Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 20 сiчня 2021, 17:32
915
1

UFC радує топ-боями на старті 2021 року. К'єза - Магні якраз із таких

Лев Кравців - про не найочевидніший вибір бою для перегляду ММА в січні

| Оновлено 20 сiчня 2021, 17:32
915
1
UFC радує топ-боями на старті 2021 року. К'єза - Магні якраз із таких
twitter.com/ufc

Поєдинок Майкла К'єзи проти Ніла Магні - точно не той, який обов'язково включать ті, хто дивляться UFC заради поєдинків Хабіба і Конора. Тут немає гучних імен, хайпу і поєдинків за титули. Але від цього він не стане менш цікавим і не втрачає статус протистояння двох фізично потужних хлопців.

К'єза - базовий борець, з яким важко завжди

Простому обивателю Майкл К'єза може бути відомий за відео, яке гуляє мережею вже четвертий рік. На ньому під час прес-конференції хлопець із пишною зачіскою схоплюється з місця, закликаючи до майбутнього опонента: «Ти не смієш нічого говорити про мою грьобану маму!». Після чого вони біжать один одному назустріч, намагаючись побитися, а Дейна Вайт і охорона їх розбороняють.

Інцидент трапився на прес-конференції перед турніром UFC Fight Night 112, де Майкл К'єза зустрічався з Кевіном Лі. В результаті Кевін переміг - офіційний вердикт звучить, як «перемога здачею після задушення ззаду». Майкл із таким вердиктом не погодився. За його словами, він не здавався і не був у відключці, а значить, рефері не варто було зупиняти бій. Крім цього, К'єза звинуватив суддю в тому, що той не зробив ніякого зауваження Кевіну, коли той завдав забороненого удару ліктем, через що у американця відкрилося розсічення.

Крім цього, К'єза став частковим учасником того самого нападу Конора Макгрегора на автобус із бійцями UFC, де знаходився Хабіб Нурмагомедов. Майкл повинен був побитися проти Ентоні Петтиса того вечора, але в результаті наслідків інциденту поєдинок довелося скасувати.


twitter.com/ufc. Майкл К'єза

Майкл все ж зустрівся з Петтисом - якраз після поразки від Кевіна Лі. 6 липня 2018 Ентоні достроково переміг К'єзу - у другому раунді зловив опонента на трикутник. Після цього Майкл не програє: в 2018 повернувся з перемогою - зловив Карлоса Кондита на прийом. У 2019 і 2020 роках провів по поєдинку, обидва рази перемагаючи одноголосним рішенням суддів. Спочатку постраждав Дієго Санчес, потім - Рафаель дос Аньос.

К'єза - базовий борець, який не горить бажанням регулярно битися в стійці. Діє він там непогано, але не більше того. Його завдання - перевести суперника в партер і робити свою справу там. Завдяки хорошим навичкам боротьби 33-річний американець в'яже своїх суперників і найчастіше перемагає здачею. За весь час в UFC Майкл не перемагав технічним або одноударним жорстким нокаутом жодного разу.

Звичайно, варто відзначити, що і програвав таким чином всього раз: у 2014 році Джо Лозон все ж дістав опонента, домігшись перемоги технічним нокаутом. Всі інші поразки або прийомом, або рішенням суддів. При цьому, щоб перебороти Майкла, потрібно дуже постаратися. Він дійсно гарний і в переводах, і в партері. Звідти він і проявляє активність, і набирає бали, і виводить суперників у позиції, з яких у них уже не виходить виплутатися.

І, якщо у базового борця є всі шанси позмагатися з К'єзою в партері, то ударнику буде вкрай важко йому протистояти через фізичну силу і націленість на певний стиль ведення бою. Ніл Магні все ж більше ударник, ніж борець.

Магни хороший у стійці та має перевагу в антропометрії

33-річний американець в UFC з 2013 року. За цей час він шість разів програвав у поєдинках в рамках промоушену та сімнадцять разів перемагав. У Ніла точно така ж серія перемог, як і у його нинішнього опонента - три поспіль. З однією лише різницею: К'єза зловив одного суперника на прийом, Магні же всіх перепрацював за очками.

Незважаючи на серйозне досягнення в боротьбі - коричневий пояс із бразильського джиу-джитсу, Ніл вважає за краще працювати в стійці. У базі у нього є пристойні навички кікбоксингу, чим американець впевнено користується.

Головна перевага Магні - антропометрія. Причому, і перед К'єзою, і взагалі. По-перше, це зріст - 191 сантиметр. По-друге, розмах рук - 203 сантиметри. З такими цифрами легко можна рухатися аж до супертяжів, а не зупинятися на 77 кілограмах.

Хотілося б когось особливо виділити в послужному списку Магні, але не виходить. Важливо: на відміну від суперника, Ніл провів три поєдинки у 2020 році: переміг Лі Цзінляня, Тоні Мартіна і Роббі Лоулера.


twitter.com/ufc. Ніл Магні

Так, останнього частково можна виділити. Лоулер - екс-чемпіон UFC у напівсередній вазі. Але кажучи це, не варто забувати, що Роббі на спаді і вік у 38 років точно не каже про те, що в цьому поєдинку Магні погрожував розгром, а він впорався. Фактично, Ніл зробив свою роботу, використавши навички, силу і габарити.

Йому цілком під силу зробити це ж у поєдинку проти К'єзи. Ніл пристойно захищається від тейкдаунів, хоча один у поєдинку з Лоулером все ж допустив. Добре працює з дистанції і вміє розбивати борців за рахунок своєї техніки. Та й коричневий пояс із бразильського джиу-джитсу - це зовсім не жарти. Хоча свої навички боротьби Ніл, звичайно, майже не використовує за призначенням.

Якщо у Магні вийде виконувати свою роботу: тримати на дистанції, розстрілювати за рахунок довгих рук і ніг, контролювати тейкдауни і втомлювати опонента такими діями, то перемога буде в кишені. Тільки ось встояти в клітці з К'єзою точно складніше, ніж з Лоулером. Як мінімум, Майкл молодший, більш мотивований і заряджений на результат.

З іншого боку, якщо К'єза не знайде протиотрути методичному обробленню його обличчя з відстані, може просто втомитися до третього раунду. Далі Ніл спокійно забере своє.

Так хто ж є фаворитом?

Ну, відразу подивимося на коефіцієнти. На К'єзу можна ставити за 2.15. На Магні - за 1.75. Так, Ніл - фаворит поєдинку. Для перемоги обом бійцям потрібно просто виконувати свою роботу. К'єзі - тиснути і переводити, Магні - працювати обережно і розстрілювати з відстані. Результат буде залежати від двох речей:

- від того, хто і як зробить домашнє завдання;

- від того, хто перший допустить більш серйозну помилку.

У будь-якому випадку, передбачити результат вкрай важко. Фізично сильні бійці з абсолютно різною технікою і скілами продемонструють все найкраще, що вони вміють. А результат буде залежати від дрібниць.

Поєдинок Майкл К'єза - Ніл Магні відбудеться в середу, 20 січня, в Абу-Дабі. Орієнтовний початок бою о 21.30 за київським часом. У прямому ефірі турнір покаже телеканал Setanta Sports.

Лев Кравців
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Екс-чемпіон світу: Ф'юрі виставляє себе ідіотом. Знає, що потрапив у халепу
Бокс | 29 березня 2024, 01:57 0
Екс-чемпіон світу: Ф'юрі виставляє себе ідіотом. Знає, що потрапив у халепу

Карл Фроч прокоментував поведінку Тайсона перед боєм проти Олександра Усика

Джерело: легіонер Шахтаря хоче покинути клуб через вибухи в Києві
Футбол | 28 березня 2024, 13:56 19
Джерело: легіонер Шахтаря хоче покинути клуб через вибухи в Києві

Кевін Келсі займається питанням працевлаштування в MLS

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрій Гусак
бій гавно