Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 07 лютого 2021, 06:25
8625
26

АНЦИБОР: Бринзак не може виділити лижникам малу частку величезного бюджету?

Українська лижниця – про фінансування зимових видів спорту

| Оновлено 07 лютого 2021, 06:25
8625
26
АНЦИБОР: Бринзак не може виділити лижникам малу частку величезного бюджету?
Getty Images/Global Images Ukraine. Марина Анцибор

Триразова учасниця Олімпійських ігор Марина Анцибор поділилася думкою про розподіл фінансування, згідно з яким на біатлоністів виділяється в десятки разів більше грошей, ніж на лижників.

– Ковзанярський спорт в Україні пішов у вічність. Все йде до того, що і лижний спорт помре?
– На жаль. Найприкріше, чому такі люди, як Бринзак, мають можливості, вплив, доступ до спонсорів, не можуть виділити хоч малу частку величезного біатлонного бюджету на лижні гонки. Невже всім байдуже?

Біатлоністи мають шикарні умови. Так, іноді вони дають результат, але нерідко показують результати не кращі за лижників.

У кращі мої роки я давала за день на тренуваннях до 60 км обсягу (лижі, крос), але у мене навіть лікаря або масажиста не було. Замість розвитку я з кожним роком втрачала ентузіазм, нерідко ставлячи собі питання - чи правильний я шлях в житті обрала?, - сказала Анцибор.

Оцініть матеріал
(68)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хацкевич розповів, чи були в Яремчука проблеми з режимом та алкоголем
Футбол | 28 березня 2024, 14:52 2
Хацкевич розповів, чи були в Яремчука проблеми з режимом та алкоголем

Колишній головний тренер «Динамо» вважає Романа найпрофесійнішим футболістом з тих, кого він бачив

Чемпіонат України з біатлону. Стали відомі переможці мас-старту
Біатлон | 27 березня 2024, 13:53 0
Чемпіонат України з біатлону. Стали відомі переможці мас-старту

У жінок найкращою стала Анастасія Меркушина, гонку чоловіків очолив Степан Кінаш

Коментарі 26
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Odin
Тут прям демонстрация какого-то всенародного менталитета. Какая-то внутренняя жаба. «У соседа вон денег больше, пусть поделится». Главное, обращение не к государству, минспорту или любой другой власти. А к биатлону. Вот у нас все плохо, давайте вы нам половину отдадите, чтоб и у нас и у вас все было плохо. А то как-то несправедливо получается. И энтузиазм пропадает
Odin
Ну не нужно лукавить. Результаты в биатлоне и лыжных гонках-небо и земля. И что это за дикие мысли «у Брынзака есть доступ к спонсорам. Пусть поделится». Так это ж спонсоры которые целенаправленно идут в биатлон, что значит поделится?
Vbolivalnyk-Peter
Ну що за постановка питання - дай! Йди до спонсорів з чіткою пропозицією, що вони отримають за свої гроші. Скажімо дайте 2 млн. грн. і ми гарантуємо, що через 2 роки у нас буде 2 спортсмени в ТОП 20 світового рейтингу (а це щозначає, що до лижних перегонів стрімко зросте інтерес та шалено підвищиться медійність)... Проте для цього потрібно мати чітку програму, бачення як цього досягнути. Але ж ви прекрасно усвідомлюєте, що з будь-яких коштів, які вам виділять, реально на потреби спортсменів у кращому випадку дійде половина. Та й за свої обіцянки потрібно буде відповідати...
Fangold
У вас же є свій президент федерації, нехай щось робить, шукає спонсорів
DK1970
Проблема лыж в том, что у них нет своего Брынзака
euro2012_za_2012euro
Брынзака можно понять - это его корова и он ее доит.
Как говорится "Цей бюджет федерації незалежний - відійди на 3 м !!!"
euro2012_za_2012euro
Тратить деньги выделенные на биатлон, на лыжников не получается - нецелевое использование средств.
Помогать как-то по другому , а зачем ? Они сами к Брынзаку просятся...
Zhez53
Или как говорил Остап Бендер:" Может тебе еще ключи от квартиры.... "
euro2012_za_2012euro
Биатлон в прошлом году обогатился золотом Дмитрия Пидручного на чемпионате мира, медалью в женской эстафете там же и серебром на чемпионате Европы. Чтобы сохранить рекордные 60+ млн этого не хватило – общая сумма просела до 52 млн.
Владимир Брынзак косвенно уже отреагировал: «Надеюсь, что новые работники министерства и все те, кто уже работал там, понимают, что один старт, даже если он неудачный, не может повлиять на финансирование. Биатлон принес нашей стране сотни медалей самого высокого уровня. Один или два сбоя не может похоронить этот вид спорта. Нужно поддерживать нас».
Vbolivalnyk-Peter
Черговий раз переконуюсь, що спортсмен, навіть хороший, далеко не факт що може займатися спортом у плані вирішення спортивних питань.
Владимир Коновалец
Спортсменка дуже далека від реалій, як фінансується будь який вид спорту в Україні, за рахунок бюджету. Є відповідні накази і постанови міністерства. Дадуть біатлону на рік 50 чи 100 мільонів грн, спортсмени більше не будуть отримувати. Їх зарплатня складається зі ставок в миністерстві та стипендії за результати, згідно наказів про фінансування. Більше грошей спортсмени можуть отримати тільки від спонсорів, в конвертах, щоб податки з них не платити. А спосорів шукає Бринзак, і від нього залежить, буде щось перепадати спортсменам чи ні, все буде залежати від свідомості Бринзака - чи є у нього совість чи вона відсутьня. Те, що Бринзак повинен з коштів, які йому виділяють на біатлон, віддавати 40-50-% в міністерство ( це відноситься до ВСІХ видів спорту, які фінансуються с бюджету країни), це не знає тільки людина, яка зовсім далека від спорту. А ще самому тереба трохи вкрасти та й тренерам кістку кинути щоб не розбіглись в другі країни, а за спортсменів - і годі думати.
Zhez53
Кажется, у Шарикова был принцип, все поделить. Барышня похоже, перетренеровалась, и это повлияло на разум. Такого нестандартного финансирования еще никто не предлагал.
kadaad .
Давно пора прикрыть финансирование профессионального спорта всех видов, нужно финансировать только детей и юношей, а дальше - можешь что-то показать, ищи спонсоров, хватит сидеть на налогах населения, для которых все это не имеет никакого значения.
euro2012_za_2012euro
Биатлон не резиновый, а почему в двоеборье не переходят?
euro2012_za_2012euro
Мировая практика показывает, что успешный переход из лыж в биатлон, очень редкое явление.
Стрельба однако - дело тонкое.
euro2012_za_2012euro
Вот и бегут,как Орлик, в биатлон из депрессивных лыжных гонок.
Не факт, что из него что-то получится. 59й круговой на ЧМ-2017 был.
Не факт, что Марина Анцибор(49 очков за все время в КМ) уйдя вместе с Семеренками улучшила бы наш биатлон. Учитывая , что она любит дистанционные гонки, то для нее только Индивидуалка.
Может вообще затерялась, а может если бы приблизилась к уровню Семеренок, то где-то помогла бы в эстафете взять медаль, где-то улучшить...
НО я точно уверен , тогда у нас не было бы золота ОИ-2014.
euro2012_za_2012euro
Вообще с 1993 года украинские биатлонисты завоевали 38 медалей на чемпионатах мира - 7 золотых, 10 серебряных и 21 бронзовую. Это десятое место в общекомандном зачете. Больше всех наград выиграла Норвегия - 208 (77, 69, 62).
euro2012_za_2012euro
Вообще с 1993 года украинские биатлонисты завоевали 38 медалей на чемпионатах мира - 7 золотых, 10 серебряных и 21 бронзовую. Это десятое место в общекомандном зачете. Больше всех наград выиграла Норвегия - 197 (77, 69, 62).
euro2012_za_2012euro
Зимние виды.
1. Биатлон 52.
2. Фристайл 25
3. Хоккей 8
...
euro2012_za_2012euro
В прошлом году на спорт в Украине выделили 1,5 млрд. Грн.
1. Лёгкая атлетика. 82 млн.
2. Биатлон 52.
3 Вольная борьба 48.
4. Фехтование. 46
5. Баскетбол 46.
6. Художественная гимнастика 41.
7. Плавание 40.
8 . Прыжки в воду 40.