Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 сiчня 2021, 17:07
12615
6

ГРОЗНИЙ: «В Олімпіку будуть з'являтися африканці дуже хорошого рівня»

Спеціаліст – про прихід Яя Туре в тренерський штаб «олімпійців»

| Оновлено 16 сiчня 2021, 17:07
12615
6
ГРОЗНИЙ: «В Олімпіку будуть з'являтися африканці дуже хорошого рівня»
kazfootball.kz. В'ячеслав Грозний

У ЗМІ «Олімпік» став справжнім ньюзмейкером. Головними темами для обговорення стали можливий перехід в «Зорю» Захеді Шахаба і прихід в тренерських штаб донеччан Яя Туре. Відомий український тренер В'ячеслав Грозний ексклюзивно для Sport.ua прокоментував обидві новини.

– В'ячеславе Вікторовичу, що скажете з приводу ситуації навколо Шахаба?
– Як ми читаємо в ЗМІ, Захеді Шахаба хоче взяти «Зоря». Керівництво «Олімпіка» не проти і не заперечує можливого трансферу, але пропонує все зробити цивілізовано, купивши у клубу Шахаба зараз. Але зараз взяти «Зорі» Шахаба - це значить платити гроші, а луганський клуб, мабуть, не хоче платити гроші. «Зоря» хоче взяти Шахаба вільним агентом або обміняти на Перовіча. Але на керівництво «Олімпіка» ніхто не виходив. Я зі слів президента клубу Владислава Гельзіна це говорю.

– У вашій кар'єрі тренера було таке, що футболіст засвітився і починалася така історія?
– Було таке. І у всіх тренерів таке є. У таких ситуаціях клубам і тренерам складно. Чому? Тому що завжди знаходяться багатші і більш заможні клуби, які в змозі забрати гравця. Ось, якщо б «Динамо» і «Шахтар» захотіли б, вони в змозі забрати Шахаба. Без проблем! Вони б домовилися з керівництвом «Олімпіка» і не було б ніяких проблем. Ніхто не чекав би закінчення контракту Шахаба. Це мільйон відсотків!

– Що ще впливає на ось такі перипетії?
– Є варіант, коли працюють агенти. Ми не знаємо, як буде навесні, чи буде Шахаб стільки забивати. А агенти в цей момент, коли футболіст досяг успіху, намагаються швидко вирішити питання щодо його трансферу. Чи нормально виглядає така ситуація для агентів? Та нормально! Чи нормально вона виглядає для «Олімпіка»? Звичайно ж ні! «Олімпіку» хочеться продовжити з Шахабом контракт, продати його і заробити грошей. Мені, як тренеру, припустимо, хочеться зберігати таких гравців. А, якщо не виходить зберегти, клуб повинен за гравця або гравців отримати адекватні гроші, на які можна придбати інших футболістів. Поки «Олімпік» не буде знаходитися на вершині українського футболу, він буде втрачати таких гравців, як Шахаб.

– А що думаєте з приводу того, що Яя Туре увійде до тренерського штабу «Олімпіка»?
– Я припускаю, що прихід в клуб Яя Туре вплине на те, що в «Олімпіку» будуть з'являтися гравці дуже високого рівня, в тому числі і з Африки. Це можуть бути високоякісні гравці. Багато хто погодиться працювати з Яя Туре, бо він знає український і європейський менталітет. Він в Україні пограв, в «Барселоні», в «Ман Сіті». Він за збірну Кот-д'Івуару грав. Будь-який африканський футболіст буде вірити Туре, бо він з ним може на його мові, на мові їхньої культури доносити певні речі. «Олімпік» хороший крок зробив.

– Туре прийшов у донецький клуб, щоб чогось навчитися?
– Я розумію, що це йде підготовка до того, що з часом Туре, якщо у нього будуть здатності і бажання, продовжить працювати тренером в хорошому європейському клубі або в африканській збірній. Це нормальна ситуація, всі повинні проходити цю практику. Думаю, керівництво «Олімпіка» правильний хід зробило. Я знаю, Дмитро Селюк завжди підтримував Яя Туре. Він і зараз його підтримує. І це правильний хід, що Яя опинився в «Олімпіку». У Селюка завжди хороші футболісти. Їм треба віддати належне, вони гарної якості. Селюк за ними стежить і спостерігає. Я бажаю Яя Туре набратися доброго практичного тренерського досвіду, йти своїм шляхом, мати своє бачення футболу. Не всі тренувалися і грали під керівництвом Гвардіоли. Туре з багатьма хорошими тренерами працював і показував дуже хороший футбол. Нехай Туре реалізовує те, що у нього є. Я бажаю Яя Туре тільки удачі в непростій тренерській роботі!

Оцініть матеріал
(58)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Morales
В любом случае, это круто.
FACE_CONTROL
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vruthiy-112
Зорі треба швидше діяти, бо Динамо може проснутися.!!!
Tеllur
Этому прогнозу можно верить на 98,74%
turist86
Откуда дровишки?» — «Из лесу, вестимо
UKRAINE FAN
В Олимпике будут появляться африканцы очень хорошего уровня С вероятностью 99,9% Селюк завезет игроков уровня сборной пивзавода!