Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 17 лютого 2021, 00:49
32093
0

Прогноз Олександра Шовковського на матчі Ліги чемпіонів

Старт 1/8 фіналу

| Оновлено 17 лютого 2021, 00:49
32093
0
Прогноз Олександра Шовковського на матчі Ліги чемпіонів

Нарешті Ліга чемпіонів повертається. Майже три місяці зимової паузи (хоча зима ще не закінчилася), а на нас очікують перші матчі. Чого очікувати від плей-оф найпрестижнішого клубного турніру Європи, аналізує експерт Parimatch Олександр Шовковський.

Прогноз на матч «Барселона» - «Парі Сен-Жермен»: команди заб’ють більше 2.5 голів. Коефіцієнт 1.5

Команда Рональда Кумана в групі ЛЧ після 5 матчів мала 5 перемог і поступилася першим місцем лише в останньому турі, програвши на своєму полі «Ювентусу» (0:3). Загалом «Барселона» не програла в ЛЧ 24 з 27 попередніх зустрічей (18 перемог, 6 нічиїх).

На своєму полі в ЛЧ перед поразкою від «Ювентуса» каталонці мали 38-матчеву безпрограшну серію (34 перемоги і 4 нічиї). Також «Барселона» стала однією з найбільш результативних команд групового етапу з 16 забитими м'ячами (більше голів лише у «Баварії» - 18).

В чемпіонаті Іспанії після 23-х турів команда Кумана йде в топ-3, відставання від першого місця – 8 очок. В останньому турі «Барса» обіграла вдома «Алавес» 5:1 і довела свою переможну серію до 7 матчів.

Цього сезону ПСЖ виграв свою групу в ЛЧ, хоча після першого кола йшов лише на 3-й позиції. Парижани не програли в ЛЧ 19 з 24 останніх поєдинків (16 перемог, 3 нічиї).

На виїзді ПСЖ не зміг перемогти в 7 з 13 останніх зустрічей в ЛЧ (2 нічиї, 5 поразок). Відзначимо, що «Барселоні» клуб з Парижа програв в 4 з 5 останніх очних поєдинків в ЛЧ.

Вже 4 тури, як ПСЖ втратив лідерство в чемпіонаті Франції. В останньому турі ПСЖ обіграв вдома «Ніццу» (2:1) і зрівнявся за набраними очками з лідером Ліги 1 – «Ліллем».

«Барселона» - ПСЖ. Прогноз

Каталонці домінуватимуть протягом всього матчу і здобудуть перемогу. Вирішальними стануть актуальна форма і клас лідерів «Барси». Задача ПСЖ - багато не пропустити.

Прогноз на матч «РБ Лейпциг» - «Ліверпуль»: команди заб’ють менше 3.5 голів. Коефіцієнт 1.5

Через карантинні обмеження в Німеччині матч зіграють в Будапешті. Для «Ліверпуля» ЛЧ стає єдиним турніром, де команда ще може поборотися за трофей. А от «РБ Лейпциг» змушений розриватися на два фронти.

Німецький клуб лише втретє грає в ЛЧ. У минулому сезоні команда також вийшла з групи і в підсумку дійшла до півфіналу, де поступилася ПСЖ. У груповому раунді цього сезону команда Юліана Нагельсманна посіла 2-е місце в групі, поступившись лідерством тому ж ПСЖ лише через показники в особистих зустрічах. У 14 останніх матчах ЛЧ німці програли лише тричі (9 перемог, 2 нічиї).

В Бундеслізі «РБ Лейпциг» виграв три останні зустрічі і впевнено посідає 2-е місце. Відставання від лідера чемпіонату «Баварії» - 4 очки. В останньому турі команда Нагельсманна обіграла на своєму полі «Аугсбург» (2:1).

З Юргеном Клоппом «Ліверпуль» 4 рази поспіль виходив у весняну частину ЛЧ. У сезоні-2017/18 «Ліверпуль» дійшов до фіналу, а наступного року виграв ЛЧ. У минулому сезоні команда зупинилася на стадії 1/8 фіналу, поступившись мадридському «Атлетіко».

В 1/8 фіналу команда вийшла з першого місця в групі (4 перемоги, 1 нічия, 1 поразка). Домашня поразка від «Аталанти» (0:2) на груповому етапі залишається єдиною для «Ліверпуля» в 7 останніх матчах в ЛЧ в основний час (5 перемог і 1 нічия).

В останньому турі АПЛ «Червоні» програли «Лестеру» (1:3). «Ліверпуль» програв три матчі поспіль і ризикує вилетіти з топ-4. Команда Клоппа відстає від лідера чемпіонату «Ман Сіті» на 10 очок, зігравши на два матчі більше.

«РБ Лейпциг» - «Ліверпуль». Прогноз

Команда Клоппа повинна зупинити серію поразок, але навряд чи переможе в Будапешті. Мало того, можемо побачити, як «Ліверпуль» захищатиметься і гратиме на 0:0.

Прогноз на матч «Севілья» — «Боруссія Д»: першими заб’ють господарі. Коефіцієнт - 1.8

Вже 9 поєдинків поспіль «Севілья» перемагає. У сімох - не пропускає. Якщо б змінити назву «Севільї» на умовний «Реал» чи навіть «Атлетіко» - зрештою, мадридські команди краще у цьому сенсі вирізняються своєю грою у обороні, тоді все стає на свої місця. Але ж «Севілья» та такі позитивні серії - це справді досить незвично.

Але не слід забувати, що за винятком двох поєдинків у Кубку короля, де команда Хулена Лопетегі потрапила спочатку на «Валенсію», а потім - на «Барселону», суперників серед команд, які борються у цьому сезоні за потрапляння у єврокубки не було. Фактично, єдина поразка за останніх 10 матчів була як раз проти сильної команди - «Атлетіко» вдома забив і не пропустив.

Дортмундці не найкращим чином грають у Бундеслізі, про що свідчать результати команди. Якщо взяти до уваги останніх 6 матчів, які команда зіграла у чемпіонаті Німеччини, то у трьох із них вона зазнала поразки, а у останньому турі був нічийний матч з «Гоффенгаймом» - 2:2. Цікаво також і те, що програвали дортмундці всім суперникам по боротьбі за місце в Лізі чемпіонів - «Байєру», менхенгладбаській «Боруссії», свої 3 очки здобув і «Фрайбург». В останніх зустрічах «Джмелі» обов’язково пропускають. Негативна тенденція перед матчами Ліги чемпіонів, про це можна говорити точно.

«Севілья» — «Боруссія Д». Прогноз 

Можна сумніватися з приводу того, яка із команд вирушить до наступного раунду. Але у першому матчі «Севілья» матиме точно більше шансів на успіх.

 

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.