Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 11 лютого 2021, 22:12
11617
0

Чоловіча збірна України готується до заключних домашніх матчів відбору

Команда Айнарса Багатскіса 20 лютого зіграє проти чемпіонів Європи збірної Словенії

| Оновлено 11 лютого 2021, 22:12
11617
0
Чоловіча збірна України готується до заключних домашніх матчів відбору

11 лютого в PM Hall відбулася прес-конференція напередодні заключних матчів чоловічої національної збірної України в кваліфікації чемпіонату Європи-2022.

Команда Айнарса Багатскіса 20 лютого зіграє проти чемпіонів Європи збірної Словенії, а вже 22 лютого закриватиме відбір матчем проти Угорщини.

Українська збірна, нагадаємо, достроково кваліфікувалася у фінальну частину Євробаскета і в рамках наступного вікна намагатиметься покращити турнірне становище в групі і претендуватиме на перше місце за підсумками відбору. Задля цього нашій команді потрібно здобувати дві перемоги в домашньому баблі.

Одночасно із турнірною боротьбою тренерський штаб збірної надасть шанс молодим гравцям, які зможуть дебютувати в матчах за національну команду, про що розповів головний тренер команди Айнарс Багатскіс:

“Хоч у мене голова забита роботою в клубі, однозначно я з нетерпінням чекаю на цей бабл, де можна представляти збірну. Для мене збірна — це особливі емоції, особливий баскетбол.

У нас проходить зміна поколінь і ми намагаємось під час кожного вікна відбору запросити більше молодих гравців, які можуть дебютувати і в найближчому майбутньому стануть обличчям збірної.

Тож у складі збірної є нові гравці — Войналович, Коренюк та Скапінцев, у яких, можливо, буде дебют”.

Президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський зазначив важливість довіри з боку ФІБА, яка призначила місцем проведення вирішальних матчів київський Палац спорту, та сказав про важливість потенційного повернення вболівальників на трибуни:

“У нас буде не дуже звичний формат, на жаль, досі немає глядачів на трибунах, хотілося б, щоб вони прийшли подивилися.

Під час моєї останньої розмови з Урядом, отримав інформацію, що вони мають намір 15 лютого прийняти рішення, що не тільки на концерти пускатимуть 50% глядачів, а й на спортивні події також. Для нас важливо, щоб на наші ігри приходили глядачі.

Ми вийшли на чемпіонат Європи, але нам важливо вигравати, щоб посісти перше місце, підняти свій рейтинг і на жеребкуванні опинитись у більш солідному кошику”.

Окрім молодих гравців до складу збірної України увійшли і досвідчені виконавці, лідери команди. Зокрема форвард В‘ячеслав Бобров, який після виступів у топовому чемпіонаті Іспанії сезон 2020/21 проводить у Суперлізі Паріматч:

“Переконаний, що рівень українського баскетболу зростає, намагається повернутися до того часу, коли в Україну приїздили якісні легіонери. Велика заслуга в відродженні баскетболу з боку Федерації, багато матчів зараз транслюють на телеканалах та в мережі YouTube. Про український баскетбол чують у світі, всі наші три команди вийшли в наступний етап Кубка Європи ФІБА”.

Вадим Місюра, представник Parimatch:

“Те, що матчі заключного туру відбору Євробаскету пройдуть в Києві, говорить про те, що баскетбол в Україні знаходиться на високому рівні. Наше партнерство з ФБУ триває протягом чотирьох років. Головна мета цього партнерства – розвиток вітчизняного баскетболу. І цифри, які зараз показують трансляції Суперліги Паріматч та ігри Національних збірних України, кажуть про те, що ми на правильному шляху.

Майже 80% баскетбольних матчів транслюються у телевізійному ефірі. З цього сезону чоловічу Суперлігу можна побачити не лише в ефірі каналів «XSPORT» та «Обозреватель», а й на каналах «Сетанта спорт» і ТРК «Київ». Решта показується в YouTube з великою кількістю переглядів. Зі свого боку Parimatch намагається максимально підтримувати спортивні ЗМІ. Адже їх слово дуже важливе для підтримки спорту”.

Матчі за участі збірної України проти Словенії (20 лютого) та Угорщини (22 лютого) в прямому ефірі в Україні транслюватиме телеканал XSPORT. Поєдинки проходитимуть в київському Палаці спорту.

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Шикарний гол у ворота України був визнаний найкращим у плей-оф Євро
Футбол | 29 березня 2024, 04:12 1
ВІДЕО. Шикарний гол у ворота України був визнаний найкращим у плей-оф Євро

Альберт Гудмундссон забив у ворота «синьо-жовтих» за Ісландію у фіналі кваліфікації

Барселона перемогла Баварію у Мюнхені. Тріумфи Жальгіріса і Монако
Баскетбол | 29 березня 2024, 00:11 0
Барселона перемогла Баварію у Мюнхені. Тріумфи Жальгіріса і Монако

Відбувся перший ігровий день тридцять другого раунду Євроліги

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.