Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 лютого 2021, 02:27
6516
18

ЦИГАНИК: «Виходить, на думку Шахтаря, всі українські тренери – клоуни»

Футбольний журналіст різко розкритикував донецький клуб за ситуацію з Каштру

| Оновлено 18 лютого 2021, 02:27
6516
18
ЦИГАНИК: «Виходить, на думку Шахтаря, всі українські тренери – клоуни»
Циганик LIVE

Футбольний журналіст Ігор Циганик різко розкритикував «Шахтар» за обурення, яке «гірники» висловили через те, що головний тренер Луїш Каштру не був включений до топ-3 претендентів на звання найкращого тренера України 2020 року:

«Я брав участь в цій історії. УАФ проводила опитування разом з профспілками. Кожен тренер професійного клубу в Україні (тобто, Друга ліга, Перша ліга і Прем'єр-ліга) мав право назвати свій варіант найкращого тренера України. І Каштру не потрапив до трійки. Тренери професійних клубів (а не журналісти, не вболівальники, не працівники УАФ) визначили трійку претендентів: Скрипник, Рябоконь, Луческу.

Вся ця образа «Шахтаря» повинна бути спрямована до всього тренерського цеху України. Це тренери голосували, а тренерів не обдуриш. Вони – професіонали своєї справи, вміють диференціювати можливості і результати. І, напевно, вони не побачили в Каштру чогось екстраординарного, що він зробив в цьому сезоні, щоб поставити його в трійку. Є анкети, їх можна подивитися.

Виходить, що всі українські тренери – клоуни, на думку «Шахтаря». Що вони не можуть визначити, чи не можуть розібратися, і тільки в «Шахтарі» розуміють, де правильно і де неправильно. Так не можна. Спочатку розберіться, хто голосував. Ти ж не купиш всіх тренерів, кожен називав одне прізвище.

Для тренера робота коуча не полягає тільки в тому, що є успіх, але й у вихованні футболістів і в певному диференціюванні можливостей і результатів. Це робота, коли ти проявляєш свій талант, а не використовуєш тільки найкращих футболістів з найкращими можливостями. Ще й коли кілька команд грають не туди. Тому мені ця образа «Шахтаря» здається дивною.

Я говорив з Даріо Срною. Він дав інтерв'ю, але навіть не розібрався. Його аргумент – Каштру грав у півфіналі ЛЄ, обігрував «Реал». Правильно, але голосували тренери. Не все можна купити. Тренери самі знають, вони цю справу розуміють глибоко, і вони визначили своїх фаворитів і переможця. Каштру – 4-й в цьому голосуванні тренерів професіональних команд України, тому він не потрапив в топ-3 номінантів.

Дуже проста історія, і не треба робити з мухи слона. Не треба придумувати, накручувати і робити себе вище за інших. Ви – суб'єкти футбольного дійства в Україні. Ви повинні сприймати це як реальність і об'єктивно до цього підходити. Не треба вважати себе кращими за інших, тому що без цих інших вас немає. Якщо клуби відмовляться, то ви ніколи не будете грати в Лізі чемпіонів. Ці клуби, які голосували, дають вам право вигравати Прем'єр-лігу і потрапляти у Лігу чемпіонів. І ви повинні рахуватися з ними, з їх думкою, це нормальний процес».

Джерело Циганик LIVE
Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Дуже поганий відбір». Левандовськи оцінив вихід Польщі на Євро-2024
Футбол | 27 березня 2024, 18:10 0
«Дуже поганий відбір». Левандовськи оцінив вихід Польщі на Євро-2024

Зірка збірної Польщі незадоволений грою

The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 14:11 15
The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024

Лідерами «жовто-синіх» британці вважають Мудрика та Судакова

Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
bullyUA
Чтобы понять чего стоит Каштру ему надо дать Рух или Минай.
s_vaskevich
Можливо вони забули, що Луческу вже не тренер Шахтаря!!!
BekXan
Клоун Цыганик который очередной раз кидает на вентилятор своё дерьмо То про Динамо то про Шахтёр то про другие клубы.Клоаки кусок.
kvlad200760
Перше-спробуйте прокоментувати що цим висловом хотів сказати цей "видатний" журналіст "Якщо клуби відмовляться, то ви ніколи не будете грати в Лізі чемпіонів. Ці клуби, які голосували, дають вам право вигравати Прем'єр-лігу і потрапляти у Лігу чемпіонів. І ви повинні рахуватися з ними, з їх думкою, це нормальний процес».
Друге- ніхто з гравців Шахтаря чи той самий Срна не називали інших тренерів клоунами.Принаймі я такого в інтервью Степаненка чи Пятова не читав.
Третє - як зрозуміти пассаж "не все можна купити"? Хіба потрібно щось купляти коли ти виграєш чемпіонат з відривом в 23 очки. Ще можна було б якось зрозуміти,якби в країні був економічний рай а Ахметов незнав би куди гроші складати.А в часи коли на самого Ахметова наїхали (кримінальні справи,Укртелеком,арештовані закордонні рахунки) розкидатися грошима заради дешевого понту в 23 очки різниці особисто я не бачу сенсу.Да і Ахметов не схожий на людину розкидаючи бабло заради непотрібного понту.
Stran
Поспешил😁. Суркис уже высказал своё в общем адекватное мнение. А цыганык поспешил жопу ему лизать😂. Стыдоба
JV
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
mayakovskiy1
Выходит, что победа в чемпионате с -23, полуфинал ЛЕ, победы над Реалом, Аталантой, Бенфикой, ничьи с МС и Интером ( с выбиванием лучшей команды Серии А из ЛЧ) ничего не значат?
Кто это решил? Убогие физруки лучшие из которых АЕКУ горят 1-4? Кто из них хотя бы из группы ЛЕ выходил? О полуфинале молчу. Кто их них с Реалом просто играл, а не побеждал дважды?
Как убогие клоуны, которые НИКОГДА не добьются того, что сделал Каштру за 1 сезон могут его оценивать?
volf2020
Срна дуже багато собі позволяе.Тримав би свою думку при собі.
KARABAS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Петя Рудик
Самий головний клоун, це ти Цигавнюк
Artyom_I
Эти тренеры моглы выбрать Хацкевича или Михайленко тренером года, но это не значит, что они лучше в Украине.
mayakovskiy1
Сколько очков в рейтинге УЕФА принесли два великих коуча Скрипник и Рябоконь в 2020 году? Есть мнение что вместе взятые раз в 5 меньше чем1 Каштру
ShakhtarUberAlles
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил