Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 17 лютого 2021, 19:48
3400
2

Веспрем – Мотор. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

На запоріжців очікує один з найважчих виїздів в сезоні

| Оновлено 17 лютого 2021, 19:48
3400
2
Веспрем – Мотор. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів
ГК Мотор

Зустріч «Веспрем» - «Мотор» відбудеться в середу, 17 лютого, в Угорщині. Початок поєдинку о 19.45 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Спорт 1».

Дивіться трансляцію матчу на Sport.ua.

Свій передостанній виїзд на груповій стадії цьогорічної Ліги чемпіонів «Мотору» належить зробити в Угорщину, де найсильнішій команді України необхідно буде змагатися зі справжнім грандом європейського гандболу в особі місцевого «Веспрема».

Відразу варто відзначити, що на цей поєдинок запоріжці вийдуть вже в статусі повноправного учасника стадії плей-оф, так само, як і «Веспрем», і навіть як хорватський «Загреб», який замикає турнірну таблицю групи В з нулем набраних очок після десяти зустрічей. Справа в тому, що кілька днів тому Європейська федерація гандболу (ЄГФ) прийняла досить спірне за своєю суттю рішення, згідно з яким абсолютно всі команди, незалежно від зайнятих місць на груповому етапі, виходять в раунд плей-оф, а два найсильніші клуби з кожного октету будуть позбавлені бонусу у вигляді пропуску цієї стадії.

Зміна правил змагань по ходу сезону апріорі не є гарною ідеєю, але чиновники ЄГФ аргументували це рішення тим, що через велику кількість переносів груповий турнір Ліги чемпіонів може бути не завершений в строк і у команд не буде рівна кількість проведених зустрічей. Втім, таке рішення залишає і безліч питань. Наприклад, у що тоді (в плані мотивації) можуть перетворитися зустрічі, що залишилися або ж за що команди боролися протягом цього дуже непростого сезону? Але на цей момент ці питання виглядають риторичними.

Як би там не було, «Мотор» і без цієї пільги впевнено проходив у плей-оф, але в матчах на виліт суперник у запоріжців буде дуже серйозним. Так що поєдинки, що залишилися, повинні показати готовність запоріжців до ігор на вибування, та й набирати в них очки для більш високого місця в своїй вісімці також необхідно.

Сьогоднішній суперник у «Мотора» дуже сильний. В останні два сезони «Веспрем» стабільно виходить у Фінал чотирьох Ліги чемпіонів. В кінці грудня минулого року у півфінальному поєдинку відкладеного Фіналу чотирьох сезону 2019/2020 «Веспрем» в додатковий час програв німецькому «Кілю» - 35:36 і знову відклав свою мрію про титул найсильнішого клубу континенту, адже, незважаючи на свій статус суперклубу, великий бюджет і постійний розсип найсильніших гравців у складі, суперники «Мотора» ще жодного разу в своїй історії не вигравали Лігу чемпіонів.

У сезоні нинішньому угорський клуб впевнено займає другу позицію в групі В і саме по ним нововведення від ЄГФ вдарять сильно, змусивши зіграти один зайвий раунд плей-оф в і без того насиченому календарі. Наведемо список всіх результатів «Веспрема» в нинішній Лізі чемпіонів і турнірну таблицю групи В:

16 вересня «Нант» (Франція) – «Веспрем» – 24:28

24 вересня. «Веспрем» – «Загреб» (Хорватія) – 37:25

30 вересня. «Мотор» (Україна) – «Веспрем» – 34:37

14 жовтня. «Веспрем» – «Цельє» (Словенія) – 39:24

28 жовтня. «Кіль» (Німеччина) – «Веспрем» – 31:31

18 листопада. «Ольборг» (Данія) – «Веспрем» – 27:33

25 листопада. «Веспрем» – «Ольборг» (Данія) – 30:32

2 грудня. «Веспрем» – «Кіль» (Німеччина) – 41:33

4 лютого. «Веспрем» – «Барселона» (Іспанія) – 34:37

9 лютого. «Барселона» (Іспанія) – «Веспрем» – 37:30

11 лютого. «Цельє» (Словенія) – «Веспрем» – 25:29

Група В. Турнірна таблиця

1. «Барселона» (Іспанія) – 22 очки (11 ігор)

2. «Веспрем» (Угорщина) – 15 (11)

3. «Мотор» (Україна) – 12 (10)

4. «Ольборг» (Данія) – 10 (10)

5. «Кіль» (Німеччина) – 9 (9)

6. «Нант» (Франція) – 8 (10)

7. «Цельє» (Словенія) – 6 (11)

8. «Загреб» (Хорватія) – 0 (10)

У нинішньому сезоні команди вже протистояли один одному в Запоріжжі і тоді чемпіони України показали непогану гру, хоча в підсумку і поступилися зірковим гостям - 34:37. Найрезультативнішим у складі «Мотора» в тій зустрічі став Артем Козакевич, на рахунку якого вісім голів. У складі «Веспрема» найбільше м'ячів закинув сербський розігруючий Петар Ненадіч, який десять разів засмутив голкіперів українського клубу.

Нинішня зустріч в рамках Ліги чемпіонів стане вже восьмою в історії протистояння «Веспрема» і «Мотора». У сезоні 2013/14 по ходу групового турніру команди обмінялися домашніми перемогами (44:27 на користь «Веспрема» в Угорщині та – 26:22 на користь «Мотора» в Харкові), а в сезоні 2015/16 саме «Веспрем» двічі обіграв запоріжців на першій стадії плей-оф (29:24 в Броварах і – 41:28 в Угорщині). У минулому сезоні запоріжці починали і завершували матчами з угорцями свою лігочемпіонську кампанію і двічі розгромно поступилися (28:40 в гостях і – 22:32 в домашньому матчі). Так що сміливо можна сказати, що угорці є вкрай незручним суперником для «Мотора», але при цьому не забуваємо робити знижку на топовий рівень суперника.

«Мотору» буде дуже складно зачепитися за перемогу в грі проти «Веспрема». Рівень опонентів дуже високий і передматчеві розклади не на боці нашого чемпіона. Будемо розраховувати, що український клуб зуміє здивувати суперників і створить сенсацію, чим порадує своїх уболівальників і здивує гандбольних фахівців з усієї Європи. Втім, навіть можлива поразка при гідній грі не повинна сильно розчарувати шанувальників команди.

Прогноз Sport.ua: перемога «Веспрема»

 
  • 1,052
  • 23,000
  • 15,000
Сделать ставку
 
  • 1,06
  • 23,00
  • 12,00
Сделать ставку
 
  • 1,07
  • 23,00
  • 11,00
Сделать ставку

 

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Tеllur
Тут -10 за счастье...
Vbolivalnyk-Peter
Головним матчем для Мотора буде зустріч з Ольборгом і, можливо, домашня гра проти Кіля (це 2 матчі, в яких наші можуть зачепитися за очки). Хоча звичайно хотілося б щоб Мотор грав на рівних з Веспремом...