Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 лютого 2021, 20:52
10563
10

Навіть Мілевський не допоміг. Львів втримав перемогу над Минаєм

Команда Богдана Блавацького розпочала друге коло УПЛ з перемоги

| Оновлено 13 лютого 2021, 20:52
10563
10
Навіть Мілевський не допоміг. Львів втримав перемогу над Минаєм
ПФК Львів

Досить рідкісний для українського футбольного простору випадок мав місце в рамках 14-го туру Прем'єр-ліги. Закарпатський «Минай» та ПФК «Львів», так і не зігравши відкладений на невизначений термін поєдинок першого туру поточного сезону, благополучно стартували у другому колі з очного протистояння в засніженому Ужгороді. Утім, при безпосередньому порівнянні картинки звітної гри і паралельної зустрічі в Запоріжжі, можна було цілком посперечатися з твердженням, що в передгір'ї снігу випадає більше. «Турецький» курорт у Закарпатті під час мінливої ​​за своїм характером української зими.

Команди Василя Кобіна та Богдана Блавацького завершували першу частину національної першості в нижній частині турнірної таблиці. При цьому, львів'яни досить довго складали пару дніпровському «Дніпру-1» у небезпечній зоні вильоту, тому від команди очікувалося виправлення ситуації в найкоротші терміни. Матч проти «Миная» в цьому плані можна було вважати цілком вдалим подарунком календаря – новачок поточного розіграшу «еліти» ще не встиг обрости м'язами, тому «золоті леви» могли постаратися зіграти на досвіді.

Дивно, але швидше за всіх до підмороженої закарпатської траві звикли саме легіонери гостьової команди. «Львів» прекрасно виглядав у швидких атаках, і саме така тактика принесла результат команді Блавацького вже на старті поєдинку. Шина з першої спроби на другій хвилині не зміг пробити Каніболоцького у близькій дуелі в правому фланзі штрафного, а ось Альваро, який втік сам на сам від центру поля на 13-й хвилині, уже ніхто не міг завадити це зробити.

«Минай» постарався перехопити ініціативу в контролі м'яча після швидкого пропущеного гола, проте реалізувати практично дворазову перевагу у володінні команді Кобіна так і не вдалося. Скромні спроби знайти в чужому штрафному Мілевського особливого загострення не викликали, а реально гольовим моментом можна було вважати вдалу скидку головою від Карася, під час подачі кутового з лівого флангу, яка опустила м'яча зверху на перекладину воріт Костика.

Не створивши належного рівня загрози чужим воротам, господарі поля пропустили другий м'яч перед самим відходом на перерву. Нападаючий Ренан, як і в епізоді з першим забитим голом, запустив Алваро передачею на хід до чужого штрафного, після чого півзахисник повторно зумів переграти Каніболоцького. Успішний перший тайм залишав Блавацькому широкий простір для маневру після повернення команд на поле, але тренер «Львова» вибрав скромну тактику гри на оборону.

Кобін, у свою чергу, зробив рішучу спробу переламати хід поєдинку, випустивши після перерви відразу двох нових гравців. Одна із замін зіграла – Шиндер завершив подачу з лівого флангу вже через дві хвилини від своєї появи на полі. Однак розвинути успіх в подальшому господарям так і не вдалося – «Минай» дуже буксував при переході центральної лінії, тому фронт їхніх атак спокійно стримувався опонентами.

Не сказати, щоб загострень біля воріт Костика не було зовсім. Навпаки, голкіперу, як мінімум, двічі довелося рятувати свою команду від вірних голів, відбиваючи удари того-таки Шиндера і Карася з близької дистанції. Однак всі ці моменти вичавлювалися командою Кобіна з останніх сил, тому було б помилковим стверджувати, що старань закарпатської команди вистачило б для досягнення нічийного результату.

У наступному турі закарпатський «Минай» зіграє в гостях у «Олександрії», а ПФК «Львів» на своєму полі прийматиме ковалівський «Колос».

Українська Прем'єр-ліга. 14-й тур.

«Минай» – «ПФК Львів» - 1:2

 Шиндер, 47 – Алваро, 13, 45

 Петрусенко, 16, Шиндер, 63 – Сабіно, 73

«Минай»: Каніболоцький – Малепе, Матіч, Карась (Маємбе, 85), Книш – Сніжко, Петрусенко (Хахльов, 46), Нурієв – Шпак (Шиндер, 46), Мілевський (Огбонная, 59), Кожанов (Ахмедзаде, 85).

«ПФК Львів»: Костик – Якимець, Міхоубі, Махмутович, Ременяк (Грисьо, 84) – Брікнер (Довгий, 57), Алваро (Семенів, 84) – Шина, Сабіно, Ернест (Чир’як, 61) – Ренан (Нич., 57).

Арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ).

Стадіон: «Авангард» (Ужгород).

Удари (у площину): 12 (6) – 11 (6)
Кутові: 6 – 1
Оффсайди: 0 – 1.

МИНАЙ-ПФК ЛЬВІВ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: -4°C

Ілля Береза
Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Екс-чемпіон світу: Ф'юрі виставляє себе ідіотом. Знає, що потрапив у халепу
Бокс | 29 березня 2024, 01:57 0
Екс-чемпіон світу: Ф'юрі виставляє себе ідіотом. Знає, що потрапив у халепу

Карл Фроч прокоментував поведінку Тайсона перед боєм проти Олександра Усика

The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 14:11 24
The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024

Лідерами «жовто-синіх» британці вважають Мудрика та Судакова

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vytas Meskauskas
Миля только место занимает.
fon513
Миля грамотно играл....игра бьіла боевой, не сказал бьі что скучной+состояние поля...скользко!
Ростик Карпа
Львів молодці!!! Вдалий цьогорічний дебют)) далі Колос, це все серйозно)) Екзамен по підготовці
Al Zolo
Милевский в этой игре был копией Селезнева-пару-тройку полезных действий и ходьба по полю и время от времени падения
Kevko
У Миная пенсионный состав. Что за стратегия такая?!
dd dent
Как пенс нап сыграл?
JohnNeuman
Минай плохо сыгран, слабые игроки, нет общего рисунка игры и тактики на матч, не знают что делать с мячом, много пенсионеров, много слабых бесперспективных украинских игроков и несколько слабых африканских игроков, играть не хотят, много теряют мяч в элементарных ситуациях. Самая простая тактика закидывания в штрафную прошла только один раз и то случайно. На вылет.
Виктор Андрущик
Те милевське було на полі?Манікен т.
Al Zolo
По игре кто не видел-Минай возил фекальных всю игру-но забивают они раз в 100 лет а оборона у Кобина-решето
Tеllur
Это ганьба, что Мынай дома дерби продул.