Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 15 лютого 2021, 05:46
3138
1

Олена ПІДГРУШНА: «Чотири нулі не стріляла років п'ять»

Українська біатлоністка – про виступ в гонці переслідування

| Оновлено 15 лютого 2021, 05:46
3138
1
Олена ПІДГРУШНА: «Чотири нулі не стріляла років п'ять»
Getty Images/Global Images Ukraine

Капітан жіночої збірної України Олена Підгрушна прокоментувала 7 місце в гонці переслідування на чемпіонаті світу-2021 в словенській Поклюці.

– Не знаю, у мене таке враження, що років п'ять я точно не стріляла чотири нулі. Хоча ні - в минулому або позаминулому році на контрольному старті в Австрії, але це все-таки було тренування. А на змаганнях ...

– У минулому році у фіналі суперспринтом на чемпіонаті Європи?
– Ні, там було два запасних патрона.

– В такому разі, майже не помилилася: чотири роки тому ти чисто відстріляли гонку переслідування саме тут, в Поклюці. А сьогодні був акцент на стрілянину або не тільки з огляду на фізичний стан?
– Скоріше, за фізичним станом. Тобто, я їхала і орієнтувалася по тому, яке воно сьогодні. Звичайно, на кожній гонці ти намагаєшся зробити максимум і на трасі, і на стрільбі. І сьогодні було не виняток.

– Взагалі, як тобі дався третій старт за п'ять днів?
– (Сміється) Дається нормально. Але, звичайно, завжди хочеться швидше бігти, краще і швидше стріляти ... Самокритику ніхто не відміняв!

– Розкажи про останньому колі. Це виглядало як окремий твір мистецтва...
– Та нічого особливого там не було, я просто додала трохи в швидкості. Терпиш - і терпиш, не звертаєш вже такої уваги на дихання, не думаєш про стрілянину. А що стосується того, що я обігнала Ройселанд і Херрманн - я думаю, вони вже не включалися. Просто спокійно доїжджали - і все.

– Ти вже розповідала раніше, але питання з'являються знову і знову: чому всю дистанцію не вдається бігти так, як останнє коло? Або хоча б більш рівномірно розподіляти сили на всі кола дистанції?
– (Зітхає зі сміхом) Важке запитання. Якщо в попередні роки це було пов'язано з проблемами зі здоров'ям, і я дійсно свідомо починала з запасом, а на фініш видавала все, що залишилося, то сьогодні я не економила сили зі старту, так само було і на спринті. А потім за фактом дивимося, що на спринті дуже багато програла. Сьогодні таких великих програшів не було, адже можна було потриматися в групі. Але, повторюся, на фініші можна додавати, не звертаючи вже уваги ні на подих, ні на пульс ... А якщо я так викладуся до стрільби, то зроблю п'ять промахів - кому це потрібно? Тому бігу - наскільки готова на сьогоднішній день, вище голови не стрибну.

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Василий Будник
Значит. следующие четыре ноля ждать не стоит? А надо постараться- впереди масс-старт