Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 29 сiчня 2021, 05:14
1012
2

Тренер Шахтаря U-19: «Команді потрібно набратися досвіду в Юнацькій Лізі»

Фернандо Валенте прокоментував ситуацію в турнірі

| Оновлено 29 сiчня 2021, 05:14
1012
2
Тренер Шахтаря U-19: «Команді потрібно набратися досвіду в Юнацькій Лізі»
shakhtar.com

«Шахтар» U-19 в плей-оф Юнацької Ліги УЄФА зіграє проти «Порту». Тренувати команду буде Фернандо Валенте, наставник «Шахтаря U-21».

– Наскільки вдоволені жеребкуванням? «Порту» – найбільш задовільний варіант?
– У нас була дуже міцна група, тож будь-який суперник був би непростим. «Порту» – гарна, кваліфікована команда. Я завжди говорю своїм хлопцям, що лише в матчах із найкращими клубами вони можуть прогресувати й ставати сильнішими.

– Чи радієте, що гратимете зі співвітчизниками?
– Звісно, в мене навіть лишилися друзі серед тренерів «Порту», однак я акцентую увагу на своїй команді. Юнацька ліга УЄФА – шанс для кожного виявити себе. Певно, я знаю менталітет і характер «Порту», проте не можу сказати, що це стане вагомим аргументом.

– Чи загартовує ментально молодих гравців Юнацька ліга УЄФА?
– Безумовно. У нас зібрано найкращу українську молодь. Важливо зробити хлопців ментально міцними вже на цьому етапі, й матчі з європейськими клубами – чудова нагода. Ось навіть в Академії «Порту» є чого повчитися, адже їхній слоган: «Ми ненавидимо програвати». Наші футболісти в таких поєдинках зможуть набути цінної інформації та досвіду.

– Новий формат турніру ускладнює завдання або, навпаки, є перевагою?
– Час покаже, але знаю – буде непросто. Якщо турнір побудовано таким чином, що із суперником буде лише одна гра, то ви розумієте: кожен матч мов фінал. За цих обставин слід бути максимально зосередженими на окремо взятому поєдинку.

– «Шахтар» дістався фіналу Юнацької ліги УЄФА – 2014/15, а «Порту» виграв турнір у сезоні-2018/19. Наскільки статистика має вагу в цьому протистоянні?
– Не вважаю, що статистика є важливою. Розумієте, у юнацькому футболі команди змінюються дуже швидко. Тоді були геть інші гравці й тренери, а на нас чекає вже нова історія.

– Чи зможуть «гірники» підійти до поєдинку в оптимальній формі, адже на 2¬–3 березня «Шахтар» U19 проведе лише три матчі чемпіонату України?
– Нам слід добре підготуватися, тому що в «Порту» взимку не було паузи, суперник регулярно грав. До того ж команда бере участь у Другій лізі Португалії, що також немаловажно. У цьому сенсі в опонента перевага, однак ми повинні встигнути дійти кондицій до матчу з «Порту».

– Якими є цілі «Шахтаря» U19 у єврокубку?
– Як вам відомо, в нас відбуваються істотні кадрові зміни, багато нових хлопців. Слід спробувати адаптувати їх і допомогти виявити найкращі властивості. Турнір – відмінна нагода, аби вводити молодь до гри на фоні міцних команд. Зараз футболістам треба набути досвіду, що стане в пригоді вже в наступній Юнацькій лізі УЄФА.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dd dent
Вот и шанс себя проявить молоднякам в очередной раз, а не притязать на основу без аргументов должных
KARABAS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил