Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 24 сiчня 2021, 15:35
31753
4

Порядок б'є клас. Конор нокаутований вперше в кар'єрі

Лев Кравців - про Конора і Пор’є зараз - і в майбутньому

| Оновлено 24 сiчня 2021, 15:35
31753
4
Порядок б'є клас. Конор нокаутований вперше в кар'єрі
twitter.com/ufc

Ми ж розуміли, що так може бути, хіба ні? Один боєць розвивається, еволюціонує, стає краще. Другий б'ється раз на рік, а то і на два. Виходить на ветеранів, а перед цим програє головний бій у житті, тому що жахливо готується.

Один перемагає топів і програє лише головному босу і то, мало не зловивши того в його ж стихії. Другий розвиває бізнес, робить гроші, живе собі на втіху і тільки шумить. А як повинен був закінчитися поєдинок двох протилежностей?

Конор непогано стартував

Якщо хтось дійсно вірив, що Макгрегор нокаутує суперника за 60 секунд, як він обіцяв до бою, то він відразу ж розчарувався. Ірландець за класикою відразу пішов вперед, провів кілька ударів, пропустив у відповідь, після чого його перевели.

Наступні кілька хвилин - нічим не примітна позиційна боротьба. Клінч у клітці, удари плечима з обох боків. Активність створювали обидва, але Конор був активний, і стоячи спиною до ґрат, і розгорнувши опонента в іншу сторону.

Останні півтори хвилини раунду - цілком і повністю за Макгрегором. Він йшов вперед, атакував і влучав. У такій позиційній боротьбі Макгрегор - один з найкращих. Ірландець пропускав лоукіками, але відразу ж віддавав точними пострілами в голову. Так, пропускав і у відповідь, але точно менше і менш сильно, ніж суперник.

Що важливо - удари Макгрегора не підкосили Пор’є ні на секунду. Дастін пропускав, відходив на дистанцію і знову йшов у бій. Неприємно, боляче, але без динаміту і страшних наслідків.

Після першого раунду нічого не було ясно. Абсолютно очевидно, що Пор’є відмінно готовий - він і перевести встиг, і клінч ініціювати, і бути активним там. Встиг настріляти по передній нозі Конора до червоного сліду там і кілька разів непогано контратакувати. Але в іншому саме Конор володів ініціативою. Хоч і не беззастережною.

Другий раунд розставив усе по своїх місцях.

Пор'є спрацював так, як він вміє - на цьому все закінчилося

У другому раунді Дастін гнув свою лінію - лоукіки лягали в ціль, він намагався ловити Конора на його випади вперед. Все ж Макгрегор є зовсім не безгрішним. Швидкий, так. Таймінг майже бездоганний, так. Але опущені руки в момент удару та заіржавілість відчувалися.

Часто атаки Конора виглядали одноманітно, без вигадки. Намагався розтаскувати і ловити на дрібних помилках, але результати річних простоїв ставали очевидними. У підсумку, Пор’є вчасно включився.


twitter.com/ufc

Такі атаки - це ж стиль Дастіна. Піти вперед із серією ударів, намагаючись зловити опонента. Він дістав Конора майже відразу, але потім цілий розсип ударів пішов у молоко - робота корпусом ірландця дуже хороша. Хоч і дивно хвалити її, враховуючи, що сталося за мить.

Пор’є все ж зловив суперника, що не дивно, враховуючи, як сильно Конор загрався в невразливого, ухиляючись з опущеними руками і рухаючись просто вздовж сітки. Суперник все-таки Дастін Пор’є, а не якийсь віковий чоловік у пабі. Коротке влучання - Макгрегор на підлозі. Коротке добивання - перша поразка нокаутом у кар'єрі Конора.

Пор’є спрацював ідеально. Придивився один раунд, спробував перевести, спробував попрацювати на ближній. Відбив ногу, побив назустріч. А потім закрив усі питання своєю класичною активністю. Нокаут прекрасний, а борг був відданий - тепер у них 1-1. Колись давно Конор ефектно розправився з Дастіном.

І що тепер?

Звичайно, Дана Вайт мріяв про реванш Макгрегора з Нурмагомедовим. На одній з прес-конференцій перед цим поєдинком, глава UFC спілкувався з Хабібом. До прес-конференції за закритими дверима, після - перед журналістами. І поки всі сідали, Вайт сказав росіянину наступне:

 «Цей бій - проти Пор’є - вже продається краще, ніж твій поєдинок проти Конора на РРV. А тепер уяви, як буде продаватися ваш реванш із Макгрегором. Я просто кажу. Просто кажу».

Але зараз це неактуально. Кому потрібен реванш з ірландцем, який не бився тисячу років, а потім впав у нокаут? Адже Хабіб теж весь цей час не сидів удома, а регулярно практикувався.

Конор пояснив свою поразку просто і зрозуміло:

«Позначилося те, що я довго був поза боями - більше року. Також лоукіки Дастіна зробили свій вплив. Він був дуже хороший сьогодні. Але я повернусь. Це все, що я можу сказати зараз. Звичайно, в цій справі ти повинен бути активним, і я точно ще поб’юся у 2021 році».

Звичайно, Макгрегор сам винен, що не був активним. UFC - перший промоушен, який придумав, як обходити карантинні обмеження, при цьому не ризикуючи здоров'ям своїх бійців. Що заважало побитися ще раз або два? Чи не відсутність голоду і бажання бути, як Мейвезер, заробляючи на кожному бою?


twitter.com/ufc

Тільки ось у Флойда завжди був дикий режим і підготовка кожного разу, як до останнього поєдинку.

Пор’є і зовсім не відкинув ідею побитися ще раз:

«Я щасливий, але не здивований, що переміг Конора. Я багато працював для цього. Повага йому, що прийняв результат так, як повинен був зробити професіонал. Тепер у нас рахунок 1-1 і ми можемо зробити це знову».

Воно й зрозуміло. Конор - це завжди гроші, навіть, коли ти прибив його до цього. І Конор - один з найкращих варіантів зараз. Холловей (якого Дастін уже бив), Чендлер та Макгрегор. Причому, тут можна пояснити все бажанням вирішити, хто ж все-таки сильніший і закрити трилогію.

Ірландцеві теж варто розглянути цей варіант і повернутися через півроку, відновившись. Тут і шанс закрити питання з Пор’є, і реальний шанс перемогти. Третій поєдинок не буде простішим ні в якому разі. Але за правильної розкрутки все ще буде цікавим, а скинувши іржу і ставши більш розслабленим, пластичним і різноманітним в бою, у Макгрегора є шанс.

З іншого боку, варіант із реваншем Холловея проти Пор’є і поєдинком Чендлера проти Макгрегора виглядає не менш класним. Особливо на тлі забійного попадання Майкла в голову Дена Хукера.

Оцініть матеріал
(113)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
RomarioUA
Такая интересная статья от спорт.юа))) Напомнить прогноз Ваш? Победа Конора нокаутом в первом раунде )))
FACE_CONTROL
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Leo Leo
А Хабибу как проиграл? По очкам? Или технический нокаут не нокаут?