Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 20 лютого 2021, 08:20
6836
12

Переможець пари Берчельт — Вальдес може зустрітися з Ломаченком

Лев Кравців у передчутті справжньої мексиканської битви

| Оновлено 20 лютого 2021, 08:20
6836
12
Переможець пари Берчельт — Вальдес може зустрітися з Ломаченком
Getty Images/Global Images Ukraine

20 лютого Мігель Берчельт захищатиме свій пояс WBC у другій напівлегкій вазі в поєдинку проти Оскара Вальдеса. Великий бій для обох суперників, до якого точно варто придивитися Василю Ломаченку. Хто знає, можливо, в недалекому майбутньому до цієї категорії повернеться і українець.

Берчельт виносить всіх уже сім років і чекає на повернення Ломаченка

Остання поразка Мігеля відбулася 15 березня 2014 року. У десятому раунді Луїс Едуардо Флорес зловив опонента двома боковими. Той впав, ніби вмить заснув. Проте встав, хотів продовжити, але рефері вирішив, що з Берчельта досить.

Після цього Мігель тільки перемагає. В основному, ламаючи суперників фізично. За шістнадцять поєдинків після тієї самої поразки, Берчельт не розбивав суперників достроково лише двічі: Такаші Міура програв йому одноголосним рішенням суддів, бій з Елезаром Валензуелою був визнаний таким, що не відбувся.

Мексиканець є дуже сильним. У кращих традиціях свого народу Мігель не шкодує ні себе, ні суперника. У рубці, тиску і силових йому ще потрібно пошукати рівних. При цьому, в поєдинку з тим же Сосою, якому Ломаченко влаштовував кориду, Берчельт показав, що вміє не тільки битися.

Тоді мексиканець вибухав серіями в кожному раунді, але, в основному, працював на задній нозі. У підсумку, до четвертого раунду взагалі-то рівного бою Мігель намацав, куди і як потрібно бити суперника. Спочатку залетіло в печінку - Соса якось встав, продовжив і навіть пішов уперед. Але нарвався на кілька серій від суперника. Секунданти тут же здалися, хоча Джейсон не здавався враженим на все сто.

Що точно варто відзначити, дивлячись той бій, так це те, що Мігель вміє не тільки йти вперед з відкритими грудьми. Він добре ловить суперника на помилках, відчуває, коли треба додати і де затиснути суперника. Ну, а у фізичній потужності змагатися з Берчельтом - собі дорожче.

Більше 84% дострокових перемог, найпотужніші удари з обох рук і відсутність страху перед будь-яким суперником. З цим чемпіоном важко будь-кому. Але Вальдес може показати клас.

Getty Images/Global Images Ukraine

Вальдес бився з Ломаченком у любителях, а в профі ще не програвав

30-річний мексиканець нічим не гірший за чемпіона. Обидва - яскраві атакуючі боксери. Обидва з найпотужнішим ударом. Більше 78% суперників Оскара завершили бій раніше терміну.

Вальдес все ж є більш технічним. У нього класний джеб, відмінна робота корпусом, він може не тільки рубатися, але і працювати, набираючи очки. Відмінний приклад - поєдинок проти технічного Мігеля Марріаги. До цього хлопця ніхто особливо не придивлявся до зустрічі з Ломаченком, але технічні навички і різнобічність завжди були його перевагою.

Незважаючи на це, Вальдес перепрацював його, забравши перемогу одноголосним рішенням суддів.

Якщо бої роблять стилі, то це якраз про поєдинок Вальдес - Берчельт. Приблизні однакові за габаритами. Схожі за стилем. Непоступливі, фізично потужні мексиканці, які борються за титул WBC - ну ось, що може бути яскравіше?

Getty Images/Global Images Ukraine

До чого тут Ломаченко?

Так, постійно згадуємо про українця, але незрозуміло, чому. Ні, не просто так. З Вальдесом Василь Ломаченко зустрічався на чемпіонаті світу-2009 у Чикаго. Конкурентним протистоянням це не назвеш - рахунок 12-1 говорить сам за себе.

Пізніше мексиканець згадував і не раз, що хотів би поквитатися за ту поразку, але вже в професіоналах. Раніше це сприймалося з посмішкою, зараз - аж ніяк.

Мігель Берчельт викликав на бій Василя, незважаючи на те, що той вже перейшов у легку вагу. І навіть був готовий піднятися, якщо відразу зустрівся б із Ломаченком. Українець такої можливісті не відкидав, але з застереженнями, звичайно.

Василь був готовий дістатися до абсолюту в легкій вазі, а потім спуститися на категорію вниз, тому що там теж є цікаві бої і можливість взяти титули. Тоді це здавалося далеким-далеким майбутнім. Зараз - аж ніяк.

Вся справа в тому, що на даний момент Ломаченку потрібно багато вирішити. Він заявив, що буде боротися за право битися за абсолют у легкій вазі і домагатися реваншу з Лопесом. Але якщо раптом щось піде не так? Виявиться, що Василь все ж дуже малий, що Лопес пішов в іншу вагу? Шанс повернутися в рідну категорію є завжди. І Берчельт, і Вальдес, і навіть Джервонта, який є не дуже великим для легковаговиків, будуть раді такому повороту подій.

Так хто ж все-таки є фаворитом?

Ломаченко - це круто, але не найближче майбутнє. Найближче - супербій між мексиканцями. Оскар тут явний аутсайдер - на нього можна поставити з коефіцієнтом 3.75. На Мігеля - з коефіцієнтом 1.25. Букмекери практично не бачать шансів для Вальдеса. Їх і можна зрозуміти, і не можна.

Можна, тому що рубатися з Берчельтом - погана затія, а все в підсумку точно скотиться в бійку. Мігель трохи габаритніший за суперника, трохи молодший і просто дуже сильний.

Не можна тому, що Вальдес - навіть не Соса. Він сильніший, добре тримає (хоча так, як Мігель, його голову ще не перевіряли), не падав, не програвав і максимально заряджений. А ще може попрацювати розумно і від суперника, вибухаючи тільки у вигідних для себе умовах. Та й хто сказав, що Мігель не може впасти?

Берчельта вже перевертали, а в кулаках Вальдеса вистачає динаміту, щоб покласти суперника відпочивати ще раз.

Безумовно, Мігель - фаворит. Він домінуючий чемпіон, який ламає суперників одного за іншим. Він дуже сильний. Але останній вдалий бій був у 2019-му. Списувати з рахунків Вальдеса - дурна затія. Бій точно буде і конкурентним, і насиченим на події.

А після цього вже і про виклик Ломаченка варто подумати.

Поєдинок Мігель Берчельт - Оскар Вальдес відбудеться в ніч на 21 лютого у Лас-Вегасі. Орієнтовний початок бою 21 лютого, о 04:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Гравцям Миная пропонували здати матч з грандом УПЛ за винагороду
Футбол | 20 квітня 2024, 14:10 80
Джерело: Гравцям Миная пропонували здати матч з грандом УПЛ за винагороду

Клуб звернувся в Будинок футболу з проханням розібратися в ситуації

Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 23:34 48
Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті

Марта здобула найбільш високорейтингову перемогу в кар'єрі, здолавши Коко Гофф

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
mustapha
Були часи,коли музику замовляв Ломаченко,тепер вже його танцюють.Не треба було Васі брати приклад з кума,та загравати з рузькім міром,тоді б не втратив підтримку українців.А казламордим рашистам Вася тепер і за даром не потрібен,вони його використали,як туалетний папір,та викинули на смітник-чужинцями невдахами ординці не цікавляться.Така ж сама доля чекає і на Усика,як тільки той оступиться,гундяєв забуде про свого адепта на другий день.
Al Zolo
т.к.в 61 никто из топов не хочет встречаться с Василем-а вем я уходит-возможно он вернется в 59-он сам писал что это наиболее удобный ему вес.....Одно только тут но есть -из реально знаковых бойцов тут пожалуй только-Берчельт
Al Zolo
Какую боину закатили 2 ацтека.... Браво-Вальдес!!!!!
Faboth Dangerous
Ого, крутые ребята. Я бы посмотрел их бой. Но в 5 утра не встану
Al Zolo
Судите сами-чемпион ВБА в 59-малоизвстный венесуэлец Гутьеррес ВБО-такойже американец Херринг ВБС-Бепчельт и ИБФ-скорее всего таджик Рахимов..... такая себе оппозиция-Василь может легко стать абсолютом в этом весе но больших денег не заработает