Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 19 сiчня 2021, 21:07
1462
5

Атомерому – Прометей. Прогноз та анонс на матч Кубка ФІБА

Клуб з Кам’янського проведе перший єврокубковий поєдинок в своїй історії

| Оновлено 19 сiчня 2021, 21:07
1462
5
Атомерому – Прометей. Прогноз та анонс на матч Кубка ФІБА
БК Прометей

Поєдинок «Атомерому» - «Прометей» відбудеться у вівторок, 19 січня, в Угорщині. Початок матчу о 21.30 за київським часом.

У день офіційного закінчення циклу новорічних свят жіночий баскетбольний клуб «Прометей» стартує в Кубку Європи ФІБА. Власне, почати боротьбу в ньому підопічні Вікторії Большакової повинні були ще в жовтні минулого року, але через пандемію коронавірусу керівництво ФІБА вирішило відкласти час старту і змінити формат турніру.

Тепер Кубок Європи ФІБА замість звичної всім турової системи вдома-виїзд пройде в форматі міхура, вже випробуваному раніше в інших баскетбольних змаганнях по обидва боки Атлантики. На першому етапі команди-учасники кожної з восьми груп зберуться в окремий баббл і в одноколовій системі визначать по два найкращих колективи, які і продовжать боротьбу на стадії 1/8 фіналу. Матчі навиліт пройдуть в чотирьох міхурах, кожен з яких вміщатиме в себе по дві пари учасниць даної стадії. Переможці 1/8 фіналу з одного матчу відразу ж на місці зіграють в чвертьфіналі (також з одного поєдинку), а далі вже піде стандартний Фінал Чотирьох.

За результатами жеребкування «Прометей» потрапив до групи В, де його суперниками стануть два угорських клуби - «Атомерому» і «Уні Дьєр», а також турецький клуб «Кайсері». Група, прямо скажемо, дуже складна, але на більш легкий жереб баскетболісткам з Кам'янського було дуже складно розраховувати, адже сіялись вони з четвертого кошика, а в більш високому посіві було багато сильних команд з Туреччини, Росії, Угорщини. Місцем баббла для групи В було обрано угорське місто Дьєр.

«Атомерому КСК Сексард» - так звучить повна назва суперниць «Прометея» в першому поєдинку в своїй єврокубковій історії. Команда вже довгий час знаходиться серед лідерів угорського жіночого баскетболу. На її рахунку чотири чемпіонські титули, які були зароблені на початку ХХІ століття (сезони 2001/2002, 2004/2005, 2005/2006, 2008/2009). Наступне десятиліття стало не таким успішним для «Атомерому», але це невелике погіршення результатів більше пов'язано з підвищенням рівня угорського чемпіонату і остаточного оформлення клубу «Шопрон» в гранда місцевого баскетболу, який збирає більшість внутрішніх титулів.

У нинішньому чемпіонаті «Сексард» на даний момент йде на третьому місці. В активі суперниць «Прометея» 14 перемог в 16 матчах і вони тільки лише за додатковими показниками поступаються клубу «Уні Дьєр» (ще один суперник «Прометея») і лідеру першості - «Шопрону», який йде без поразок.

Склад «Атомерому» досить міцний і збалансований. Тон в ньому задають дві американки і дві сербки. Найрезультативнішим гравцем у складі команди є американський форвард Кейша Горі, яка за матч в середньому набирає 16,7 очок + 7,5 підбирань (середній рейтинг ефективності - 21,9). Її співвітчизниця Еріка МакКолл (також виступає на позиції форварда) провела в цьому сезоні тільки шість ігор, але вже стала дуже важливим гравцем в команді. За гру вона поповнює скарбничку клубу в середньому на 11,3 набраних пункти і додає до них 7,7 підбирань, рейтинг ефективності становить 16,8 балів.

Сербка Сара Крніч (10,5 очок + 6,5 підбирань в середньому за гру, рейтинг ефективності - 15,6) є основною центровою команди, але при цьому збирає менше відскоків, ніж обидві американки, а її землячка Майя Скоріч (12 набраних пунктів в середньому за гру) закриває позицію третього номера. Серед місцевих гравців уваги заслуговує розігруюча Агнес Штудер, яка справно постачає своїм колегам якісні передачі (в середньому шість за гру - з величезним відривом найкращий показник в команді), але при цьому і сама не забуває вражати кільце суперниць, приносячи своєму клубу майже дев'ять очок за матч.

Безумовно, «Атомерому» вважається фаворитом у протистоянні з «Прометеєм». Для українського клубу це буде найсерйозніший опонент з початку нинішнього сезону. Але, можна бути впевненим, що наша команда була готова до такого рівня суперників, подаючи заявку на участь в єврокубках. Баббл в угорському Дьєрі відмінний шанс для клубу з Кам'янського заявити про себе в Європі. Залишається тільки побажати «Прометею» успішного дебюту на міжнародній арені.

Прогноз Sport.ua: перемога «Атомерому».

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Al Zolo
кстати турчанки выигрыают пока у команды из Дьера..... в женском баскете может все произойти
mayakovskiy1
А по теме скорее всего Прометей сольется. Это им не блискавок дрючить
Al Zolo
мы вообще дебютируем в женских еврокубках а венгерки-именно в командных-законодатели моды вместе с француженками и россиянками..... плюс потрясающее везение при жеребьевке-с нами в группе играют 2 и 3 команды Венгрии и команда из прогрессирующей турецкой лиги...... потому буду рад любой победе наших
Tеllur
С мадьярками и на их площадке ничего не светит.