Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 25 лютого 2021, 14:09
26459
4

ФЕРРЕЙРА: «Гуляв по Донецьку, і це виглядало, наче гра в Call of Duty»

Аргентинець - про деякі подробиці своєї кар'єри в Україні

| Оновлено 25 лютого 2021, 14:09
26459
4
ФЕРРЕЙРА: «Гуляв по Донецьку, і це виглядало, наче гра в Call of Duty»
Getty Images/Global Images Ukraine. Факундо Феррейра

Нападник «Сельти» Факундо Феррейра, добре відомий в Україні виступами у складі «Шахтаря», розповів, чому свого часу прийняв рішення перебратися в стан «гірників», а також згадав, через що клубу довелося покинути Донецьк.

- Переїжджаючи в Європу, ти вибрав Україну. Чому прийняв таке рішення?
- У мене був хороший сезон в «Велес Сарсфілд», після чого я зустрівся з представником «Шахтаря». Того року вони грали в Лізі чемпіонів, мали відмінну команду, і я не сильно коливався. Для мене все виглядало дивним з першого дня, тому що все було інакше. Мова, культура, їжа... У перший рік я не дуже добре провів час, але справа в тому, що я досить замкнута людина. У команді було повно бразильців, які хотіли мені допомогти, але я був дуже замкнутий, і це зіграло проти мене.

- Яке жити в країні, де йде війна?
- До війни я жив у Донецьку, потім поїхав до Києва. Я нічого не розумів, не знав, що відбувається, тому що не розумів мови і не міг вникнути в суть новин. У клубі нам теж нічого не розповідали, але потім я виходив в місто і бачив ситуації, які мені більше не здавалися нормальними. Наприклад, я їздив тренуватися на околицю Донецька, і українська поліція завжди була там. Як раптом її не стало, а з'явилися люди з замотаними головами і автоматами. Я запитав, що це таке? Я проїжджав повз них, вони запитували документи, а я просто говорив їм: «Шахтар», «Шахтар», щоб мене пропустили. Так було до кінця чемпіонату, а коли ми поїхали, все вибухнуло.

- Чи бували у тебе лячні ситуації?
- Пам'ятаю було багато демонстрацій. Всі урядові будівлі були захоплені, вони були забарикадовані проводами і гумовими стрічками... Це було схоже на Call of Duty. Я йшов по вулиці Донецька, і це виглядало, наче гра в Call of Duty. У якийсь момент я злякався, але мені завжди казали, що все в порядку. Коли ми виїхали, через кілька тижнів все загострилося.

- Ти з бразильцями навіть відмовлявся повертатися.
- Так, ми проводили передсезонку у Франції чи Швейцарії, і після товариського матчу нам довелося повернутися в Україну, щоб грати. Якраз в той день над Донецьком збили комерційний літак, в якому загинули всі пасажири і члени екіпажу. Тоді ми злякалися і вирішили не їхати в Київ. Я пробув у Франкфурті два тижні, поки не був організований мій трансфер в «Ньюкасл».

- Твоє перебування в Прем'єр-лізі було абсолютно незадовільним.
- Це був рік, який варто забути. Я приїхав з «Шахтаря» туди тільки тому, що хотів піти, але тренувався не так, як повинен був. Це було щось, що стало для мене досвідом. Коли я приїхав в «Ньюкасл», мені був потрібен час на адаптацію, а потім у мене виникли проблеми зі спиною, через які я пропустив кілька місяців.

Оцініть матеріал
(276)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф
Футбол | 26 квітня 2024, 11:35 35
Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф

Згадуємо несподіваних чемпіонів топ-5 у контексті їхнього наступного сезону

Реал без Луніна здолав Реал Сосьєдад. Скільки потрібно очок для чемпіонства
Футбол | 27 квітня 2024, 00:01 9
Реал без Луніна здолав Реал Сосьєдад. Скільки потрібно очок для чемпіонства

Гра завершилася з рахунком 1:0, єдиний м'яч забив Арда Гюлер

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Виктор М
Кал оф дьюті 7ий сезон...
Vaso
Феррейра не понял что пришел "русский мир" и стало жить лучше, не надо Украину кормить, за русский язык не распинают,мог бы остаться в Донецке и поиграть за "Победу" тем более что рэспублика растет над собой.
Trollface
О нем уже все давно забыли. Слился как игрок.