Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 лютого 2021, 10:37
4589
6

Перша осічка в новому році. Маріуполь вирвав нічию у Дніпра-1

Команди зіграли в результативну нічию на «Дніпро-Арені»

| Оновлено 28 лютого 2021, 10:37
4589
6
Перша осічка в новому році. Маріуполь вирвав нічию у Дніпра-1
УПЛ

Рівно чотири місяці не знає смаку перемог «Маріуполь»: останній раз команда перемагала 27 листопада, на виїзді обігравши «Львів». А через реконструкцію на домашньому стадіоні ще й змушена була проводити поєдинок 16-го туру Прем'єр-ліги на полі суперника, «Дніпра-1».

Дніпряни непогано почали другу частину чемпіонату країни. Дві перемоги поспіль дозволили підопічним Ігоря Йовічевіча піти з дна турнірної таблиці і злетіти на 10-е місце. У разі перемоги на «Дніпро-Арені» номінальні гості могли піднятися ще вище.

Зустріч почалася в хорошому темпі. Події миготіли з калейдоскопічною швидкістю. До 12-й хвилині арбітр показав три жовті картки, а «Маріуполь» упустив відмінний шанс відкрити рахунок: Очеретько прийняв м'яч в середині штрафного, прибрав захисника, уклав на газон воротаря - і влучив у поперечину метрів з десяти! Покарання за таке марнотратство було миттєвим: після подачі з кута поля Дуглас виграв верхову боротьбу у Чоботенка і головою вразив ворота - 0:1!

Азовці продовжували йти вперед і зуміли зрівняти рахунок. Теж після кутового! Сікан пробив неточно, але м'яч потрапив у захисника і рикошетом - в стійку. Відскочив у поле, а першим на добиванні виявився Меліченко, для якого гол став першим на такому рівні. Нагадаємо, першу частину сезону захисник провів у «Минаї» і забитими м'ячами не відзначався.

1:1 - підсумок першої половини зустрічі здається цілком справедливим. Гра була практично рівною - можливо, атаки «Маріуполя» здавалися гострішими, але при цьому воротар азовців частіше вступав у гру.

Другий тайм «Дніпро-1» провів з великою перевагою. Якщо до перерви команди в сумі завдали 7 ударів по воротах, то в другому «гості» зробили 9 спроб. Проявляв активність Довбик, але з його ударами справлявся голкіпер, а ще раз на виручку Кудрику прийшла поперечина. Однак наполегливість дніпрян все ж принесли плоди. Прорив Дубінчака в штрафному перервав Чоботенко. Вирок привів у виконання Довбик, розвівши голкіпера та м'яч по протилежних кутах - 1:2.

На куражі «Дніпро-1» понісся вперед з подвоєними силами. І мав би доводити справу до перемоги! Ігнатенко навіть забив гол, але з офсайду. Булеца зі штрафного в черговий раз перевірив на міцність каркас воріт. «Маріуполь» відбивався, навіть ціною фолів. Але свій шанс отримав - і використав! І знову на допомогу азовцям прийшов стандарт, а конкретно - кутовий. Кулаков скористався секундною розгубленістю опонентів і головою підрізав м'яч під дальню стійку.

У час, що залишився, обидві команди були обережними: пропущений м'яч майже напевно гарантував поразку. А так все завершилося миром. 2:2, і «Дніпро-1» перервав свою «безнічийну» серію, що тривала 10 матчів. З 15-ма очками команда залишилася на 10-му місці, 8 березня на неї чекає домашня зустріч з «Олександрією». У «Маріуполя» 17 балів і 9-й рядок у турнірній таблиці. Наступної суботи азовці приймають полтавську «Ворсклу».

Українська Прем'єр-ліга. 16-й тур.

«Маріуполь» - «Дніпро-1» - 2:2

Кирило Меліченко (35), Андрій Кулаков (87) - Дуглас (13), Артем Довбик (61, пенальті)

Сергій Чоботенко (12), Петро Стасюк (50), Артем Бондаренко (65), Олексій Биков (69), Олександр Драмбаєв (89) - Дуглас (6), Олександр Назаренко (11), Лукас Тейлор (88)

«Маріуполь»: Олег Кудрик, Петро Стасюк (Олександр Драмбаєв, 64), Олексій Биков, Сергій Чоботенко, Кирило Меліченко, Максим Чех, В'ячеслав Танковський (Микита Петерман, 46), Дмитро Мишньов, Олексій Кащук (Артем Бондаренко, 64), Олег Очеретько (Ельдар Кулієв, 73), Данило Сікан (Андрій Кулаков, 46)

«Дніпро-1»: Валерій Юрчук, Лукас Тейлор, Сілва Дуглас, Сергій Логінов, Владислав Дубінчак (Андрій Цуріков, 84), Олександр Піхальонок, Данило Ігнатенко, Олександр Назаренко (Сергій Булеца, 59), Маріо Чуже, Ігор Когут (Франциско Ді Франко, 59), Артем Довбик (Олексій Хобленко, 76)

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)

Стадіон «Дніпро-Арена» (Дніпро)

МАРІУПОЛЬ - ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 10 травня 2024, 08:47 1
Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Стали відомі оцінки Довбика та Циганкова за прикрий матч Жирони у Ла Лізі
Футбол | 11 травня 2024, 00:40 0
Стали відомі оцінки Довбика та Циганкова за прикрий матч Жирони у Ла Лізі

10 травня жиронці зіграли внічию з «Алавесом» (2:2) у 35-му турі Ла Ліги 2023/24

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
KARABAS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
katun2
да пипец!! ждал третей победы от Днепра.... жаль
Aleks04
Нет слов, столько моментов про*бать, и пропустить 2 мяча с угловых... Стоят как вкопанные, а Арендуполь забивает. Ждём Александрию
Mykhailo Orlovskyi
Зубами вырвали очко....
Tеllur
Сколько ж можно ущерб нести на выездах... Хоть не свалились ниже.
FACE_CONTROL
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил