Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Клубный чемпіонат світу
| Оновлено 21 сiчня 2021, 19:45
6101
7

Будуть банити гравців! ФІФА не збирається визнавати Європейську Суперлігу

У найближчі роки в світовому футболі можливий грандіозний розкол

| Оновлено 21 сiчня 2021, 19:45
6101
7
Будуть банити гравців! ФІФА не збирається визнавати Європейську Суперлігу
Twitter

ФІФА та її шість континентальних конфедерацій загрожують забороною на участь в міжнародних турнірах футболістам, які будуть виступати в пропонованій Європейської Суперлізі.

Повідомлення про нові змагання з'явилися наприкінці 2020 року. Колишній президент «Барселони» Жозеп Бартомеу навіть сказав, що каталонський клуб збирається брати участь в новому змаганні.

Ідея Європейської Суперліги була категорично відкинута ФІФА і шістьма континентальними конфедерациями. У їхній спільній заяві підтверджується, що єдиним турніром, який отримав офіційне визнання, є Клубний чемпіонат світу. Будь-якому гравцеві, який виступатиме у турнірі, що «відколовся», буде заборонено брати участь в офіційних змаганнях.

У заяві йдеться: «У світлі недавніх спекуляцій ЗМІ про створення закритої Європейської Суперліги деякими європейськими клубами, ФІФА та шість конфедерацій ще раз хотіли б підтвердити і рішуче підкреслити, що таке змагання не буде визнано ні ФІФА, ні відповідної конфедерацією. Будь-клуб або гравець, який бере участь в такому змаганні, як наслідок, не будуть допущений до участі в будь-якому змаганні, організованому ФІФА або її конфедерациями».

У заяві також сказано: «Універсальні принципи спортивних досягнень, солідарності, підвищення та пониження в класі є основою футбольної піраміди, яка забезпечує глобальний успіх футболу, і закріплені в статутах ФІФА та конфедерацій. Завдяки цим принципам футбол має довгу і успішну історію. Право участі в глобальних і континентальних змаганнях завжди має бути отримано на футбольному полі».

Свій підпис під цією заявою поставив президент ФІФА Джанні Інфантіно, а також його колеги з керівних органів європейського футболу (УЄФА), Конфедерації африканського футболу, Азіатської футбольної конфедерації, КОНКАКАФ (яка представляє країни Північної, Центральної Америки і Карибського басейну), Океанської конфедерації футболу і КОНМЕБОЛ (Південної Америки).

ФІФА підтримала розширений формат Клубного чемпіонату світу. Перший такий турнір мав відбутися в Китаї цього літа, але був перенесений на невизначений термін, щоб дозволити провести відкладені Євро-2020 і Кубок Америки.

Виступаючи на цьому тижні, виконавчий директор мюнхенської «Баварії» Карл-Хайнц Румменігге сказав, що його клуб відхилить запрошення в Європейську Суперлігу, якщо воно буде зроблено.

Нагадаємо, колишній президент «Барселони» Хосеп Марія Бартомеу в своїй прощальній промові в жовтні несподівано оголосив, що іспанський гранд має намір приєднатися до нової Європейської Суперліги. Тоді в ФІФА відповіли, що не знають про будь-які потенційні нові змагання, і повторили, що основна увага приділяється Клубному чемпіонату світу.

Оцініть матеріал
(36)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

МИХАЙЛЕНКО: «Ніколи у юнацьких збірних не було стільки легіонерів»
Футбол | 26 квітня 2024, 00:55 1
МИХАЙЛЕНКО: «Ніколи у юнацьких збірних не було стільки легіонерів»

Коуч збірної України U-19 розповів про юних гравців, які виїхали за кордон

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 14
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
euro2012_za_2012euro
Правильно !! Не надо нам в европейском футболе противостояние а ля "ФИБА- УЛЕБ"
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Віталій Яценко
Не думаю, що найближчі 10 років це реально. Хоча зрозуміло, що ідея буде визрівати і далі.
Frank Piter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Поручик Ржевский
Кстати, а ещё раньше Газзаев хотел создать Обьечемп с рашкой.
Barsa_che
За создание суперлиги, разговоры идут уже лет 10.