Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 26 квітня 2021, 04:03
1621
1

Мотор – Войводіна. Прогноз і анонс на матч СЕХА-Ліги

Запоріжці починають боротьбу у другому міжнародному турнірі в нинішньому сезоні

| Оновлено 26 квітня 2021, 04:03
1621
1
Мотор – Войводіна. Прогноз і анонс на матч СЕХА-Ліги
ГК Мотор

Поєдинок «Мотор» - «Войводіна» відбудеться у вівторок, 2 лютого, в Запоріжжі. Початок зустрічі в ПС «Юність» о 18.00. В прямому ефірі матч покаже телеканал «Спорт 1».

У другий день останнього місяця зими «Мотор» нарешті візьме старт у розіграші СЕХА-Ліги сезону 2020/2021. Для чемпіона України це буде ще один серйозний міжнародний турнір, ігри якого будуть проходити паралельно з матчами Ліги чемпіонів, так що друга половина сезону для запоріжців буде дуже насиченою.

СЕХА-Ліга в нинішньому сезоні могла взагалі не вийти на старт. Після проведеного у вересні Фіналу Чотирьох сезону 2019/2020 (який, до речі, виграв угорський «Веспрем») керівництво турніру і представники клубів ніяк не могли домовитися про терміни і систему проведення наступного розіграшу міжнародного змагання. Дуже сильно на прийняття ключових рішень впливала пандемія коронавіруса, що триває в Європі і велика кількість перенесених матчів у команд, які крім СЕХА-Ліги задіяні в єврокубкових турнірах.

У підсумку компромісний варіант виявився таким. На першому етапі вісім колективів розділені на дві групи по чотири команди в кожній. Після стандартного групового турніру по системі вдома-виїзд два кращі клуби з кожної групи напряму потрапляють до чвертьфіналу, де їх вже будуть чекати білоруський «Мєшков Брест» і угорський «Веспрем». Ще два учасники вісімки найсильніших визначаться в стиковому плей-офф для команд, які займуть треті і четверті місця в своїх групах на першому етапі.

Наведемо результати жеребкування групового раунду СЕХА-Ліги сезону 2020/2021:

Група А: «Татран» (Словаччина), «Загреб» (Хорватія), «Єврофарм» (Північна Македонія) «Металопластика» (Сербія)

Група В: «Мотор» (Україна), «Вардар 1961» (Північна Македонія), «Войводіна» (Сербія), «Нексе» (Хорватія)

Першим суперником чемпіонів України в новому розіграші турніру стане сербська «Войводіна». На відміну від «Мотора», для балканського клубу нинішня зустріч стане вже третьою в нинішній СЕХА-Лізі.

У своїй першій грі на турнірі ще в середині грудня минулого року гандболісти з сербського міста Нові-Сад у дуже впертій боротьбі на виїзді програли хорватському «Нексе» – 23:24 а в минулий четвер також в гостях зазнали поразки від північномакедонського клубу «Вардар 1961» – 21:25.

У складі сербського клубу немає жодного легіонера, причому навіть із сусідніх балканських країн. Найвідомішими гравцями «Войводіни» є 39-річний голкіпер Светіслав Веркіч, досвідчений розігруючий Неманья Прібак і лінійний Боян Белянські, який багато пограв у чемпіонатах Німеччини, Австрії та Швейцарії, а перед стартом нинішнього сезону перейшов в стан «Войводіни» зі швейцарського «Кадеттена».

Варто відзначити, що в минулому розіграші СЕХА-Ліги запоріжці також змагалися з сербським клубом на груповому етапі. У тих іграх команди обмінялися домашніми перемогами. Спочатку в Сербії «Войводіна» виявилася сильнішою – 25:22, причому на ту зустріч «Мотор» відправив дублюючий склад. А в Запоріжжі чемпіони України взяли переконливий реванш – 37:29.

Український клуб є фаворитом і в майбутньому поєдинку. Можливими проблемами для запоріжців можуть стати тривала відсутність в команді білорусів Івана Мороза і В'ячеслава Бохана, які виступали в складі своєї збірної на чемпіонаті світу в Єгипті і травма іспанського легіонера Карлоса Моліни. Втім, набагато сильніший ростер команди і домашні стіни повинні допомогти «Мотору» розпочати СЕХА-Лігу сезону 2020/2021 з перемоги.

Прогноз Sport.ua: перемога «Мотора»

 
  • 1.01
  • 18
  • 16
Сделать ставку
 
  • 1.01
  • 18
  • 16
Сделать ставку

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Перес та Анчелотті привітали Луніна після шаленого матчу з Ман Сіті
Футбол | 18 квітня 2024, 18:25 2
ФОТО. Перес та Анчелотті привітали Луніна після шаленого матчу з Ман Сіті

Український воротар допоміг «Реалу» вийти у півфінал Ліги чемпіонів

Стало відомо, хто в Україні транслюватиме матчі Євро-2024
Футбол | 18 квітня 2024, 13:30 7
Стало відомо, хто в Україні транслюватиме матчі Євро-2024

MEGOGO — офіційний мовник УЄФА Євро-2024

Socca: курс на Кубок Європи 2024
Інші види | 18.04.2024, 11:20
Socca: курс на Кубок Європи 2024
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Tеllur
Оно нам надо?
Учитывая что наш чемпионат - никакой, то мабуть ДА.