Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 лютого 2021, 05:42
29603
370

Уперше в історії! Колос із шостої спроби не програв Шахтарю в УПЛ

Чемпіони України невдало провели підготовку до матчу Ліги Європи УЄФА

| Оновлено 15 лютого 2021, 05:42
29603
370
Уперше в історії! Колос із шостої спроби не програв Шахтарю в УПЛ
ФК Шахтар Донецьк

Українська Прем'єр-ліга поступово відвойовує втрачені за час зимової паузи позиції в секторі глядацької уваги, набираючи обороти від матчу до матчу. Засніжені зустрічі суботньої частини 14-го туру змінилися на більш поступливі погодні умови в неділю, а несподіваним хедлайнером у цей день став поєдинок, який спочатку повинні були провести днем ​​раніше. Із ситуацією з готовністю стадіону в Ковалівці ще належить розібратися, але нас більше цікавило безпосередньо протистояння між «Колосом» і донецьким «Шахтарем», нехай воно і проходило на полі столичного стадіону «Динамо» ім. В. Лобановського.

На жаль, у настільки важку пору року для будь-якого футбольного газону на відкритому майданчику, стан покриття залишав бажати кращого. Зіграти два матчі за вік-енд на тільки-но розмерзлому полі було не найкращою ідеєю, тому командам довелося відмовитися від більшої частини технічних дій у своєму арсеналі. Очевидно, що «гірники» від цього постраждали більш серйозно, аніж їхні опоненти. «Шахтар» показав високий рівень фізичних кондицій, проте задумки в передній лінії не було помітно. Як і в матчах під час зимових зборів, нападник Жуніор Мораес був окремим фрагментом від загальних переміщень команди, тому небезпеки з боку голеадора донеччан ми практично не бачили.

Гра «Колоса» була побудована на постійному тиску на чужій половині поля, а Руслан Костишин, спостерігаючи за грою з трибун через дискваліфікацію, був помітно задоволений рухом своїх підопічних. Варто відзначити, що саме команда з Ковалівки була дещо гостріша на початку поєдинку, а помітніше інших партнерів на футбольному полі був півзахисник Оріховський, фактично одноосібно змушуючи напружуватися центральних захисників «Шахтаря» під час розіграшу м'яча.

Колектив Каштру спробував виїхати на звичному для них стилі комбінацій – індивідуальні дії, плюс флангові підключення. Однак Додо в цій грі був не схожий сам на себе, а переміщений в лівий фланг оборони Матвієнко помітно економив сили перед першою грою 1/16 фіналу Ліги Європи УЄФА проти «Маккабі». Як таких, гольових моментів біля обох команд було небагато – вони здорово ловили одна одну в офсайд за умов високої лінії оборони, через що гра до перерви проходила в розміреному темпі.

Очевидно, що перемога прямого конкурента в боротьбі за чемпіонський титул серйозно тиснула на «гірників», тому загострення ситуації з їхнього боку від початку другого тайму було просто не уникнути. Однак Костишин і його команда не стали закриватися, за що їм можна висловити окрему подяку. Навпаки! Головний тренер «Колоса» більшість своїх замін зробив саме в передню лінію, тому донеччанам доводилося грати з оглядкою на вільні зони позаду себе.

«Шахтар» виглядав непогано, проте був недостатньо агресивний у завершальній стадії. Грати так, немов забитий м'яч гарантовано опиниться на рахунку команди Каштру було недозволеною розкішшю для гостей, однак вони все одно продовжували гнути свою лінію у центральній частині поля. У підсумку, маємо лише пару небезпечних ситуацій для воріт Волинця, у кожній з яких донеччани робили більший акцент на зароблянні пенальті, ніж на завершенні.

