Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 травня 2021, 18:25
32028
38

Євген Селезньов: Колос, Рух, Перша ліга чи Росія?

Оглядач Sport.ua шукає варіанти для ветерана українського футболу

| Оновлено 07 травня 2021, 18:25
32028
38
Євген Селезньов: Колос, Рух, Перша ліга чи Росія?
ФК Колос Ковалівка. Євген Селезньов

Євген Селезньов мало чим схожий на билинного богатиря. Ну, хіба що, широкою кісткою. Однак зараз перед Селею, як і колись перед героєм народних переказів, намалювалися перехрестя і камінь, написи на якому, за великим рахунком, не обіцяють нічого хорошого. Проте, вибір потрібно робити, якщо назвався грибом. Досвідчений форвард вже встиг заявити, що після турецької витівки і подальшого начебто як вигнання з «Колоса» кар'єру завершувати не збирається. Мовляв, бомбардирський рекорд Шацьких не дає спокою, та й мотивація пограти ще є.

Однак, на думку більшості наших фахівців і вболівальників, знайти собі відповідну команду Жені навряд чи вдасться. З тієї простої причини, точніше, двох, що людині цього літа вже 36 років стукне, а до того ж за ним «тягнеться» не надто хороший репутаційний шлейф. Скажімо м'яко так. Так, «токсичним» його навряд чи можна назвати, але це приблизно той випадок, коли «ти мені друг, але в свій будинок я тебе не пущу».

Чи означає це, що кар'єра «Царя» вже завершилася на п'ятимісячному відрізку в «Колосі», і нападник так і не зможе більше ніде працевлаштуватися? Питання непросте і непусте. Спробуємо на нього відповісти, виходячи не з симпатій/антипатій, а виключно з позицій здорового глузду, логіки і фактів.

***

Отже, якщо оперувати трьома згаданими вище опціями, то вішати бутси на цвях Селезньов не збирається. Це його право. Тому можна припустити, що футболіст шукає команди, розглядає варіанти. З іншого боку, ми повинні розуміти, що в команди високого рівня він вже не прийде. Тому що не потягне той рівень, та й останнє за ліком гучне «порушення спортивного режиму» навряд чи послужить йому гарною рекламою. Виходить, що якщо і знайде собі Євген притулок, так це лише серед команд, що б'ються за виживання.

Таких у нашій «вишці» відразу кілька: «Інгулець», «Минай», «Рух», «Львів» та «Дніпро-1». Давайте підемо найпростішим шляхом - виключення. У Дніпро Селя не повернеться: там йому як мінімум не раді ні нинішній головний тренер, ні нинішній клубний президент. Навряд чи складеться і з командою з Петрового: з тієї простої причини, що «порушувати спортивний режим» там можна лише Папі. Решта повинні пахати, пахати і ще раз пахати. «Львів» зараз у такому стані, що зайвий баласт йому просто не потрібен. Та й з відходом Цецадзе команда ожила, почала худо-бідно набирати очки. Ви можете собі уявити Селезньова в «енергетичному колі» імені Шумського? Ось і я теж не можу. Скажімо так: ні Селезньов «Львову», ні «Львів» Селезньову не потрібні.

СК «Дніпро-1»

А ось «Минаю» Євген став би у нагоді. Та ось біда: закарпатці щойно підписали «близнюка» Селезньова - Мілевського. При всій повазі до «Минаю», але «Болівар двох не витримає». Це вже буде явний перебір. Та й ви ж ще не встигли забути, як сам Селя недавно заявив, що якщо він перетнеться з Мілею, Україна втратить ще двох футболістів. А то і трьох, якщо говорити про «Минай»: не приведи Господи, «згадає колишнє» і тренер минайців Кобін, ровесник зіркового дуету. Так що ні. Скоріше за все, ні. Не зараз.

Залишається варіант із «Рухом». Варіант дуже непоганий. І для клубу, і для футболіста. Епатажному президенту Козловському явно не вистачає когось схожого за «групою крові» в своїй команді. Селезньов явно б став у нагоді. Так, нещодавно Жека відмовив Козловському, але все тече, все змінюється. І на кубанську історію Селезньова там подивилися б крізь пальці: мовляв, з ким не буває. Тим більше, що до табору «жовто-чорних» прибув ще один товариш, який вважає Краснодар одним з найкращих міст в світі. Але в даному випадку всі питання, знову-таки, впираються в логіку. «Рух» підписав Борячука, Кухаревич вирішив залишитися до кінця сезону. Навряд чи клуб вирішить підписати і третього форварда. Козловський - людина дуже своєрідна і емоційна, але зі здоровим глуздом він в ладах. Місяць тому не підписав Мілевського, щоб зараз ангажувати Селезньова? Чесно кажучи, не дуже віриться...

Виходить, що варіантів таки нема? Виходить. Але все ж вони є. Нещодавно говорили про можливість співпраці Селезньова і «Олімпіка». «Олімпійцям» потрібен толковий форвард після втечі Шахаба, і нібито наш герой підходить на цю роль. Наставник донеччан Климовський поспішив запевнити, що не підходить. І з тренером важко не погодитися. Але, з іншого боку, подейкують, що Селезньов дружний з президентом «Олімпіка» Гельзіним, і може домовитися потрапити в команду, обходячи головного тренера. Якщо таке станеться, то буде виглядати, вже вибачте, як непорозуміння. Дружба - дружбою, але репутація дорожче. Та й не так вже й погано все в «Олімпіку» щодо позиції форварда: представники африканського континенту в цій команді, напевно, не сказали свого ні першого, ні тим більше, останнього слова.

Що ж, знову мимо? Схоже, так. Але варіанти все одно ще є. Наприклад, «Колос». Так-так, саме остання (або нинішня) команда Євгена. У ковалівському клубі підтвердили, що Селезньова відправили до Києва з турецьких зборів, однак про відрахування форварда з команди оголошено не було. Більш того, резюмуючи підсумки тренувальних зборів, наставник «аграріїв» Костишин і словом не обмовився про злісного «порушника режиму». Та й на сайті УПЛ Селезньов досі числиться футболістом «Колоса». Якщо це просто помилка, тобто не встигли відзаявити, то це одне. Але якщо щось інше, про що ми не знаємо, тоді Жеці можуть виписати ще одне «китайське попередження». Але як тоді бути з репутацією вже тренера «Колоса»? Чи будуть поважати і слухати Костишина в роздягальні після такого «камбеку»? Ні, швидше за все, ковалівська історія Селезньова завершилася.

***

Тому потрібно шукати інші варіанти. Наприклад, вітчизняна перша ліга. В принципі, в умовних «Волині», «Вересі» або навіть «Чорноморці» Селезньов не був би зайвим. Я серйозно. Його досвід, вміння зіграти корпусом, посперечатися з арбітром і забити пенальті (як же без цього) дуже б стали в нагоді. Та й більшість клубів нашого «пердиву», мені здається, були б не проти отримати такого гравця. Але чи захоче він сам розглядати такий варіант? Чи піде на істотне зниження зарплати? На мій погляд, якщо хоче ще грати, потрібно розглядати всі варіанти. І першу лігу теж. Вже краще там, ніж з Алієвим в Гідропарку реп читати.

Хоча, залишається і ще одна тема. Порядком призабута, але з пісні слів не викинеш. Мова про чемпіонат Росії. В тамтешню вищу лігу Селезньова навряд чи покличуть. З тієї ж причини, чому не візьмуть в більшість наших клубів. Але ось в їхній першій лізі, точніше, дивізіоні, в якомусь «Іртиші» або «Чертаново», наш ветеран прижився б. Тому що в футбол грати він все ще вміє, на політичне підґрунтя звик дивитися крізь пальці, та й «сім'ю годувати теж треба». Так що все може бути.

Оцініть матеріал
(160)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ф'юрі зізнався, чому відмовився проводити дуель поглядів з Усиком
Бокс | 17 травня 2024, 06:31 7
Ф'юрі зізнався, чому відмовився проводити дуель поглядів з Усиком

Бій за титул абсолютного чемпіона світу відбудеться в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія)

У першому турі нового сезону в УПЛ зіграють не усі команди
Футбол | 17 травня 2024, 18:59 0
У першому турі нового сезону в УПЛ зіграють не усі команди

Для клубів, що делегують своїх гравців до олімпійської збірної України, зроблять виняток

Коментарі 38
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
maxno
Селезню на пенсию пора бить пенальти и без него могут.
sand
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
plaksa-tajson
донбасня понаїхалиа, нам і так місця мало в країні, нам і так красти вже немає нічого
spqr-te
Кармілєц має бути в расєї.
Михаил Степанов
какой РУХ?! Ему лучше всего подойдет НАХ...
BekXan
Перестаньте называть бревно царём.С некого такой царь как с говна пуля.
А работа у него одна в наливайку барменом.
Vaso
А за "Победу" из ДНР, как вам вариант? И русский мир и дома, все условия и 100 % возьмут.
hanter567
Я так понял ему сейчас ФУТБОЛ НУЖЕН КАК ЗАЙЦУ СТОП СИГНАЛ. Все наигрался Царь пора на АЛКОГОЛЬНУЮ ДИЕТУ. АЛКОМИР --встречай новое поступление.
Tеllur
Мариуполь!
Там - море.
Kevko
К Денисову "экспертом"
Саша Зардунов
Да кому он там в России нужен. Ну разве что за колхозную команду.
Al Zolo
При всем уважение к автору-думаю Олимпик и там Селя успокоится мало-мало ибо дружен с Геьзиным и если тот нынчееговыручит-отплатит серьезным отношением
Vbolivalnyk-Peter
Селі футбол нафіг не потрібен. Точніше пограти він ще не проти, однак, не виходячи з зони власного комфорту. Саме тому навряд чи він поїде на Росію - аж занадто багато "напрягів". Що стосується УПЛ -Сєля не гратиме за копійки - тому варіант з першою лігою, як на мене, відпадає хоча, напевно там є команди, які зможуть забезпечити йому з/п не гіршу ніж у Колосі, однак чи потрібен їм стоячий пенсіонер, за досить немаленьку зарплатню, як по міркам Першої лінії, а 11-метрові в кожній команді знайдеться кому бити. Є ще один варіант про який автор чомусь не згадує - Туреччина. Як на мене це найбільш реальний варіант для Царя. Так там теж потрібно виходити з зони комфорту, однак там Сєлю знають, і якийсь там яничарський клуб з низів чемпіонату цілком може запропонувати Жеці щось цікаве....
Greencard
Думаю на Оболонь.
DK1961
Вместе с милей, алколеоненко и им подобными организует клуб анонимных кормильцев-неадекватов "бухен хауз"
Igor Avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Bobyk
Условный зенит или краснодар усилит однозначно