Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 01 лютого 2021, 05:54
18163
9

Що далі робити Теофімо і чи можливий реванш із Ломаченком?

Лев Кравців - про те, куди буде рухатися кар'єра абсолютного чемпіона світу в легкій вазі

| Оновлено 01 лютого 2021, 05:54
18163
9
Що далі робити Теофімо і чи можливий реванш із Ломаченком?
Instagram. Теофімо Лопес

Теофімо Лопес - абсолютний чемпіон світу. Наймолодший боксер в історії, який зібрав чотири чемпіонські пояси. Поки Ломаченко і команда намагаються добитися реваншу подобою галасу в соціальних мережах, американець дивиться далі.

Подивимося і ми разом з ним. Що робити? Які варіанти? Наскільки вони реальні?

Захист титулу WBO в Австралії

Найперший і найімовірніший варіант. Володіння поясами в такій кількості збільшує кількість захистів титулів. Що логічно. Головний варіант для Лопеса на даний момент - поєдинок проти обов'язкового претендента по лінії WBO.

Джордж Камбосос давно погрожував вийти на чемпіона, але тоді він погрожував Ломаченку. З моменту зміни лідера дивізіону ситуація не змінилася - Камбосос погрожує і навіть промови його практично не поміняли стилістику.

Варто сказати, що у Джорджа відмінний рекорд. Нуль поразок, дев'ятнадцять перемог, десять з них нокаутом. При цьому про рівень опозиції говорити не хочеться. 31 жовтня 2020 року австралієць переміг Лі Селбі - першого серйозного суперника в кар'єрі. Перемога була хорошою - загалом, Джордж перепрацював британця в силовому плані, але судді все одно побачили розділене рішення.

Про решту суперників говорити важко. Непоганий Річард Пена, міцний Джаміль Балла. Ще парочку можна віднести до розряду «хороших», «міцних» і «нормальних» суперників, але не більше того. Та й Селбі - не топ, хоч і близький до чемпіонського рівня.

Чесно кажучи, про суперників Лопеса до Ломаченка можна було сказати те ж саме. Дуже непоганий Річард Коммі, парочка середняків і незручний Масаоші Накатані. Але це не завадило йому взяти всі існуючі пояси в своєму дивізіоні.

WBO вже санкціонувала бій Лопес - Камбосос. Тобто, хлопці зобов'язані прийти до якоїсь домовленості. Але все може зірватися через коронавірус. Так, він все ще є і все ще переслідує нас усіх. Справа в тому, що уряд Австралії не горить бажанням пускати в країну іноземців, поки ситуація не заспокоїться. І не збирається давати дозвіл збиратися великій кількості людей в одному місці.


boxingscene.com

В цей же час, поєдинок із Камбососом цікавий Теофімо, Аруму і компанії саме через місце проведення. Всі впевнені, що в Австралії на такий бій зібрався б повний стадіон - 90 тисяч глядачів. Звідси і відмінні гроші за квитки всім учасникам та інші приємні плюшки. Тепер же, з огляду на рішення уряду, поєдинок може бути перенесений на невизначений термін.

Поєдинок із Хейні за повноцінний пояс WBC

Всесвітня боксерська рада перехитрила сам себе. За словами керівництва, і пояс чемпіона WBС, і франчайзинговий пояс - повноцінні. Тобто, Теофімо може вважатися абсолютом. Але як можуть бути двоє повноцінних чемпіонів у одній вазі за однією і тією ж версією? Це суперечить банальній логіці.

Природно, Девін включився відразу після бою з Ломою, заявивши, що Лопес - не абсолютний, поки є він. Тут Хейні технічно опускає момент з тим, що він сам отримав пояс лише тому, що WBC підвищив Ломаченка до статусу франчайзингового чемпіона. Тобто, за титул він не бився, а отримав звання, будучи першим номером рейтингу.

Незважаючи на це, ми маємо дивний факт - два повноцінних чемпіони WBC в легкій вазі. Вони точно повинні вирішити, хто сильніший. І обидва цього хочуть.

Теофімо заважає статус Камбососа - він не може відмовитися від захисту, тому що втратить титул. А Хейні вже потрібні великі поєдинки, тому що перемога над ветераном Юріоркісом Гамбоа - це класно, але не означає нічого.

Крім усього іншого, Девін - грошовий варіант для Теофімо. Обидва відомі в США, їхній бій хочуть бачити, хоч і добре було б ще трохи його помаринувати. І, природно, в цьому є сенс - переможець стане беззаперечним абсолютним чемпіоном.

Проблем в організації декілька. Перша - Джордж Камбосос. Друга - грошові відносини. Ані Хірн, ані Арум не хочуть ризикувати своїми молодими активами безкоштовно. При цьому, повний зал все ще зібрати неможливо, а РРV дуже навряд чи збере величезні суми, враховуючи, що обидва учасники поєдинку - все ще молоді проспекти, навіть з огляду на їхній статус.

Піднятися в вазі, щоб відразу битися за абсолютне чемпіонство

Цей варіант розглядав сам Теофімо ще до зустрічі з Василем Ломаченком. Лопес - великий боксер. У нього є все, щоб ще рости навіть не на одну категорію вгору. Але, з огляду на галас навколо нього і теперішній статус, приходити в нову вагу, щоб пробиратися до боїв за титули - дивно.

Теофімо хоче відразу поєдинок за абсолютне чемпіонство. Абсолют проти абсолюта і все в цьому стилі. Звучить круто, але, щоб відразу битися за абсолютне чемпіонство, потрібно або забрати пояси у чинного чемпіона, або відразу виходити на абсолюта.


Top Rank

Перший варіант є довшим, і поки Лопес не входить в плани чемпіонів першої напівсередньої, та й він не рветься до такого варіанту. Другий - більш логічний, галасливий і грошовий, але вимагає часу. Як мінімум, на те, щоб Хосе Карлос Рамірес і Джош Тейлор провели бій, і переможець поїхав з усіма чотирма поясами.

Виходить, перехід у нову категорію можливий не раніше літа 2021 року. А такий простій для молодого таланту - не варіант.

Реванш із Ломаченком?

Не будемо відкидати цей варіант. Незважаючи на те, що Лопес усіма силами відхрещується від другого поєдинку, не будемо забувати, наскільки ця сім'я мінлива.

Василю потрібен другий бій. Арум не заперечує можливості, але пояснює - для цього потрібні гроші і чималі. Цього разу Лопес захоче набагато більшу суму, а гарантувати її в США неможливо. Якщо підключаться відомі фанати спорту з Абу-Дабі або ОАЕ, чому ні?

Для організації подібного поєдинку важливі декілька моментів. Грошове забезпечення обох бійців та їхніх промоутерів. Відсутність варіантів у чемпіона. І бажання обох сторін. Тобто, якщо бій з Камбососом зірветься через пандемію, а з Хейні чомусь теж не зростеться домовленість, реванш цілком можливий.

Звичайно, за допомогою багатих шейхів, які бажають залучити ще трохи уваги до своєї країни.

Оцініть матеріал
(57)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Бокс и Политика
Фима чемпион!
K_Sarioglo@i.ua
Як на мене є ще принаймні 2 варіанти, які досить цікаві:
1.Девіс. Якщо Девіс таки не домовиться з Гарсією то чом би не спробуваги стягти в Лопеса весь "пиріг" цілком. Та й Джервонта досить вже відомий щоб зібрати велику касу навіть за умов карантину.
2. Лінарес. Хорхе буде чіплятися за шанси, він лишається досить іменитим боксером, водночас через сумнівну "трималку" Теофімо має його однозначно проходити достроково. І досить гучне ім'я в послужний список і бій гіпотетично не складніший ніж останні бої до Ломаченка.
3. Проспекти. Ромеро,Йошино, Рівера, Лемос, Берінчик, Енг - думаю багато хто з них радо вхопиться за шанс прихопити абсолюта за один мах.
Максим  Степаненко
https://youtu.be/LmtMRp8A1rw Фіма мужик!
Al Zolo
Лопес не будет драться ни с кем из топов и балаболить по максимуму
Al Zolo
не походит мой пост-редакция топит за пуэрториканца и не дает писать о нем
Bogdan Yakimenko
лопес набивает себе цену, потому как любой следующий бой может отобрать у него все пояса, такой себе руис