Навіть перебуваючи перед порожньою рамкою на 56-й хвилині, Євген Коноплянка більше думав про попадання м'яча в руку захисникові під час його первинної спробі замкнути простріл з правого флангу. А вже в кінці основного часу, Фернандо невдало спробував дотиснути психіку головного арбітра, проте VAR унеможливив призначення пенальті в досить спірній ситуації. Абсолютно нечемпіонська гра з боку донеччан, однак головний акцент з їхнього боку зрозумілий – честь країни можна захистити тільки на міжнародній арені.

У наступному турі ковалівський «Колос» зіграє гостьовий поєдинок проти ПФК «Львів», а донецький «Шахтар» у якості господарів поля буде приймати львівський «Рух».

Українська Прем'єр-ліга. 14-й тур.

«Колос» – «Шахтар» - 0:0

  Петров, 31, Антюх, 44, Богданов, 60, Чорноморець, 64, Костишин, 87, Кравченко, 89

«Колос»: Волинець – Чорноморець, Петров, Гавриш, Кравченко – Богданов (Мілько, 77), Задоя – Хльобас (Данфа, 46), Оріховский (Костишин, 54), Антюх (Ісаєнко, 86) – Лисенко.

«Шахтар»: Трубін – Матвієнко (Соломон, 82), Вітао (Майкон, 82), Кривцов, Додо – Степаненко – Коноплянка (Тете, 59), Тайсон, Алан Патрік (Маркос Антоніо, 76), Марлос – Мораес (Фернандо, 76).

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон).

Стадіон: «Динамо  ім. В. Лобановського» (Київ).

Удари (у площину): 8 (1) – 8 (3)
Кутові: 3 – 4
Оффсайди: 10 – 4.

КОЛОС-ШАХТАР.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: -3°C

Оцініть матеріал
(97)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ексчемпіон світу розповів, що сталося під час спарингу з Ф'юрі
Бокс | 19 квітня 2024, 15:36 0
Ексчемпіон світу розповів, що сталося під час спарингу з Ф'юрі

Джей Опетайя заперечує, що відправив Тайсона на настил рингу

Раян може здивувати проти Хейні. Але наразі він – тотальний аутсайдер
Бокс | 20 квітня 2024, 06:42 3
Раян може здивувати проти Хейні. Але наразі він – тотальний аутсайдер

Так низько шанси на перемогу Гарсії ще не оцінювались

Коментарі 370
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Aleksandr Terrr
Максимка, петушок ты наш слабоумный, так кто там не может обыграть команду с села?
Колосу респект, играли практически на равных! Мужики!
SportsMan
Кроты, вопросы еще есть, почему Каштру не в тройке претендентов на лучшего тренера? Костышин больше достоин, чем ваш физрук.
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Skillz
Сразу после матча, поступило предложение от Баварии, Марлоса за 100млн покупают, Тете за 200
Cityzen83
Странно! Тех поражение Колосу не дали, пеналь судья не поставил, красные игрокам Колоса не показал ... У рыжего 2021 год экономии, или еще от зимней спячки не отошел.
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Алексей Голяченко
А ну расскажите господа кроты мне о селе?
Что что??? Без технаря не выигрывается?
mvv71ua
Чудово! Видно, що тренер шд дійсно ВИДАТНИЙ!
hidalgo65
что-то восточная Барселона лажанула,хотя-восток дело тонкое
Oleh Nahornyi
Ну шо максімка 777 допиздівся))) Так кого там село нахлобучіло?... Ааа, то вялікій шлюхтьор просто усрался перед сільськімі пацанами))) Ти дураком родилось, дураком І помреш!!!
Vbolivalnyk-Peter
Ну що як вам " село" при адекватному суддівстві...?
Tеllur
Теперь ясно, какой клуб самый популярный в стране! Колос!
За них переживают болельщики Колоса, Динамо и Шахтёра.
Алексей Голяченко
И это наш чемпион. Даже село его.....
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
axylinam
Бог шельму метит,искали кротики более удобное поле для игры и в награду их отвалентинили по полной программе
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
stopor2016
Без пенальтей Шахтёр - торба !
zelia73
бомжи даунецкие--вы у села даже не выиграли
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил