Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
|
6974
4

Україна – Словенія. Прогноз та анонс на матч кваліфікації чемпіонату Європи

Наша збірна спробує взяти реванш за відчутну поразку в Любляні

Україна – Словенія. Прогноз та анонс на матч кваліфікації чемпіонату Європи
fbu.ua

Поєдинок Україна - Словенія відбудеться в суботу, 20 лютого, в київському Палаці Спорту. Початок зустрічі о 16.00. В прямому ефірі матч покаже телеканал «Хsport».

Майже рік минув з моменту останнього домашнього матчу для збірної України. У попередній раз на своєму паркеті наші баскетболісти приймали суперників 23 лютого 2020 року, коли в Запоріжжі гостювала збірна Угорщини. Після такої тривалої паузи українські шанувальники баскетболу зможуть знову на власні очі побачити наших гравців. Станеться це в грі проти збірної Словенії, яка й прояснить, чи зуміє наша національна команда претендувати на перше підсумкове місце у відбірковій групі F.

Україна вже вирішила питання виходу на континентальну першість, проте поєдинок проти словенців зовсім не буде позбавлений своєї мотиваційної частини. По-перше, збірна України має реальні шанси посісти перше місце в своїй кваліфікаційній групі, що обіцяє певні пільги при жеребкуванні Євробаскету. Для цього нам необхідно перемогти з різницею в 12 і більше очок, оскільки майже три місяці тому в Любляні ми поступилися Словенії - 73:84, а після обіграти в останньому турі угорців. Розклад непростий (особливо в частині перемоги над словенцями з необхідною різницею), але цілком реальний.

По-друге, (а може навіть і, по-перше) дуже важлива сама перемога над Словенією. З будь-яким рахунком. Перша гра проти балканців у відбірковому турнірі на Євробаскет-2021, яка відбулася 28 листопада 2020 року, стала дуже неприємною сторінкою в історії українського баскетболу. Нагадаю, тоді збірна України вже після першої чверті горіла - 9:33, а до перерви втратила практично всі реальні шанси на перемогу. Перші двадцять хвилин гри після Словенії стали просто провальними для нашої збірної. Попри те, що в другій половині зустрічі українські баскетболісти вирівняли гру, за підсумком поєдинку на нашу національну команду вилилося дуже багато справедливої ​​критики. Так що, гравцям збірної України є, що доводити. Також є, що доводити і нашому тренерському штабу, адже після першої гри зі Словенією склалося враження, що ми рухаємося не в самому вірному напрямку.

По-третє, вперше з середини березня минулого року на баскетбольний поєдинок будуть допущені глядачі. І відразу ж на такий важливий матч. Один тільки цей факт повинен погнати наших гравців вперед і надати для них сил. Адже за заявами самих баскетболістів, їм дуже не вистачало підтримки уболівальників, а тепер є можливість, нарешті, зіграти для них. Переможний результат при таких розкладах стає справою принципу.

Намагатися порадувати своїх шанувальників наша національна команда буде в наступному складі:

Захисники: Олександр Мішула («Київ-Баскет»), Іссуф Санон ( «Дніпро»), Денис Лукашов, Олександр Липовий (обидва – «Прометей»), Віталій Зотов («Хімік»), Джером Рендл («Бетіс», Іспанія)

Форварди: Володимир Герун («Унікаха», Іспанія), В’ячеслав Бобров («Дніпро»), Сергій Павлов, Богдан Близнюк (обидва – «Київ-Баскет»), Андрій Войналович («Хімік»)

Центрові: В’ячеслав Петров («Прометей»), Дмитро Скапінцев («Черкаські Мавпи»), Владислав Коренюк («Київ-Баскет»)

Дуже багато інтересу привертає до себе персона Джерома Рендла. Натуралізований американець не грав за збірну України з Євробаскету-2015, де, м'яко кажучи, не дав необхідного імпульсу нашій команді. На сьогодні Джерому 34, і він явно не асоціюється з майбутнім збірної України, а чемпіонат Європи відбудеться тільки через півтора роки. Правда, непогана статистика в чемпіонаті Іспанії (9,4 очок в середньому за гру) говорить про те, що він може бути хорошим посиленням тут і зараз, але, чи так це потрібно нашій збірній.

Проте з майбутнім нашої національної команди асоціюється тріо потенційних дебютантів збірної - Дмитро Скапінцев, Владислав Коренюк та Андрій Войналович. Кожен з них проводить непоганий сезон і заслужив одягти майку головної баскетбольної команди країни. Цілком ймовірно, що на Євробаскеті саме ці гравці будуть в основний ротації нашої збірної, але поки давайте дочекаємося їхнього дебюту.

Збірна Словенії прибула до Києва в схожому складі у порівнянні з листопадовим кваліфікаційним вікном. Хіба що звертає на себе увагу відсутність натуралізованого американця Джордана Моргана.

В цілому, заявка збірної Словенії на київський баббл виглядає наступним чином:

Захисники: Ян Шпан («Гіпускоа», Іспанія), Ален Ходжич, Лука Рупнік, Яка Блажич (всі - «Цедевіта-Олимпія»), Лука Лапорнік («КРКА»), Грегор Глас («Динамік», Сербія)

Форварди: Грегор Хроват («Шолє», Франція), Блаж Махковіч («Геліос»), Ян Косі, («КРКА»), Едо Муріч («Цедевіта-Олимпія»)

Центрові: Жига Дімец («Цедевіта-Олимпія»), Юрай Макура («ФМП», Сербія)

Балканці вже встигли випробувати паркет київського Палацу Спорту не тільки на тренуваннях, а й в офіційному матчі. У четвер підопічні Александра Секуліча в перенесеному поєдинку обіграли збірну Угорщини - 84:72. Найрезультативнішими у складі збірної Словенії стали Яка Блажич (24 очки + 6 підбирань + 4 передачі) і Лука Рупнік (13 очок + 7 передач).

Гра проти словенців повинна стати для нашої команди дуже важливою в моральному плані. Після не дуже вдалого листопадового баббла збірна України повинна довести сама собі, що їй під силу обіграти міцних суперників, а тут ще й такі довгоочікувані вболівальники на трибунах, які зроблять перевагу домашнього майданчика для нашої національної команди повноцінною. Програвати в такій ситуації дуже не хотілося б. Це точно розуміють і самі баскетболісти збірної України, які докладуть максимум зусиль для реваншу.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України.       

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу.   

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. Словенія

5

4

1

405:364

+41

9

2. Угорщина

4

3

1

294:300

-6

7

3. Україна

4

2

2

291:286

+5

6

4. Австрія

5

0

5

363:403

-40

5

20 лютого

Україна – Словенія

 
  • 1.71
  • 2.06
Сделать ставку
 
  • 1.70
  • 2.06
Сделать ставку
 
  • 1.75
  • 2.26
Сделать ставку

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 25 квітня 2024, 10:00 5
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Стало відомо, коли розпочнеться наступний сезон УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 11:55 6
Стало відомо, коли розпочнеться наступний сезон УПЛ

Ігор Бурбас стверджує, що базовою датою старту УПЛ 2024/25 є 3 серпня 2024 року

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Tеllur
Реванш - дело чести!
Надо быть мужиками!
Ведь Словения в баскетболе это не США.
Al Zolo
матч никому не нужный- словенцы и наши уже на Евро-игра на 2 результата