Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 27 лютого 2021, 15:20
4520
1

Бій проти Фа – небезпечніший для Паркера, ніж здається спочатку

Лев Кравців бачить у цьому поєдинку більше інтриги, ніж букмекери

| Оновлено 27 лютого 2021, 15:20
4520
1
Бій проти Фа – небезпечніший для Паркера, ніж здається спочатку
Getty Images/Global Images Ukraine

Поєдинок Паркера і Фа не викликає якихось божевільних емоцій. Багато хто навіть не розуміють, хто цей Джуніор, а Джозеф уже наліво і направо роздає інтерв'ю, в яких він розриває Джошуа, Ф'юрі, легко виходить проти Усика і бере участь у чемпіонських розбірках.

Правда в тому, що в цих самих розбірках із 2018 року Паркер бере участь лише у себе і в деяких фанатів у голові.

Джозеф завжди був навколотопом, але останні два роки не вражає

До 2018 року новозеландець був серед топів дивізіону. Володів поясом чемпіона світу, перемагав Димитренка, спірно, але все ж Енді Руїса, Развана Кожану і Х’юї Ф'юрі. А потім зіткнувся з британською суперважкою машиною.

Спочатку Джозеф програв Ентоні Джошуа, добряче пошарпавши тому нерви. Паркер і Енді Руїс у реванші - єдині два боксери в кар'єрі Ентоні, хто простояв з ним усі раунди. Решту той незмінно рано чи пізно укладав.

Поразка в тому бою здавалася навіть частково кроком вперед. Джошуа - один з головних бійців нового покоління. Бій досить напружений, якщо порівнювати з іншими опонентами. Попереду відмінні перспективи і можливість здобути реванш. Але британська суперважка машина - це не один боксер, а ціла колекція.

Через чотири місяці Джозеф знову приїхав до Великобританії, зустрівся з менш майстровитим і зовсім іншим боксером Ділліаном Вайтом. І знову програв одноголосним рішенням суддів. Дві невдачі поспіль - проблема, але не біда. Тим більше, суперники - зовсім не ноунейми. Але з того часу Паркер більше бере участь в баталіях хевівейту на словах, ніж на ділі.

З 2018 по 2020-й рік Джозеф вийшов у ринг тричі - всі бої закінчив достроково. Спочатку в третьому раунді розбив Александра Флореса. Потім двічі приїхав до США. Спочатку, щоб перемогти Алекса Леапаї технічним нокаутом у десятому раунді, потім - Шоунделла Вінтерса, технічним нокаутом у п'ятому. Вразив? Зовсім ні. Це боксери, яких боєць, що на словах претендує мало не на абсолют, зобов'язаний проходити стрімко.

З одного боку, три бої - три дострокові перемоги - хороший результат. З іншого, чого очікувати від 29-річного супертяжа, який володів поясом чемпіона? З тим же Леапаї Паркер возився недозволено довго і нудно. З двома іншими завершувати бій до екватора - єдиний нормальний варіант. Тобто Джозеф не розчарував і не здивував в плані боксу. Але розчарував в ініціативі.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джозеф Паркер

З 2018 року ми дружно слухаємо про те, як він повернеться. Ось-ось надиратиме зад Вайту, розіб'є Чісору, за рахунок техніки зробить Усика і, звичайно ж, поверне собі пояси. Тому що він крутий і може. Але чи може? За весь цей час не було навіть спроби до організації бою з кимось крутішим за Флореса, Леапаї та Вінтерса. У 2020 Паркер прилітав до США - тобто не сказати, щоб перешкодою був коронавірус. Але чомусь бій був навіть не з Бризилом, а з ноунеймом, який навряд чи був цікавий навіть самому Джозефу.

29 років - чудовий вік для супертяжа. Ти за півкроку від піку форми. Час, коли потрібно вриватися у великі бої і ставати краще. У 27 Джозеф ставав краще, через два роки - ні. А, можливо, і навпаки. Тому що нічого, крім легкого збою іржі, такі бої не дають. Ну і посередні гонорари, звичайно.

Немає ні відчуття, ні фактів того, що Паркер реально хоче великих боїв. Каже, так, але намірів до організації немає ніяких. Він тільки розповідає, що готовий. Фа - відмінний поштовх для Джозефа. Поштовх, який може направити його до повернення в топи, а може і залишити просто колишнім чемпіоном.

Джуніор може здивувати. Багато чого буде залежати від нього

31-річний новозеландець, звичайно, не Олександр Усик з його роботою ніг. Не Ентоні Джошуа з його атлетизмом. Не Тайсон Ф'юрі з його нестандартністю. Але бажання, сили і мотивації у хлопця більше, ніж достатньо.

З 19 переможних боїв Джуніор виїжджав за межі рідної країни шість разів. Кожен раз в США, і кожен раз повертався з перемогою. Прямо як майбутній суперник - той теж ніколи не повертався з Америки з поразкою.

Головна проблема Фа - рівень опозиції. Він вищий за Джозефа - 196 см проти 193. У нього більший розмах рук - 204 см проти 193. Але ось із суперниками біда. Тут навіть немає сенсу порівнювати, хоча це і забавно. У 2017-2018 роках Паркер боксував з Разваном Кожану, Х’юї Ф'юрі, Ентоні Джошуа і Ділліаном Вайтом. У ті ж два роки Джуніор боксував з Кейтом Барром, Даніелем Таї, Хантером Семом, Фредом Латамом, Крейгом Льюїсом, Луїсом Паскалем і Роджеліо Россі. Боїв більше, чи був у цьому такий же сенс - і так зрозуміло.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джозеф Паркер та Джуніор Фа

У чому точно плюс Фа - це в його голоді і манері ведення бою. Він точно не настільки технічний, як Джозеф, але, якщо включається на середній, це можна порівняти з роботою потужного кухонного комбайна. Джуніор просто перемелює суперників у ньому. У нього немає страшного удару - він просто важкий. Але з такою кількістю, яку він викидає, цілком вистачає і цього.

Мотивації Джуніору теж не позичати. Його часто згадують, як боксера, який може увірватися в чемпіонську гонку. Якщо не перемогою над головним співвітчизником це робити, то як і коли?

Хто фаворит?

Безапеляційно Паркер. 1.07 проти 7.5 на звичайну перемогу Фа. Чи так воно насправді? На перший погляд, так. Джозеф більш технічний, у нього важчий удар, він вміє вчасно і точно ним вдарити. А ще він молодший, у нього сила-силенна досвіду і, судячи зі слів, повні кишені амбіцій.

З іншого боку, підсумок поєдинку буде багато в чому залежати від того, хто перший влучить. Фа просто не вміє не включатися на середній. У Паркера відмінна трималка - навіть гармати Джошуа його не взяли. Чи вийде стримати багатоударні серії Джуніора? На перший погляд - так. По факту - загадка, на яку ми зовсім скоро дізнаємося відповідь.

Здається, що Паркер повинен ловити суперника. Ось саме на цих вибухах. В один момент Фа відкриється, Джозеф пустить між рук свій важкий удар - пиши пропало. Але, виходячи з виступів Паркера останні два роки, легкої прогулянки для нього не передбачається. Джуніор однозначно кращий за всіх суперників Паркера останніх років.

Якщо Джозеф повірить в те, що справа зроблена ще до початку бою і буде думати про Джойса або Усика, на нього точно чекає неприємний сюрприз.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vizuals
Наврядче комусь здається, що бій для Паркера не небезпечний. Це як раз так і є - Фа - повільний, не має а ні швидкості, щоб якось протистояти швидкому Паркеру, а ні мозоку, щоб компенсувати відсутність швидкості. Отримає своїх стусанів, як воно має бути