Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 13 лютого 2021, 21:06
866
0

Брайтон – Астон Вілла. Прогноз на матч чемпіонату Англії

«Леви» спробують перехопити політ «чайок»

| Оновлено 13 лютого 2021, 21:06
866
0
Брайтон – Астон Вілла. Прогноз на матч чемпіонату Англії
Getty Images/Global Images Ukraine

Середня частина турнірної таблиці англійської Прем'єр-ліги на поточному відрізку сезону є найбільш напруженим місцем, де команди розділяють між собою лічені очки. І якщо бірмінгемська «Астон Вілла» вже прекрасно почуває себе в цій зоні, іноді споглядаючи убік потенційних єврокубків, то для «Брайтона», до якого «леви» відправляться в гості в 24-му турі, даний маяк є лише орієнтиром на важкому шляху виходу з підвалу турнірної таблиці.

«Брайтон»

Колектив Грема Поттера був аж надто непереконливий на початку сезону, тому і потрапив до небажаної кампанії в зоні вильоту. Однак останніми результатами «чайки» доводять, що їхні виступи зразка минулих днів були лише помутнінням розуму, а в новому році ситуація явно просувається в бік поліпшення. Можливо, у когось викличе подив, але лише дві команди АПЛ не мають поразок у своєму активі в попередніх п'яти матчах. І якщо з «Манчестер Сіті» все більш-менш зрозуміло, то появи в цьому статусі «Брайтона» ніхто не міг очікувати.

Змінилися і завдання команди, у зв'язку з досягнутими на поточний момент успіхами. Екватор турнірній таблиці бачиться не таким вже й віддаленим, особливо, якщо врахувати той факт, що суперники в цій зоні далекі від своєї оптимальної форми. За великим рахунком, «Вілла» може бути для гостей майбутньої гри певним орієнтиром, відносно якого можна вибудовувати свій курс. Через це, нам належить побачити безпосереднє зіткнення між цими командами.

«Астон Вілла»

Колектив Діна Сміта останнім часом виступає рівно так, як їм дозволяє ситуація. Коронавірус COVID-19 одномоментно підрізав більшу частину футболістів основного складу «левів» на початку цього року, тому говорити про результати команди за минулий період не має особливого сенсу. Дуже недоречно припала ця біда, адже бірмінгемський клуб тільки встиг набрати непогану форму в грудні 2020 року, показував позитивну динаміку результатів, але вмить залишився з порожніми руками і позицією в середині турнірної таблиці.

«Шахові» результати попередніх зустрічей у національній першості дозволяють «Астон Віллі» лише утримуватися в межах екватора. Далі – дорога закрита, адже розташовані вище суперники намагаються не допускати відсутність хоча б незначної серії без поразок в своєму активі. «Ліверпуля» і «Тоттенхема» це стосується меншою мірою останнім часом, але загальна тенденція простежується досить легко. Тижнем раніше підопічні Сміта зуміли обіграти лондонський «Арсенал» (1:0), що безумовно додасть їм впевненості у майбутній грі.

Статистика

Попередня зустріч між командами проходила на полі «Астон Вілли», і завершилася перемогою «чайок» із рахунком 2:1.

«Брайтон» на своєму полі не програє вже протягом трьох поєдинків, проте поступово знижує свою результативність, залежно від суперника навпаки. Наприклад, перемога над «Тоттенхемом» була мінімальною (1:0), а ось з «Вулверхемптоном» вдалося влаштувати гольову феєрію (3:3).

Дивно, але виїзні поєдинки є чи не головною «фішкою» «Астон Вілли» в цьому сезоні. Виняток склав лише період, який супроводжувався масовим зараженням COVID-19 або ж той, який припав на матчі проти свідомо сильніших суперників. Утім, «статуси» команду Сміта не надто цікавлять – недарма вдалося на початку сезону скорити «Ліверпуль» (7:2).

Орієнтовні склади

«Брайтон»: Санчес – Берн, Данк, Вайт – Лаллана, Біссума, Гросс, Велтман – Макаллістер – Мопе, Конноллі.

«Астон Вілла»: Мартінес – Таргетт, Мінгс, Конса, Кеш – Накамба, МакГінн – Гріліш, Барклі, Траоре – Воткінс.

Прогноз на матч

Статистика показує, що ці команди люблять відзначатися в воротах одни одного в очних поєдинках, тому не упустять чергову подібну можливість. Однак три очки потрібні кожній стороні рівним ступенем, тому хтось точно піде з поля переможцем. За таких умов, ставка «Обидві заб'ють і матч завершиться перемогою однієї з команд: так» за 2,40 від Parimatch виглядає гідною пропозицією.

13 лютого, субота

Брайтон – Астон Вілла
Брайтон. «Амекс Стедіум». 22:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Setanta Sports»
Прогноз Sport.ua — 1:2
 
  • 2.80
  • 3.45
  • 2.55
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.