Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 12 лютого 2021, 22:51
995
2

Артем ПРИМА: «Стартом задоволений 50 на 50»

Український біатлоніст - про спринт на чемпіонаті світу

| Оновлено 12 лютого 2021, 22:51
995
2
Артем ПРИМА: «Стартом задоволений 50 на 50»
Getty Images/Global Images Ukraine

Артем Прима прокоментував свій виступ в спринті на чемпіонаті світу в Поклюці (20-те місце):

«Щодо мого стартового номера у цій гонці, то тут все зрозуміло. Мали виставити в кожній групі по одному представнику, Дмитро обрав собі другу групу, тому мені довелося вирішувати — перша чи третя. Ми поспілкувалися з тренером і обрали другий варіант. Коли морозна погода, то немає такого — краще чи не краще.

Я думав, що ніж стартувати 7-9 номером на початку, ліпше вийти пізніше — тебе будуть вести за часом найкращих. Можливо, це трохи допоможе. А загалом, по такій трасі жорсткій, яка не розбивається, відсутня будь-яка різниця у стартовій групі.

На останнє коло пішов зі словенцем Бауером та білорусом Лазовським. Може секунд 10-12 вони були попереду — я бачив їхні спини. Треба було додавати на заключному колі та з останніх сил викладатися. Адже тренери по трасі казали, що реально до кращого місця може декілька секунд. Я сам це розумів і звичайно інколи чогось не вистачає.

Як тільки перетнув фінішну лінію, то побачив на екрані, що десяті відділили мене від 19 місця та 0.5, здається, від 18-го. Завжди, десь трошки-трошки, тому треба на максимумі працювати та тримати концентрацію. Викладатися до кінця, бо десь можеш перечепитися і 2-3 місця втратиш.

У принципі, стартом я задоволений. Навіть скажу, що 50 на 50. Наче по самопочуттю все нормально, з лижами теж все гаразд — добре працювали сьогодні. Трохи незадоволений, бо сам відчував, що десь на другому трохи поступився — більше ніж на першому та останньому. А також вже після старту ми переговорили з тренерами, то вони наголосили на тому, що десь на другому колі «підзавис».

Можливо, це мороз, не знаю. До цього ми тренувалися, коли приїхали була відлига. Важко одразу бігти, коли ти на максимум віддаєш себе, а температура -13. До цього була плюсова температура, тому трошки треба звикнути. Але для всіх були однакові умови, тож маємо те, що маємо».

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн бій Олександр Усик – Тайсон Ф'юрі
Бокс | 17 травня 2024, 05:51 0
Де дивитись онлайн бій Олександр Усик – Тайсон Ф'юрі

Поєдинок за абсолют пройде ввечері 18 травня у саудівському Ер-Ріяді

Усик придумав для Ф'юрі нове прізвисько
Бокс | 16 травня 2024, 13:59 7
Усик придумав для Ф'юрі нове прізвисько

Британця підколюють через різке зменшення ваги

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vizuals
Він ще й задоволенний. Куди котиться наш біатлон