Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
|
1606
0

Осасуна – Барселона. Прогноз на матч чемпіонату Іспанії

Відповідальний «фітнес» перед матчем-відповіддю проти «ПСЖ» і переглядом зустрічі прямих конкурентів

Осасуна – Барселона. Прогноз на матч чемпіонату Іспанії
Getty Images/Global Images Ukraine

Каталонська «Барселона» на цих вихідних може, нарівні з іншою частиною футбольного світу, відчути себе глядачем мадридського дербі, будь-який результат якого, за великим рахунком, зіграє їй на руку. Зрозуміло, про всілякі сценарії розвитку подій на вершині турнірної таблиці іспанської Ла Ліги можна буде говорити тільки після завершення гостьового матчу «блаугранас» проти «Осасуни» в рамках 26 туру, але команда Рональда Кумана бачиться в ньому явним фаворитом.

«Осасуна»

Памплонці в поточному сезоні не особливо виявляють бажання перевершувати свої досягнення зразка минулого футбольного року, влаштувавшись біля екватора турнірної таблиці. При цьому, щільність у цьому фрагменті рейтингу дозволяє говорити навіть про непогані шанси команди Ягоба Аррасате підібратися до потенційної зоні єврокубків у завершені сезону.

Однак матчі проти таких сильних суперників, яким є для «Осасуни» в її поточному стані каталонська «Барселона», присвячені зовсім іншим питанням. Кожна з команд Ла Ліги не з зони топ-6 вважає за честь підставити підніжку гранду, тому відходити від цієї традиції «червоні» точно не мають наміру.

Можливо, трохи допоможе їм у здійсненні заповітної мети скромна перемога над «Алавесом» у минулому турі (1:0), яка відбулася відразу за невдачею в домашній грі проти андалузської «Севільї» (0:2). Як бачимо, командам із лідируючої групи «Осасуна» поступається в більшості випадків, хоча і досвід відбору очок у того ж мадридського «Реала» в цьому сезоні вже був (0:0).

«Барселона»

Каталонський клуб у майбутній грі – явний фаворит. Про будь-яку втрату очок навіть мови для колективу Рональда Кумана в його нинішньому положенні йти не може. Прямі конкуренти у турнірній таблиці влаштують зарубу між собою на наступний день, після звітної гри, тому колектив «блаугранас» точно присвятить вільний час перегляду цієї битви.

Проте, чи виключно думки про мадридське дербі будуть у головах у футболістів «Барселони»? Через трохи більше за півмісяця паузи, час згадати, що скоро команді належить їхати до Парижу і відігравати домашні 1:4. Присутня велика спокуса припустити, що цей фактор торкнеться і гри проти «Осасуни».

Утім, два матчі поспіль інтенсивної практики в боротьбі проти андалузської «Севільї» (2:0 і 3:0 відповідно) принесли команді Кумана не тільки зміцнення позицій на другій сходинці турнірної таблиці, але і вихід до фіналу національного Кубка з, здавалося б, катастрофічної ситуації з гостьовою поразкою 0:2.

Погодьтеся, отриманий досвід у грі проти команди Хулена Лопетегі цілком логічно було б застосувати в матчі-відповіді у Франції, а позитивних емоцій від просування хоч в якомусь турнірі повинно вистачити на майбутню гру.

Статистика

Попередня зустріч між командами проходила на полі «Барселони», і завершилася перемогою «блаугранас» з рахунком 4:0.

«Осасуна» останнім часом зуміла повернути впевненість у домашніх поєдинках, завдяки чому набирає очки і покращує позиції в турнірній таблиці. Говорити про те, що подібного тонусу вистачить для протистояння проти «Барселони» було б передчасним, але позитивна тенденція простежується досить чітко.

«Барселона» в гостьових матчах поточного сезону відволожує душу на своїх суперників за невдачі на «Камп Ноу». Із початку 2021 року лише дві гри на виїзді з 11 команда Кумана завершила з менш ніж двома голами в своєму активі.

Орієнтовні склади

«Осасуна»: Еррера – Крус, Гарсія, Аридан, Відаль – Гарсія, Торро, Ойєр, Торрес – Будимир, Кальєрі.

«Барселона»: тер Штеген – Альба, Ленгле, Умтіті, Мінгеса – де Йонг, Бускетс, Педрі –  Грізманн, Мессі, Дембеле.

Прогноз на матч

Ми вважаємо, що каталонська «Барселона», тримаючи в голові у відповідь протистояння проти «ПСЖ», цілком може собі дозволити зіграти у ненадто результативний футбол, але при цьому важливої для неї перемоги не віддасть. За таких умов, ставка «перемога Барселони / мен. 3,5» за 2,41 від Parimatch виглядає гідною пропозицією.

6 березня, субота

Осасуна – Барселона
Памплона. «Ель Садар». 22:00
ТБ-трансляція на сервісі «MEGOGO»
Прогноз Sport.ua — 0:2
 
  • 6.60
  • 4.50
  • 1.51
Сделать ставку

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ОФІЦІЙНО. Молодий бразильський клуб підписав 35-річного екс-гравця Шахтаря
Футбол | 26 квітня 2024, 16:11 2
ОФІЦІЙНО. Молодий бразильський клуб підписав 35-річного екс-гравця Шахтаря

Дентіньо став футболістом «Амазонас»

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 14
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.