Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кроссфіт
| Оновлено 29 сiчня 2021, 18:28
3025
0

Навіщо нам потрібна рівна спина і на які аспекти життя вона впливає

На які соціальні аспекти впливає сутулість

| Оновлено 29 сiчня 2021, 18:28
3025
0
Навіщо нам потрібна рівна спина і на які аспекти життя вона впливає
https://econet.ru/

Щоб постава була гордою, несіть у собі відчуття, що вам ніколи не доведеться блукати на самоті. Одрі Хепберн

Людське тіло - це єдина система всіх функціонуючих процесів, що відповідають за його життєзабезпечення.

Коли відбувається збій в організмі, йде ланцюгова реакція ряду нездужань. І тоді доведеться вирішувати проблему здоров'я комплексно.

Порушення м'язового корсету спини призводить до сутулості.

Сутулість - це відхилення від нормального природного стану хребта, яке є результатом малорухливого способу життя і тягне за собою виникнення захворювань. У цьому випадку буде недостатньо походити з книгою на голові або вимірювати лінійкою відстань від очей до письмового столу; сутулість вимагає постійного контролю.

Дана стаття розкриє основні причини сутулості як у чоловіків, так у жінок; проаналізує її вплив на життєві аспекти людини; навчить самостійно визначати появу сутулості, до кого "бігти" або як уникнути цієї "недуги" за допомогою профілактичних заходів.

Яка причина кривої спини - "сутулості" у дівчат?
Сутулість (кіфоз) - це знак попередньої хвороби опорно-рухового апарату. Вона буває вродженою і набутою.

Природжений кіфоз - це побічний ефект неправильного внутрішньоутробного розвитку малюка.

Набутий є наслідком ігнорування людиною "правил" положення тіла.

Причини дугоподібної спини:

неправильне сидяче положення;
- недолік фізичної активності;

- наявність травм спини;

- хронічні захворювання хребта;

- плоскостопість...

Не помічаючи за собою становище, в якому сидимо, скручуючись в позу "z", людина візуально перетворюється на "горбатого Квазімодо".

Неправильна постава є причиною безлічі фізіологічних проблем зі здоров'ям:

- патології опорно-рухового апарату;

- порушення кровообігу;

- погіршення травного і дихального процесів;

- психосоматичні / емоційні розлади ...

Піклуючись про здоров'я хребта, ви покращуєте роботу всього організму і якість власного життя. Рівна постава, груди вперед скажуть про вас набагато більше: ви дисциплінований і впевнений в собі людина.

Яка причина кривої спини - "сутулості" у чоловіків?
Для сутулості немає гендерної та вікової різниці. Це не хвороба, а звичка, яка виробляється іноді як наслідок емоційного надриву: позбавили премії або понизили в посаді, не здійснили задумане, проблеми в особистих відносинах, отримали погану оцінку ....

Негативні емоції пригнічують людину не тільки морально, а й фізично: нахилена голова вперед, плечі зігнуті, запала грудна клітка і тд.

Якщо негативні емоції занадто часто наздоганяють, то незабаром тіло звикає до такого стану. Найстрашніше - ви переконані в тому, що ваша постава рівна і правильна і при цьому будете відчувати себе комфортно.

Але, як не дивно, ми шукаємо зручність не там, де потрібно. Головними її критеріями є дрібниці навколо нас: правильно обладнане робоче місце, організований денний графік, в якому є місце відпочинку / фізичним вправам, правильно укомплектоване спальне місце (в міру твердий матрац і подушка).

Не забувайте про "прості істини" збереження особистого здоров'я, інакше м'язова пам'ять може зіграти проти вас.

На які соціальні аспекти впливає сутулість (в які сфери не увійти сутулим - фешн / хореографія / кіноіндустрія і тд)?
Професіоналізм людини не оцінюється за зовнішнім виглядом (правда, не скрізь і не завжди). Але хіба нам самим не хочеться виглядати бездоганно і без вад?

Доглядаючи за собою, стежачи за своїм способом життя, ми бачимо зміни в кращий бік і починаємо любити себе. Роблячи такий посил собі, до вас назустріч прийде всесвіт: більш вигідні пропозиції на роботі, кар'єрне зростання, висока зарплата, успішна особисте життя і тд.

Хто-то скаже, що життя справедливе тільки до красивих. Але існують сфери діяльності, які вимагають від людей ідеальної зовнішності в комбінації з професійними навичками: фешн / модельна індустрія, хореографія, кіноіндустрія і тд.

Хореографія вимагає від новачка зовнішніх сценічних даних, танцювальних (і навіть спортивних) здатностей, фізичного здоров'я, а виправленням проблем зі спиною вона не займається.

У кіноіндустрії ще складніше. Основними робочими інструментами акторів є хода, голос, жести, чарівність і тд. Якщо у людини проблеми зі спиною, наскільки добре вона проживе свою роль (хіба що роль буде відповідати її фізичним даним)?

У таких сферах, якщо ви виконуєте свої професійні обов'язки на відмінно, це не означає, що ваша зовнішність не є таким же робочим інструментом. Ваше вміння говорити на камеру завчений текст є лише елементом технічного завдання.

Вимоги до будь-якого роду діяльності змінюються з року в рік, а граціозна постава залишиться на все життя.

Рівна постава це не стереотип (і вже тим більше не змова), з метою полонити людський розум чином ідеальності; це козир здоров'я в цілому.

Як побачити в собі сутулість і до кого звертатися для виправлення?

Будь-яке захворювання без своєчасного лікування має властивість прогресувати. У разі сутулості, це призводить до збільшення кута викривлення хребта, асиметрії плечей, болях у спині і тд.

Самостійно, в односторонньому порядку, дану проблему вирішити не можна, а навпаки, небезпечно. З урахуванням причин захворювання, його ступеня занедбаності і віку, фахівець із лікувальної фізкультури дасть рекомендації для запобігання та подальшого розвитку хвороби.

Контроль за вашим станом і призначенням фізіотерапії лягає на плечі професіонала. З його допомогою ви зможете:

регулювати навантаження і інтенсивність виконання спеціальних "лікувальних" вправ / масажу;
виключати або доповнювати інші стимулюючі види вправ в прописаний комплекс;
виключити перевантаження;
правильно харчуватися;
контролювати свою вагу...
За підсумком, зміцнюються м'язи спини, вирівнюється хребет, виробляється звичка правильно сидіти / ходити / стояти і тд.

Не упускайте момент попередження хвороби за допомогою профілактичних заходів:

правильна організація робочого місця;
своєчасні перерви в роботі на розминку;
компенсація сидячої роботи помірною фізичною активністю...
Це досить прості та ефективні методи запобігання проблем із хребтом. Підходячи до питання зі знанням справи, проблему можна виправити, або виключити з розряду "можливих".

Висновки. З рівною поставою більше відкритих дверей
Рівна спина - це шлях до збереження анатомічних особливостей вашого організму.

Так само, як і неправильне харчування тягне за собою негативні наслідки для здоров'я, так і сутулість у майбутньому провокує ряд захворювань.

Звичка завжди ходити з рівною спиною тягне за собою і інші корисні звички здорового способу життя. Здоров'я дає нашому організму можливість виконувати швидше і якісніше щоденні завдання.

Нерівна спина говорить про людську невпевненість. Як не крути, але наш внутрішній стан проявляється зовнішніми змінами.

Вправи лікувальної фізкультури спрямовані на запуск процесів самовідновлення хребетного корсета і глобальне оздоровлення організму.

Автор статті

Михалик Марина

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.