Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НХЛ
| Оновлено 24 сiчня 2021, 15:47
1257
0

Перший великий трейд сезону НХЛ: Вінніпег обміняв топ-форварда Лайне

Лайне відправився забивати голи в Коламбус

| Оновлено 24 сiчня 2021, 15:47
1257
0
Перший великий трейд сезону НХЛ: Вінніпег обміняв топ-форварда Лайне
nhl.com

В НХЛ відбувся перший великий обмін нинішнього сезону. Вінніпег відправив форварда Патріка Лайне в Коламбус, отримавши натомість нападаючого П'єра-Люка Дюбуа.

22-річний Лайне був провідним гравцем Джетс, який за 4 сезони закинув 140 шайб. Найгіршим був минулий скорочений чемпіонат, в якому фін оформив 28 голів. Найкращий результат - 44 шайби в сезоні 2017/18. Від таких гравців не відмовляються, проте Вінніпег довгий час не міг домовитися з Лайне про контракт, і коли стало ясно, що хокеїст не хоче продовжувати угоду, клуб його обміняв, щоб зараз отримати максимум активів.

В результаті Коламбус виміняв одного з найкращих молодих вінгерів НХЛ, але з ним потрібно буде домовитися про великий контракт, адже влітку Лайне стане обмежено вільним агентом.

Схожа ситуація склалася з Дюбуа. П'єр-Люк був обраний на драфті під 3-м номером, маючи задатки центрфорварда першої ланки. 22-річний канадець, звичайно, не такий результативний, як Лайне, однак і функції на льоду у нього інші. У складі Вінніпега він може стати провідним центром і поліпшити гру в рівних складах, хоча без Лайне Реактивні серйозно втратять в результативності під час більшості.

nhl.com

У Дюбуа була схожа ситуація з контрактом. Гравець довгий час не хотів його продовжувати, але перед стартом цього сезону все ж погодив перехідний договір на 2 роки. Так що Вінніпегу зараз не потрібно хвилюватися через контракт. Разом з Дюбуа клуб отримав 23-річного Джека Рословіча.

Центр провів у НХЛ 180 матчів і набрав 67 очок. Може виступати у 2-3 ланці.

І Вінніпег, і Коламбус досить вдало розпочали нинішній сезон (2-гі позиції в своїх дивізіонах), тому новачки приходять в команди, які знаходяться в хорошій формі і можуть відразу додати їм потужності. Особливо це потрібно Джетс, тому що канадський дивізіон в цьому році обіцяє бути надзвичайно конкурентним.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.