Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Іспанії
| Оновлено 22 сiчня 2021, 05:51
22757
38

Андрій Лунін. Життя після Алькояно

Sport.ua - про перспективи українського голкіпера в «Реалі» після кубкового фіаско

| Оновлено 22 сiчня 2021, 05:51
22757
38
Андрій Лунін. Життя після Алькояно
Твіттер Реала. Андрій Лунін

Кубок Короля - не для «королів». В 1/16 фіналу Кубка Іспанії «Реал» сенсаційно програв команді третього дивізіону - «Алькояно». В принципі, для «Мадрида» це не перша подібна поразка. Якщо бути точним, то п'ята: саме стільки разів у своїй багатющій історії «вершкові» програвали в національному Кубку командам із нижчих дивізіонів (конкретно - третього). Так що поразкою менше, поразкою більше... Однак з огляду на те, що в воротах мадридської команди стояв наш голкіпер Андрій Лунін, ситуація для тих, кому симпатичний цей молодий воротар, вже не виглядає настільки комічно. Швидше навіть навпаки. Адже стільки чекати дебюту в першій команді (якщо точно - 943 дні), нарешті дочекатися і програти ноунейму, та ще в більшості - це прикро і жорстоко. А може, і з негативними наслідками.

Після матчу тренер «Реала» Зінедін Зідан стоїчно тримав удар, заявивши, що вся відповідальність за поразку лежить на ньому, а його підопічні, мовляв, старалися. Але в команді суперника відмінно зіграв воротар. Про голкіпера своєї команди француз не сказав ні слова. Може, в роздягальні щось і було, але на публіку Зізу, як правило, сміття з хати ніколи не виносить. До речі, а чи є за що лаяти Луніна після цього фіаско?

До пропущеного м'яча Андрій залишався непомітним. Склад «Реала», який складно назвати експериментальним, швидше так - максимально наближений до основи - тріпав нерви супернику і в кінці першого тайму повів в рахунку. В активі Луніна в першій половині зустрічі - лише один непоганий сейв. Головні події в поєдинку розігралися після перерви. Спочатку український воротар два рази помилявся на виходах. Але все для його команди закінчувалося благополучно. Біда прийшла на 80-й хвилині, після розіграшу кутового удару: навіс на ближню штангу, в купу-малу, звідти скидання на дальню, де захисник явно не догледів за Сольбесом, який з кількох метрів відправив м'яч у сітку. Мені здається, пред'являти претензії в цьому випадку Андрію не можна: зреагувати у нього не було ні найменшої можливості, оскільки удар наносився метрів з трьох-чотирьох, в неприкритий лівий кут, тоді як сам кіпер був ближче до правого. Не повинен Андрій в тому моменті виходити і на перехоплення м'яча, бо міг просто зіткнутися або зі своїм гравцем, або з опонентом. Я бачу так: перший гол «Реала» повністю на совісті захисту мадридської команди.

А ось провину за другий пропущений гол разом зі своїми оборонцями, яких безрідні господарі «зробили» на лівому фланзі атаки, немов хлопчаків, повинен розділити і Лунін. Андрій не зміг ні відбити, ні перехопити м'яч після несильного флангового прострілу з цього самого лівого крила атаки, і набігаючий Хуанан - чомусь неприкритий, як і футболіст у моменті з першим пропущеним м'ячем, вколотив футбольний снаряд у сітку.

Після матчу іспанські ЗМІ однозначним героєм зустрічі назвали вікового голкіпера «Алькояно» Хосе Хуана, а ось голкіперу «Реала» дісталося чимало критики. Втім, захисникам «Мадрида» дісталося ще більше. Проте, Луніна за підсумками цієї кубкової гри вважають одним з антигероїв. Відомий футбольний портал SofaScore виставив нашому вартовому воріт дуже низьку оцінку - 6,5. Нижче у «Реала» тільки у Одріосоли (6,3) і Вінісіуса (6,4). Не дуже приємно (м'яко кажучи) мадридські спортивні медіа і особливо вболівальники чемпіонів Іспанії оцінили і дії тренера «Мадрида». На думку більшості, Зідан вже вичерпав себе на троні «королівського клубу», і йому пора негайно йти у відставку.

Але керівництво «вершкових» прозоро дало зрозуміти, що як мінімум до кінця нинішнього сезону мсьє Зінедіна ніхто звільняти не буде. Його роботу оцінюватимуть за двома головними для клубу турнірами - Примери і Ліги чемпіонів. Так що Зідан може спати спокійно після цього дзвінкого ляпасу. На відміну від Луніна.


Твіттер Реала. Андрій Лунін

Справа в тому, що Андрій, який грав досі лише в «товарняках» за команду своєї мрії, в будь-якому випадку не став би героєм цього поєдинку. Тому що занадто невибагливий рівень «Алькояно», занадто багато треба було створити в воротах, щоб тебе помітили. У хорошому сенсі цього слова. Це той випадок, коли в разі перемоги хвалять команду, а в разі поразки - тренера і голкіпера. Зідан, схоже, відмазався. А ось Лунін - навряд чи. Навіть якщо його помилку в другому пропущеному м'ячі можна ділити в рівних пропорціях з Марсело і компанією, все одно десь в глибині душі буде сидіти, немов занудний сусід, сумнів, і довбати її перфоратором: не врятував, не допоміг, не виручив.

Мені здається, що приблизно так розцінюють партнери Андрія (та й головний тренер теж) його дії в матчі. Те, що вдалося розібрати в післяматчевих коментарях уболівальників «Мадрида», в цілому теж лягає в цю канву: програла вся команда, ніхто не молодець, Зідан на вихід, Лунін шансом не скористався.

Знову-таки, скористатися шансом в ситуації, що склалася, наш воротар практично не мав можливості, про що було сказано вище. Але від цієї об'єктивності навряд чи легше. Тому що якщо тренером «Мадрида» і далі буде Зідан, а він, схоже, дійсно залишиться, чергового виходу в основі «Реала» Андрію доведеться знову чекати довго і нудно. Тому що «не виправдав високої довіри». І цей аргумент зараз дійсно складно чимось перебити.

Але це зовсім не означає, що Луніну потрібно пуститися у всі тяжкі або опустити руки. Ні. Роби, що повинен, і будь, що буде.

Оцініть матеріал
(100)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Маурісіо ПОЧЕТТІНО – про поразку від Арсенала: «Чи мені соромно? Ні»
Футбол | 24 квітня 2024, 10:10 3
Маурісіо ПОЧЕТТІНО – про поразку від Арсенала: «Чи мені соромно? Ні»

Головний тренер «Челсі» прокоментував поразку від «Арсенала»

Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс
Футбол | 23 квітня 2024, 23:59 82
Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс

Команда Артети святкувала найбільшу перемогу в історії стосунків між цими колективами

Коментарі 38
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sportik.ua
да, и варианта выхода хотя бы на матчи кубка тоже уже не осталось.
genadiy1977
Йому потрібно йти, в те ж Ов'єдо, та будь-де, але йти, щоб мати ігрову практику, бо в основі Реала до кінця року він вже не буде грати
Vladislav Pohily
Зрозуміло, що Реал програв не через Луніна, але постраждає від цієї поразки в першу чергу він.
Ilya
Уходить в любой другой клуб, желательно из топ 5 чемпионатов, но быть основным.
Толку от сидения на лавке, будь то Реал, Барселона, Бавария.
Если хочешь играть, уходить, если устраивает все, сидеть и дальше, выходить раз в год.
DKTheBest2
Якщо шишки посиплються на голову Луніна, то це буде вершина непрофеналізму Зідана.
Там така різниця в класі, що Реал мав то кампо виносити з двозначним рахунком ще в першому таймі, а до своїх ворот і зовсім мав іх не підпускати весь матч.
Зідана треба гнати в три шиї.
Вова Чертрогатый
Первый гол вообще не Лунина вина, второй - растрел с 4 метров... он ошибся только в том что прыгнул на перехват, но даже если бы он остался в рамке - он бы не отбил так как очень близко.... оба гола вина защиты
euro2012_za_2012euro
А в это время бывший вратарь Реала #2 Альфонс Франсис Ареоля
играет в основе за Фулхэм - провел 17 из 18 матчей в чемпионате и пропустил -24 мяча.
3 Сухаря.
В Кубке Лиги 1 сухой матч.
///
А ведь тоже всю жизнь по арендам.
Но в чемпионатах трёх стран Франции, Испании, и Англии сыграл уже 199 матчей , -188 пропустил.
Беги Андрюха , беги...!!!!
Ruslan
Дивився ігру і чесно кажучи це не Реал а колгосп. Не королівський клуб а шайка пенсіонерів. Піжонські втрати, тупі обрізки, повернення на свою половину пішки, гравців толком розібрати в захисті не могли. Чого вартий тільки другий гол! Пів команди розкатали як клоунів на контрі! Шкода Андрія. Досидіти до кінця контракту і послати все на...!
Tasha19
Та не нагнітайте вже, це футбол, буває всяке, у Луніна ще вся кар'єра попереду.
D.Lanskoy
Лунин вратарь молодежки, чемпион мира и лучший игрок того чемпионата. Так что он, конечно, не просто так в Реале. Его кореша по сборной - Попов, Конопля, Супряга, Булеца, Корниенко - уже выходят в основе своих команд и начинают показывать уровень. Ему бы по-хорошему не в Реал идти, а первым вратарем в клуб поскромнее, чтобы набраться опыта. Ну нет шансов стоять в рамке, где играет один из лучших вратарей вообще в мире, Куртуа. Посмотрим, если до конца года не появится шанса стать хотя бы вратарем на замену Куртуа после тяжелых поединков Лиги чемпионов в проходных матчах, то надо валить из Реала, не будет счастья.
Alex86 1
... весь состав «Алькояно» по Трансфермаркту стоит 2,6 миллиона евро. Каждый игрок «Реала» стоит намного больше, а суммарно мадридский состав в 300 (ровно в триста!) раз дороже – 782 миллиона!
Alex86 1
Если есть еще предложения о аренде, то смело можно валить, там себя проявит и опять будет интерес нормальных клубов, а тут сидеть до конца сезона с О.О. матчами это оч долго и что от него хотеть если практики нет вообще, а потом выпускают с днарями какими-то и вся вина на него, будто защиты и вовсе нет
Kevko
Никто не знает будущего.
Но Андрей не показывает супер-игру, которая давала бы ему шанс в Реале.
Правильнее было бы сейчас искать команду, в которой он мог бы постоянно играть.
А там - будет видно
Pavlo
Ну Куртуа 6 голов от Шахты пропускал и норм, основной голкипер.
Mac_Gyver
Какой-нибудь Атлетик из Бильбао, Болонья или Майнц - лучший вариант для продолжения карьеры. От Реала слишком много ожидают, а Лунин не обладает железными нервами.
Тарас Чубак
мда, не щастить Луніну у Реалі, крім того взагалі без ігрової практики, так ще сам поодинокі шанси не використовує. З консервативним ( з точки зору складу) Зіданом, Луніну шансів можуть більше і не дати. Хоча той же Вінісіус вже не один рік ніякий, але грає. І головне, невже всі забули перший рік Куртуа у Реал? Це ж був провал провалів, головним хлопчиком для биття був у вболівальників. І при це зірка, яка коштувала дофіга грошей.
GrzegorzBrzeczyszczykiewicz
На самом деле, Реал - это приговор для любого пусть даже отличного кипера, но без звездного статуса. После Каса были: Навас - божище просто, но его выперли и взяли звездного и медийного Куртуа. Был Диего Лопез - выперли. Ареоля не пришелся ко двору. Андрея ничего хорошего в Реале не ждет. Если сдуется Куртуа, подпишут Алиссона, Эдерсона или еще кого-то из молодых и звездных.
Robert Monroe
В Лунине видели чуть ли не безальтернативного преемника Пятова в сборной. А в итоге за то время, что он скитался по малопонятным арендам в самом Реале, подросли Трубин, Ризнык и Нещерет. Плюс Бущан стабильно играет. И кто знает, кто ещё за полгода-год может появиться на горизонте.
sasha18
Краще в Хетафе
Сергей Владимирович
Вообще то весь Реал дурил в той игре. Зачем то ввязались в грязную игру, в короткие противостояния, отсюда и неинтересная игра с кучей фолов.
А Лунин, как по мне, скорее виновен в первом голе, т.к. занял неправильную позицию и не забить там было бы сложнее. Ко второму голу нет претензий, т.к. игрок атаки опередил защитника перед носом у голкипера и в одно касание направил мяч. Там было бы чисто везение, если бы мяч попал в Лунина.