Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 травня 2021, 04:24
12698
9

ФЕДОРЧУК: «Мілевський і Селезньов? В команду з боулінгу. І Алієва додати!»

Головний тренер «Таврії» прокоментував скандал навколо форварда «Колоса»

| Оновлено 29 травня 2021, 04:24
12698
9
ФЕДОРЧУК: «Мілевський і Селезньов? В команду з боулінгу. І Алієва додати!»
Instagram. Селезньов і Мілевський

Головний тренер «Таврії» (Сімферополь) Олег Федорчук барвисто прокоментував скандал навколо нападника «Колоса» Євгена Селезньова:

«Думаю, більше правоти в словах клубу. «Колосу» невигідний цей скандал. Якщо вони його озвучили і винесли на публіку – це говорить про ризик для їхньої репутації. У той же час Селезньов нічого не втрачає, тому що він не був бездоганним впродовж своєї кар'єри. У нього були проблеми з вагою і режимом. Може, не такі гучні, як ця, але знаю, що були. У тому ж «Арсеналі», де він починав.

Погано, що «Колос» свідомо пішов на підписання Селезньова, знаючи всі ризики. А Євген намагається зараз з цього скандалу взяти якісь дивіденди. Клуб же мовчить, а Селезньов говорить. Мені здається, якби він менше базікав – було б краще для нього і для «Колоса». Чим менше згадки про футболіста в такому контексті, тим краще. Але він пішов в атаку. Думаю, це спроба піти від відповідальності, відбілити себе. Але в словах Селезньова більше пафосу. У його ситуації краще нічого не говорити. Він понадсамовпевнений. Раніше це йому допомагало на поле, зараз – заважає. Мені здається, Селезньов думає, що він сильніший Роналду. І це його проблема.

Якби «Колос» заявив, що відраховує Селезньова за те, що він не тягне і порушує режим, тоді у Євгена не було б ніяких аргументів. Якщо у Селезньова відібрати право на пробиття 11-метрових – дивись, і немає нападника. Недосвідченість тренера і керівництва «Колоса» в наявності. Можна було сказати: ми помилилися, цей футболіст не приносить нам користь. А про випивку і порушення режиму Селезньовим взагалі можна було не говорити. І тоді аргументів у Селезньова немає. Цьому теж потрібно вчитися. Молодим тренерам, перш за все.

Сумніваюся, що Євген зможе знайти клуб в Україні. В УПЛ – точно ні. Повинна бути етична солідарність між тренерами та клубами. Тим більше після скандалу. Максимум для Селезньова – Білорусь чи Казахстан.

Чи поб'є рекорд Шацьких? Дивуюся, що футболісти взагалі про подібне думають. Той же Шацьких і Андрій Шевченко ніколи не думали про рекорди. Найменше акцентують на цьому увагу Роналду і Мессі. Якщо Селезньов про це думає, йому краще йти в журналістику, тому що там потрібні маяки, які привертають увагу читачів. Журналісти люблять подібні рейтинги і рекорди. А футболіст повинен займатися своєю справою і заробляти гроші. Що буде, якщо тренер скаже Селезньову не бити пенальті? В такому випадку, буде побитий рекорд Шацьких? Йому потрібно ще знайти тренера, який дозволить йому пробивати 11-метрові. А таких наставників мало в Україні.

Якщо Євгена навіть закодувати – чи це допоможе йому не пити, грати в футбол? Точно не допоможе. Кодування не допомагає футболістові бігати. З його допомогою можна обходити стороною бар і ресторан. З огляду на фізичні кондиції Селезньова. Йому мало, що може допомогти. Знаю масу футболістів, які зараз на увазі, але вживають алкоголь. Вони випивають, не можуть без цього, але грають на рівні збірних.

Питання ж не в тому, що Селезньов випиває. Чи виконує він той обсяг роботи, який від нього вимагають. Чи є у нього необхідний енергетичний і функціональний потенціал. А його немає. Так само, як і у його близнюка, який грає в іншій команді. Мілевський – брат-2 Селезньова. Є футболісти, які випивали більше, ніж Селезньов і Мілевський разом узяті. Але вони грали до 40 років.

Чи уявляю я Мілевського і Селезньова в одній команді? Хіба що, в команді з боулінгу. Можна до них і Алієва додати. Буде атакуюча трійка.

Це все жарти, але якщо серйозно. Мілевський чиєсь місце зайняв. Позицію молодого і перспективного футболіста. Якщо хтось бере Селезньова і Мілевського, то псує кар'єру іншому гравцеві. Це злочин. А ті, хто це роблять, – злочинці.

І коли мені кажуть, чому я не беру в команду досвідчених футболістів, відповідаю: тоді не буде недосвідчених. А якщо немає недосвідчених, ніколи не буде досвідчених. Не потрібно брати Селезньова і Мілевських – запросіть гравців з іншим прізвищем, але яким по 19-20 років. Не перетворюйте футбол в стадо пенсіонерів. Відіграв – і до побачення. Тоді буде розвиток.

Скільки залишилося Селезньову і Мілевському до завершення кар'єри? Максимум два сезони. Дивлячись на якому рівні. Можна ходити пішки по полю до 55 років. Деякі і зараз за ветеранів грають. Але ми говоримо про серйозність. Навіть на рівні нашого чемпіонату, який не є топовим, їм буде дуже складно. У чемпіонаті Казахстану, Білорусі, Киргизії – будь ласка. В Україні футбол дуже інтенсивний».

Оцініть матеріал
(86)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

В УЄФА назвали найкращого гравця матчу ЛЧ між Баварією та Реалом
Футбол | 01 травня 2024, 01:20 0
В УЄФА назвали найкращого гравця матчу ЛЧ між Баварією та Реалом

Автор дубля Вінісіус Жуніор отримав приз найкращого гравця поєдинку

Джерело: Представники клубів УПЛ провели нараду. Скасували Суперкубок
Футбол | 30 квітня 2024, 20:05 5
Джерело: Представники клубів УПЛ провели нараду. Скасували Суперкубок

Також повідомляється, що старт сезону було посунуто на тиждень

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Maks23
В принципе по полочкам все разложил..нечего добавить...
ManUtd
Смачно и справедливо макнул тунца в говно... И это правильно, все адекватные люди так думают
Дід Піхто
Слишком много внимания уделяется этим двум гаденышам
Geniyfootball1985
Человек который с 13 лет курил траву,таблетки глотал,бухал,и в 35 корчит из себя святого, ушёл бы красиво пару лет назад и не мучал никого...
Leo Leo
Какая журналистика!???? Двух слов связать толком не может! Ещё один советчик!(
Как вроде журналистом можно стать без обучения,серьезного, глубокого..
Хотя большинство 'местных' авторов явно по протеже или бывшие Селезневы'..
Solohdko1
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Andrii Stadnyk
Для клубів типу Миная і Колоса прихід такого футболіста - це, перш за все, маркетинг. Про одного такого футболіста можуть говорити більше, ніж про решту команди. Для Колоса був би крутий хід, якби Селезньов в цій команді став кращим бомбардиром в Україні? Очевидно так. І керівництво команди на 100% усвідомлювало, на які ризики йде. З Мілевським приблизно така ж ситуація. Тим більше, він досить непогано бачить поле і вміє віддати хороший пас.
Сергей Журавко
Нехорошо так откровенно на всю страну гадить этих двух старичков.Они хоть чего-то добились в лучшие свои годы.А ты кто? О себе расскажи,святоша,не пьющий и некурящий.
fon513
Я б на Милю не гнал...он справляется со своей ролью...сейчас организм так не изнашивается...поєтому я не удивляюсь что много примеров когда игроки дотягивают до 35+...плюс голову надо включать, а не гонять по полю бестолку...Федорчук привьік к бей беги...-советская школа тренеров и играков...