Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 21 сiчня 2021, 13:09
3868
3

Ювентус у матчі за Суперкубок Італії обіграв Наполі

Голи Роналду і Морати принесли «Старій сеньйорі» черговий трофей

| Оновлено 21 сiчня 2021, 13:09
3868
3
Ювентус у матчі за Суперкубок Італії обіграв Наполі

У Реджо-нель-Емілії на стадіоні «Мапей» відбувся розіграш 33-го Суперкубка Італії. Що цікаво, в попередніх матчах 22 рази (69%) сильнішим був володар Скудетто, а 10 разів - володар Кубка країни. Цього разу чемпіону, «Ювентусу», протистояв «Наполі», який в минулому сезоні відстав від «Старої синьйори» на 21 очко, але в фіналі Кубка здолав туринців в серії пенальті. До слова, і попередня зустріч цих клубів в Суперкубку (в 2014-му) завершилася за допомогою «футбольної лотереї», яку виграли «партенопейці». Загалом, «Юве» вкрай не рекомендувалося доводити справу до пенальті.

І туринці з перших же хвилин захопили м'яч і середину поля. Однак час ішов, а створити щось серйозне біля воріт Оспіни їм так і не вдавалося. Тож колумбійський воротар до перерви так і не записав на свій рахунок жодного сейву, зате чудово діяв на виходах. «Наполі» ж, стримавши стартовий натиск, поступово почав відповідати своїми атаками. І саме «партенопейці» створили найнебезпечніший момент у першому таймі. Після флангової подачі Лосано пробив головою з лінії воротарського, але Щенсни на «стрічці» зреагував і зміг відбити м'яч. Тому хто більше мав радіти нулям на табло - це ще питання!

Другий тайм знову активніше почав «Ювентус». Туринці затиснули суперника на його половині поля і посилювали тиск. І врешті-решт добилися свого Спершу Роналду небезпечно прострілив - Манолас ледь не зрізав м'яч у власні ворота. Але лише відстрочив неминуче. Після кутового м'яч влучив у Бакайоко і відскочив до Кріштіану. Той був зовсім один у воротарському і з розвороту пробив повз голкіпера - 1:0! М'яч став для португальця 32-м в останніх 32-х матчах за «Стару синьйору» у всіх турнірах - чудовий показник!



Довелося «партенопейцям» терміново перебудовуватися. Не сказати, що це у них вийшло, але свій шанс «Наполі» отримав. Вийшовший на заміну Мертенс впав у штрафному «Юве» в боротьбі з Маккенні. Причому він був позаду гравця туринців! Але рефері вирішив подивитися повтор - і вказав на «точку». На жаль, до м'яча підійшов Лоренцо Інсіньє - і не влучив у ворота! Тепер на рахунку Лоренцо - три (!) незабитих пенальті з трьох (!), які він пробивав у ворота «Ювентуса». Швидше за все, якщо колись ще випаде такий випадок - він відмовиться пробивати 11-метровий.

Проте, неаполітанці не залишали спроб зрівняти рахунок і перевести гру в овертайм. Однак, як часто буває, нарвалися на контратаку - і свіжий Мората впевнено реалізував вихід сам на сам. Альваро - єдиний гравець, який забивав у поточному сезоні за «Ювентус» у всіх чотирьох турнірах, в яких брала участь команда (Серія А, Кубок Італії, Ліга чемпіонів - і ось тепер Суперкубок). 2:0, і арбітр відразу дав фінальний свисток.

Відзначимо, що матч за Суперкубок став 4-м для «Наполі» - і всі 4 команда провела проти «Ювентуса». У «партенопейців» тепер по 2 перемоги і поразки. Туринський же клуб продовжує утримувати всеіталійський рекорд: команда 16 разів намагалася завоювати Суперкубок і зібрала в клубному музеї вже 9 трофеїв.

Суперкубок Італії. Фінал.

«Ювентус» – «Наполі» - 2:0

 Кріштіану Роналду (64), Альваро Мората (90+5).

 Кріштіану Роналду (74) - Пьотр Зелінський (89).

На 80-й хвилині Лоренцо Інсіньє не реалізував пенальті (повз).

«Ювентус»: Войцех Щенсни - Леонардо Бонуччі, Джорджо К'єлліні, Данило - Хуан Куадрадо, Деян Кулушевскі (Альваро Мората, 82), Родріго Бентанкур (Адрієн Рабьо, 83), Артур, Вестон Маккенні - Федеріко К'єза (Федеріко Бернардескі, 46), Кріштіану Роналду.

«Наполі»: Давид Оспіна - Костас Манолас, Джованні Ді Лоренцо, Маріу Руй (Фернандо Льоренте, 84), Каліду Кулібалі - Тьемуе Бакайоко (Еліф Елмас, 67), Дієго Демме (Маттео Політано, 84), Пьотр Зелінський - Лоренцо Інсіньє, Ірвін Лосано, Андреа Петанья (Дріс Мертенс, 72).

Стадіон «Мапей» (Реджо-нель-Емілія, Італія).

Арбітр: Паоло Валері (Рим, Італія).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, коли розпочнеться наступний сезон УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 11:55 4
Стало відомо, коли розпочнеться наступний сезон УПЛ

Ігор Бурбас стверджує, що базовою датою старту УПЛ 2024/25 є 3 серпня 2024 року

Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді
Футбол | 25 квітня 2024, 00:13 7
Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді

Український воротар хоче підвищення зарплати

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
roman_kros
Самий убогий матч який я бачив цього року. Враження як від матчу дублів нижньої частини команд УПЛ в міжсезоння. І це матч за трофей