного суперника

| Оновлено 06 березня 2021, 19:13
8298
3
Сіренко поб'ється з поляком із негативним рекордом. Але все не так просто
Twitter. Владислав Сіренко

Владислав Сіренко зустрінеться з польським супертяжем Камілем Соколовським. Рекорд поляка 10 перемог, 20 поразок, 2 нічиї. Всього 4 перемоги нокаутом. Здається, що бій повинен закінчитися навіть швидше, ніж дуже швидко. Але не все так просто.

Останнім часом Владислав відчуває проблеми, а Каміль є незручним.

У 2020 році Сіренко був продуктивнішим за багатьох українських топів - у нього цілих два бої. Першого серпня він переміг достроково в четвертому раунді Павла Кроленка. А 13 грудня зустрівся з несподівано головним українським супертяжем-рубакою Костянтином Довбищенком.

Від Кроленка несподівано важко прилетіло. Звучить дивно, враховуючи, що в рингу супертяжі, але факт легкого потрясіння не заперечував навіть сам Владислав:

«У бою з Кроленком мені прилетіло так, як не прилітало ще ніколи», - розповідав після поєдинку Сіренко.

Фактично, той удар включив українця. До влучання Влад не проявляв активності, просто робив свою роботу, ніби намагаючись вберегти суперника від сильних пошкоджень. Після - почав включатися, але опонент, який відчув, що може похитнути проспекта, теж не відставав. У підсумку після четвертого раунду кут зняв Павла, але до того моменту Сіренко мало не перший раз у кар'єрі відчув, що буває, коли суперник не здається відразу і не падає від перших важких влучень.

До речі, за рік до цього, в бою з Іваном Ді Берардіно в Німеччині, українець теж відчув на собі безстрашність. Ді Берардіно з перших секунд не боявся Сіренка, намагався рубатися і йти вперед. Але там вирішила сила удару і клас, який у Владислава просто вищий, ніж у тодішнього суперника. З Кроленком покластися на кілька точних ударів не вийшло.

прес-служба Владислава Сіренка

Бій з Довбищенком міг піти за двома сценаріями. У першому Сіренко розбиває вічно атакуючого опонента декількома зустрічними ударами, бій завершується, всі кажуть: «Нічого дивного». Другий трапився насправді.

Костянтин, як мінімум, не впав. У першій половині бою Влад безпроблемно перемагав, переграючи розгонистого і очевидного суперника. Здавалося, що Довбищенко просто не витримає таких влучень. А потім бій вирівнявся. Взагалі-то Сіренко забирав раунди, але з працею і справжніми випробуваннями. Суперник не падав, не надто боявся ударів, навіть бравіруючи міцною головою.

Перемогу одноголосним рішенням суддів забрав Владислав, але це знову був не найкращий виступ з можливих. Або, як мінімум, не те, чого всі очікували побачити від боксера з рекордом 15, 0 - 13 КО.

Бій з поляком із настільки явним негативним рекордом не повинен був викликати питання. Але він це робить. Тому що Владислав не вражає, а Каміль регулярно однаковий в рингу. Виходить такий собі несподіваний тест для українця.

Чим може бути небезпечний боксер із таким рекордом?

Питання абсолютно логічне і зрозуміле. 10 перемог при 20 поразках. 4 перемоги нокаутом. Ну ось кого це може налякати? Просто якийсь великий мужик в рукавичках, який кожні два роки може і вистрілити, але в іншому буде переможений ким завгодно середнього рівня.

І так, і ні.

Соколовський - не найбільший супертяж. 185 см у нинішньому хевівейті не дивує нікого. Але з непоступливістю і триманням у нього все чудово. Лише три з двадцяти поєдинків він програв достроково. Це навіть менше, ніж його мізерний відсоток нокаутів.

Швидше за встановлений термін з ним справлявся Ділліан Вайт - другий суперник у кар'єрі поляка переміг технічним нокаутом у третьому раунді. Для Ділліана той бій став дванадцятим в кар'єрі. Натан Горман - технічний нокаут у п'ятому раунді. І Жан Коссобуцький - нокаут у десятому, останньому раунді того поєдинку.

Крім них, Каміль боксував, наприклад, з Девідом Прайсом (поразка за очками в шестираундовому поєдинку) і Віктором Фаустом, він же Вихрист (поразка за очками в шестираундовому поєдинку). До речі, Соколовський - перший, кого українець Вихрист не зміг нокаутувати.

прес-служба Владислава Сіренка

Той бій вийшов насиченим. В основному, на джеби Віктора, якими він простукував голову Соколовського. Але і було очевидно, як добре тримає Каміль. Крім цього, він непогано створював тиск, намагався закинути розмашисті бокові і не здавався до самої останньої секунди.

Все одно не зрозуміло, чим він може бути небезпечний Сіренку? Як відомо, стилі роблять бої. Великі хлопці, на кшталт Вихриста або Прайса - це історія, в якій Соколовський програє з ймовірністю 9 з 10. Але любителі помахатися на середній і ближній, на кшталт Сіренка, нехай і не клієнти поляка, але з ними йому веселіше. Тому що треба менше думати і якомога більше махати руками.

Розраховувати на перемогу аутсайдера ніхто не буде. Тут цікавіше, як Владислав впорається з таким досвідченим суперником. Тому що останні бої не вражають уяву. Раніше українець розбирав суперників за рахунок сили, а коли сила перестала діяти, вражати стало нічим.

Яка ймовірність фіаско українця?

1 до 16 - такий прогноз від букмекерів. Десь так шанси і виглядають. Чи може Каміль влучити? А чому ні? Сіренко може пропустити, що доведено раніше. Але сумнівів у його трималці не було, та й не піддавалася вона суворим випробуванням.

Чи може Каміль перебоксувати Владислава? Тут шанси явно нижчі, ніж 1 до 16. Влад, звичайно, не Вихрист у плані навчання і навичок, але боксує здраво і цікаво. Шанси на те, що поляк сподобиться на апсет за очками, не дуже великі. Хіба що Сіренко відразу щось пропустить, потім не зможе зібратися до кінця бою і за рахунок меншої активності поступиться супернику.

У підсумку приходимо до того ж, до чого приходили перед поєдинком з іншим боксером з негативним рекордом - Костянтином Довбищенком. Якщо Сіренко зробить свою роботу - забере перемогу. Ні - будуть проблеми.

Єдине, що від Владислава всі очікують не просто зробленої роботи. Від людини, що зарекомендувала себе, як панчера, очікують відповідного виступу. Впевненого розбивання суперника і барвистого нокауту.

Чи виправдає надії - ось у цьому все питання.

Лев Кравців
Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Нейтралку» знищено. Визначено другу фіналістку супертурніру в Маямі
Теніс | 29 березня 2024, 04:39 5
«Нейтралку» знищено. Визначено другу фіналістку супертурніру в Маямі

Даніель Коллінс у двох сетах розгромила Катерину Александрову у півфіналі змагань

Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 17:15 0
Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024

17 червня підопічні Сергія Реброва проведуть поєдинок проти Румунії у 1-му турі групи Е

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Футбол в квадрате
Не все так просто с промоутерами, которые подбирают таких соперников...
KARABAS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Al Zolo
Как не странно-это лучший противник Влада до настоящего времени