Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Англії
| Оновлено 25 сiчня 2021, 11:52
12040
10

У Кубку Англії сильніше «дияволи». Манчестер Юнайтед обіграв Ліверпуль

Наступний суперник команди Сульшера – «Вест Хем» разом з Андрієм Ярмоленком

| Оновлено 25 сiчня 2021, 11:52
12040
10
У Кубку Англії сильніше «дияволи». Манчестер Юнайтед обіграв Ліверпуль
twitter.com/ManUtd

Зовсім нещодавно весь футбольний світ у прямому сенсі жив емоціями від очікування Північно-західного дербі між «Ліверпулем» і «Манчестер Юнайтед» у рамках Англійської Прем'єр-ліги, де ці команди на той момент вели важку боротьбу за першу сходинку турнірної таблиці. Бажання дізнатися найсильнішого тоді перевершило прагнення команд нагнітати обстановку, тому ми побачили досить прісні «нулі» на табло після фінального свистка.

Зовсім інші передумови і розклади були складені вже за тиждень, коли підопічні Уле-Гуннара Сульшера і Юргена Клоппа зустрілися знову, але вже на полі стадіону «Олд Траффорд», та ще й в рамках гри 1/16 фіналу Кубка Англії, тому без остаточного визначення сильнішого не мали можливості покинути футбольне поле.

Саме з цієї причини тренерські штаби обох команд винесли за дужки тактичні хитрощі, обмежившись при цьому невеликою ротацією стартових складів своїх команд, за підсумком чого гра вийшла досить відкритою вже з перших хвилин. Господарі постаралися задати темп атак завдяки удару на 10-й хвилині від Грінвуда з правого флангу штрафного, але Аліссон впевнено зіграв на лінії.

В обороні «Юнайтед» ставив звичний для них середній блок, але грав не з акцентом на контратаки, тому й хід зустрічі був сповнений пікантними ситуаціями близько і всередині обох штрафних. «Ліверпуль», спочатку, кволо справлявся з подібною тактикою від опонентів, але «Червоні дияволи» допустили тактичну помилку на 19-й хвилині, що дозволило Салаху отримати м'яч у правому фланзі штрафного від Фірміно, після чого перекинути Хендерсона.

Випад від господарів поля не дозволив суперникам провести швидкий другий м'яч. Уже через сім хвилин Грінвуд включився під закидання від Рашфорда з лівого флангу, після чого впевнено переграв Аліссона в ситуації сам на сам. Разюча відмінність від минулої гри між цими командами. Це було помітно неозброєним поглядом. Однак, у першій половині більше ніхто не зміг забити голів.

«Червоні» повернули боржок суперникам уже після перерви, коли Вільямс не зміг перехопити пас зі своєї половини від Грінвуда в лівий фланг на Рашфорда, а Маркус успішно зблизився з Аліссоном, завдавши завершального удару в дальній кут під голкіпером. Але і після такого моменту, у команди Клоппа знайшлося, чим відповісти – Кавані обрізав команду біля центрального кола, після чого Фірміно обережним пасом із лівого флангу штрафного вклав м'яч до ноги Салаху в центральній зоні.

Уникнути овертаймів допоміг вихід на заміну Бруну Фернандеша, якому Сульшер нарешті дав трохи часу перевести подих. Португалець швидко включився до побудови атак своєї команди, а його удар зі штрафного на 78-й хвилині під праву штангу став окрасою дуелі – Аліссон не мав шансів на порятунок.

На третій гол з боку опонентів «Ліверпулю» не знайшлося чим відповісти. Розрив за рахунком міг стати і більшим, але удар головою від Едінсона Кавані на завершення подачі Бруно з правого флангу влучив у правий каркас воріт. «Манчестер» майстерно довів гру до фінального свистка, забезпечивши фанатів по всьому світу черговим приводом обговорити огріхи в тактиці команди Клоппа.

Наступним суперником «Манчестер Юнайтед» за турнірною сіткою Кубка Англії стане лондонський «Вест Хем», у якому виступає українець Андрій Ярмоленко, а сама гра також пройде на полі стадіону «Олд Траффорд».

Кубок Англії. 1/16 фіналу.

«Манчестер Юнайтед» – «Ліверпуль» - 3:2

Грінвуд, 27, Рашфорд, 48, Фернандеш, 78 – Салах, 19, 58

 Фред, 69, Ліндельоф, 89, Погба, 90+2 – Фабіньо, 41

«Манчестер Юнайтед»: Хендерсон – Шоу, Магуайр, Ліндельоф, Ван-Біссака – Мактоміней, Погба – Рашфорд (Мартіаль, 86), ван де Беек (Фернандеш, 67), Грінвуд (Фред, 67) – Кавані.

«Ліверпуль»: Аліссон – Робертсон, Фабіньо, Р. Вільямс, Александер-Арнольд – Вейналдум (Мане, 62) – Мілнер, Тіаго (Шакірі, 81) – Джонс – Фірміно (Орігі, 81), Салах.

Арбітр: Крейг Поусон (Ротерхем, Англія).

Стадіон: «Олд Траффорд» (Манчестер, Англія).

Удари (у площину): 15 (6) – 14 (6)
Кутові: 4 – 5
Оффсайди: 0 – 0.

МАНЧЕСТЕР ЮНАЙТЕД-ЛІВЕРПУЛЬ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 2°C

Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Марсель – Бенфіка – 1:0 (пен. 4:2). Як Трубін програв серію. Відеоогляд
Футбол | 19 квітня 2024, 06:23 0
Марсель – Бенфіка – 1:0 (пен. 4:2). Як Трубін програв серію. Відеоогляд

Дивіться відео голів та огляд поєдинку чвертьфіналу Ліги Європи

Гірше лише Ді Марія. Скільки отримав Трубін за матч із Марселем?
Футбол | 19 квітня 2024, 04:11 1
Гірше лише Ді Марія. Скільки отримав Трубін за матч із Марселем?

Анатолій Трубін був слабо оцінений статистичними порталами

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
fon513
Клоппу нужна перезагрузка
FACE_CONTROL
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил