Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 22 сiчня 2021, 05:58
1693
0

Ігор КОСТЮК: «Приклад Ваната - величезний стимул для інших хлопців»

Старший тренер «Динамо» U19 - про готовність команди до відновлення сезону

| Оновлено 22 сiчня 2021, 05:58
1693
0
Ігор КОСТЮК: «Приклад Ваната - величезний стимул для інших хлопців»
ФК Динамо Київ. Ігор Костюк

Старший тренер «Динамо» U19 Ігор Костюк розповів про те, як його підопічні готуються до поновлення сезону.

- Працюємо за наміченим графіком. Провели спільне тренування з молодіжною командою «Олімпіка», в рамках якої зіграли двосторонку, та перемогли – 3:2. Чемпіонат у нас поновлюється 13 лютого, і до того часу ми хочемо переглянути кілька потенційних новачків та провести кілька спарингів у форматі спільних тренувань.

Зазначу, що перед тим, як піти у відпустку, ми роздали хлопцям індивідуальну програму роботи, і, в принципі, вони сумлінно виконували її. Зрозуміло, що є певні нюанси, але всі їх можна виправити. Присутня радість за наших хлопців, які поповнюють молодіжну та першу команди «Динамо» – якщо вони користуються попитом, значить і наша робота не залишається непоміченою.

Також готуємося за планом 29 січня виїхати разом з основною та молодіжною командами до Туреччини на тренувальні збори. Поки ж тренуємося в манежі – погода самі бачите яка.

- В якому режимі працює команда під час підготовчого періоду в Києві?
- Ми чергуємо одно- та дворазові тренувальні дні, хлопці окремо відвідують тренажерний зал на базі, щоб працювати над різними групами м'язів. Загалом же, оскільки у нас залишається місяць до поновлення чемпіонату, загальна фізична підготовка була закладена в самостійні заняття. Зараз уже більш специфічна робота, з м'ячами, та вже почався, можна сказати, другий підготовчий етап – швидкісна витривалість, робота над тактикою тощо.

- Суперники на майбутні спаринги вже відомі?
- 23 січня граємо з аматорською командою «Лівий берег», а на 28-е є попередня домовленість із суперником, але поки нічого сказати не можу.

- З Академії вже залучаєте когось із футболістів до підготовки?
- Швидше за все, підготовку до поновлення чемпіонату U19 з нами будуть проходити півзахисники Пастух та Слюсар. Це плюс до тих гравців, які вже активно задіяні нами, – Царенко, Горбач, Бенедюк та Філатов.

- Як ви поставилися до того, що Ванат поїхав із першою командою на збір?
- Влад грав як за нас, так і за команду U21. Радує, що він прогресує, розуміє, що потрібно, щоб потрапити до першої команди. Те, що ми вкладаємо, дає результати, і футболіст звертає на себе увагу тренерського штабу першої команди. Це величезний стимул для інших хлопців, адже вони бачать, що все залежить від них, від того, як вони будуть працювати та рухатися далі кар'єрними сходами.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.