Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 12 лютого 2021, 22:57
46187
4

7 ветеранів, що продовжують грати та про яких ви вже могли забути

Колись вони були вельми популярні, нині ж про них згадують вкрай рідко...

| Оновлено 12 лютого 2021, 22:57
46187
4
7 ветеранів, що продовжують грати та про яких ви вже могли забути
Getty Images/Global Images Ukraine. Роке Санта Крус

Футбольний вік досить короткий, і вболівальники дуже швидко забувають про колишніх кумирів, особливо, коли на зміну їм приходять нові. Багато хороших в минулому гравців, доживаючи до віку «футбольної пенсії» і не бажаючи завершувати кар'єру, замислюються про те, як би продовжити своє перебування на полі. Комусь, як Кріштіану Роналду, вдається і в 36 років бути в гранді, ще й в статусі одного з ключових футболістів для командних дій, але в основному в такому віці гравці йдуть на більш низький рівень, де все ще можна отримувати пристойні гроші, а на додачу до них і задоволення від гри.

Сьогодні ми пропонуємо згадати деяких ветеранів, про яких не так давно досить багато і активно говорили в пресі і у вболівальницьких колах, а зараз майже не згадують. Але вони все ще грають на професійному рівні!

ДІЄГО

Вік: 35 років
Громадянство: Бразилія / Італія
Клуб: «Фламенго»

Getty Images/Global Images Ukraine

Влітку 2004 року вихованець академії «Сантоса» Дієго перебрався до Європи, підписавши контракт з «Порту» - клубом, якому кілька десятиліть вдається бути прекрасним «трампліном» для південноамериканців з рідного регіону в топ-команди Європи. У стані «драконів» хавбек проявив себе вкрай непогано, але по-справжньому він розцвів вже у «Вердері», куди подався влітку 2006-го. Тоді бременці були вельми міцною за німецькими мірками командою, а в 2009-му дісталися до фіналу Кубка УЄФА, де поступилися донецькому «Шахтарю». У тому поєдинку Дієго участі не брав через перебір жовтих карток, і бразильця дуже не вистачало «Вердеру».

Потім в кар'єрі Дієго був «Ювентус», де він провів один сезон, перш ніж знову повернутися в Бундеслігу - на цей раз вже в ряди «Вольфсбурга». Після «вовків» хавбек встиг пограти за «Атлетіко» і «Фенербахче», а влітку 2016 року повернувся до Бразилії, ставши гравцем «Фламенго». Нині Дієго вже 35 років, і він продовжує грати за «Фла». У стартовому складі з'являється вже не так часто, але його все ще можна сміливо називати справжньою бойовою одиницею команди. Таку роль в колективі Дієго, ймовірно, розраховує втримувати ще якийсь час, тому як на початку нинішнього року продовжив ще на сезон свій контракт з «Фламенго».

Себастьян ЛАРССОН

Вік: 35 років
Громадянство: Швеція
Клуб: АІК

Getty Images/Global Images Ukraine

Цей центральний півзахисник в юному віці опинився в академії лондонського «Арсеналу», де подавав серйозні надії. У 20 років Арсен Венгер дав Ларссону можливість дебютувати в Прем'єр-лізі, але всього за «канонірів» швед провів лише 12 офіційних матчів. Згодом «Арсенал» продав Ларссона в «Бірмінгем», а ще пізніше Себастьян пограв за «Сандерленд». У стані останніх двох команд хавбек відіграв по 203 матчі, ставши знаковою фігурою, як для одних, так і для інших.

Весь цей час Ларссон активно викликався до розташування національної збірної Швеції, грати за яку продовжує і понині, незважаючи на свій досить солідний вік. Зараз Себастьян є капітаном шведської команди, а на клубному рівні грає на батьківщині за АІК, де є залізним футболістом основи, і проводить в стартовому складі під тридцять матчів за чемпіонат. Звичайно, куди більше про Ларссона нині чують в Швеції, але завершувати з футболом Себастьян як мінімум в поточному році, схоже, не збирається - місяць тому він пролонгував свою угоду з клубом із Стокгольма до 31 грудня.

Максі РОДРІГЕС

Вік: 40 років
Громадянство: Аргентина / Іспанія
Клуб: «Ньюеллс Олд Бойз»

Getty Images/Global Images Ukraine

У європейському футболі Максі Родрігес добре відомий за виступами в іспанській Ла Лізі, особливо в «Еспаньолі» та мадридському «Атлетіко». За перших він провів 111 матчів і забив 26 м'ячів, за других - 156 матчів і 44 м'ячі. З 2010 по 2012 рік Максі Родрігес пограв в АПЛ за «Ліверпуль», але тоді «червоні» ще не відновили таку ж силу, якою володіють нині за «правління» Юргена Клоппа.

Влітку 2012 року після завершення співпраці з «Ліверпулем» Родрігес повернувся в Аргентину, підписавши договір з рідним для нього «Ньюеллс Олд Бойз». Потім на півтора роки відлучався в Уругвай для виступів в рядах «Пеньяроля», з яким вигравав два «золота» тамтешньої першості, але в січні 2019 року повернувся, і нині продовжує грати в «Ньюеллс Олд Бойз», незважаючи на свої 40 років, які Максі встиг відсвяткувати на початку 2021-го. Цікаво, що портал Transfermarkt оцінює вартість «дідуся» Родрігеса в 400 тисяч євро, а це більше, ніж у багатьох куди більш молодих футболістів в УПЛ, наприклад...

МАЙКОН

Вік: 39 років
Громадянство: Бразилія
Клуб: «Сона»

ФК «Сона»

Правому латералю Майкону вдалося зробити непогану кар'єру як на батьківщині, так і в Європі. Ще в 2003 році футболіст у складі «Крузейро» став чемпіоном Бразилії, а незабаром за 3 мільйони євро був проданий в «Монако». У французькій Лізі 1 провів два сезони, а потім переїхав в «Інтер» майже за 7 мільйонів. Саме в міланській команді і пройшли найкращі роки кар'єри Майкона. За «нерадзуррі» бразилець провів 249 матчів, забив 20 м'ячів і віддав 51 результативну передачу. З «Інтером» Майкон чотири рази вигравав чемпіонат Італії, двічі - Кубок Італії, тричі - Суперкубок Італії, а в 2010 році ставав тріумфатором Ліги чемпіонів з командою, яку до перемог вів Жозе Моуріньо.

Після «Інтера» Майкон недовго побув в «Манчестер Сіті», а потім повернувся до Італії, де в його сили повірила «Рома». Влітку 2016-го бек опинився в статусі вільного агента, в якому провів майже рік. Після цього Майкон, по суті, і пропав з радарів більшості уболівальників, оскільки виступав у командах значно нижчого рівня - на батьківщині за «Аваї», «Крісіуму» та «Віла-Нову». На початку нинішнього року Майкон повернувся в Європу, уклавши шестимісячний договір з італійською «Соною», яка виступає в Серії D.

Сюнсуке НАКАМУРА

Вік: 42 роки
Громадянство: Японія
Клуб: «Йокогама»

Getty Images/Global Images Ukraine

Півзахисник Сюнсуке Накамура був однією з найбільш яскравих фігур у збірній Японії «нульових», відрізняючись хорошим баченням поля і чудовою технікою. У Європі він встиг пограти в Італії за «Реджіну» і в Іспанії за «Еспаньол», але найбільшої слави і популярності домігся в Шотландії, виступаючи в рядах «Селтіка». Там він тричі ставав чемпіоном, але в лютому 2010 року повернувся на батьківщину, і тоді ж оголосив про завершення міжнародної кар'єри, зупинившись у виступах за збірну Японії на цифрах в 98 матчів і 24 забитих м'ячах.

З 2010 по 2017 роки Накамура грав за «Йокогаму Ф. Марінос», потім два сезони провів у «Джубіло Іваті», а з літа 2019-го грає за «Йокогаму», з якою пройшов шлях від другого до першого дивізіону японської Джей-ліги . Поточний контракт Накамури з «Йокогамою» закінчується в кінці січня 2022 року, а тому ще один сезон допомогти цій команді Сюнсуке, вочевидь, планує, хоча в минулому провів на полі лише 10 матчів і відзначився тільки 1 асистом.

Вагнер ЛАВ

Вік: 36 років
Громадянство: Бразилія
Клуб: «Кайрат»

Getty Images/Global Images Ukraine

Цьому вихованцю «Палмейраса» розкритися в Європі допоміг московський ЦСКА. У стан «армійців» форвард перебрався в 20 років, і в першому ж сезоні виграв з командою Кубок УЄФА. Побажавши покинути Росію, Вагнер Лав кілька років на правах оренди відіграв на батьківщині, поки в січні 2012 року за 10 мільйонів євро був проданий «Фламенго». Після цього кар'єра бразильця розвивалася стрибкоподібно: то затихала, то ніби як знову трохи вибухала.

У ЦСКА він повернувся всього через рік після від'їзду до «Фламенго», але через шість місяців був проданий до китайського «Шаньдун Лунен», побажавши як слід заробити в Піднебесній. Потім грав за «Корінтіанс», «Монако», «Аланьяспор», «Бешикташ» і знову «Корінтіанс», причому результативністю міг похвалитися лише в турецькій команді з Аланії. Влітку минулого року Вагнер Лав, незважаючи на чергові чутки про повернення в ЦСКА, перебрався в казахстанський «Кайрат», де в чемпіонаті-2020 встиг провести 13 матчів і забити 7 голів, чим вніс лепту в чемпіонство «жовто-чорних», що стало для них тільки третім в історії розіграшів першості Казахстану.

Роке САНТА КРУС

Вік: 39 років
Громадянство: Парагвай / Іспанія
Клуб: «Олімпія» Асунсьйон

У 18 років Роке Санта Крус опинився в «Баварії», де шанувався величезним талантом, а тому отримував ігрову практику, хоча далеко не завжди виправдовував таку довіру з боку тренерів. Так і не ставши гольовою машиною для мюнхенців (238 матчів, 51 гол у всіх турнірах), влітку 2007 року парагваєць перебрався в «Блекберн», з якого лише через два сезони пішов в «Манчестер Сіті» за більш ніж 20 мільйонів фунтів. Втім, кар'єра Роке в стані «городян» не склалася. Ті переважно віддавали форварда в оренду іспанським клубам, перш ніж влітку 2013-го відпустити назовсім в «Малагу».

Налагодити «приціл» Санта Крусу не вдавалося до того часу, поки він не повернувся до рідного Парагваю. Контракт з «Олімпією» з Асунсьйона, в академії якої форвард робив перші кроки у футболі, Роке підписав влітку 2016 року, і майже відразу ж почав демонструвати серйозну результативність. Зокрема, в трьох останніх сезонах Санта Крус забив 50 голів у 95 поєдинках чемпіонату Парагваю. Недивно, що ще в листопаді минулого року керівництво «Олімпії» в черговий раз запропонувало Санта Крусу продовжити контракт на один сезон, і Роке не став відмовлятися від можливості продовжити своє футбольне довголіття, будучи затребуваним і шанованим тамтешніми уболівальниками.

Оцініть матеріал
(362)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Олег Львівський
Вагнер Лав у свої роки на собі тягнув москалів, йому б тоді в Шахтар попасти, був би зіркою потім у Європі як Віліан Ферна чи Мхітарян, а так...
hanter567
Хорошая стаття,прикольно вспомнить о том или ином персонаже.Особенно из етого списка нравился ДИЕГО когда играл за Порту и Вердер.
khatskevich_bog
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил