Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 12 сiчня 2021, 15:54
2074
0

Топ-5 апсетів UFC у 2020 році

Сергій Лебедєв - про головні сенсації у промоушені в минулому році

| Оновлено 12 сiчня 2021, 15:54
2074
0
Топ-5 апсетів UFC у 2020 році
ESPN. Тоні Фергюсон, Чарльз Олівейра

«Ковідний» рік не став провалом для UFC на тлі інших спортивних ліг. Після невеликої паузи лідер на ринку ММА, граючи м'язами, продовжив щотижня пропонувати своїм фанатам поєдинки найвищого рівня.

Всього за 2020 рік у UFC відбулося 456 поєдинків, у яких участь брали найкращі майстри змішаних єдиноборств. І ці бої залишили безліч пам'ятних моментів. У 2020 році в UFC було все: від яскравих нокаутів до захоплюючих сабмішнів. Але, звичайно ж, не обійшлося і без гучних сенсацій. Ось п'ять найбільших апсетів-2020.

Дерек Брансон vs Едмен Шахбазян

Турнір: UFC Fight Night 173

Дата і локація: 1 серпня, Лас-Вегас (США)

MMA Fighting

Дерек Брансон зарекомендував себе як один з головних претендентів на титул у середній вазі, коли зупинив «хайпового» проспекта Едмена Шахбазяна в головному бою івенту UFC Fight Night 173.

Брансон вступав у бій після двох поспіль перемог над Еліасом Теодору та Іеном Хейнішем. Тим часом, Шахбазян на той момент не знав поразок у своїй кар'єрі, вигравши всі чотири бої в UFC. Букмекери вважали Шахбазяна великим фаворитом, але у Брансона були інші плани.

У третьому раунді Дерек нокаутував суперника і піднявся на 7-е місце в рейтингу UFC. У той час, як Шахбазян несподівано зазнав першої поразки в ММА.

Марлон Вера vs Шон О'Меллі

Турнір: UFC 252

Дата і локація: 15 серпня, Лас-Вегас (США)

ESPN

Досить досвідчений боєць найлегшої ваги Марлон Вера здобув найбільшу перемогу у своїй кар'єрі, коли зупинив технічним нокаутом у першому раунді Шона О'Меллі на UFC 252.

«Шуга» О'Меллі увірвався на сцену UFC, вигравши чотири бої поспіль, включаючи фініші Хосе Альберто Кінонеса і Едді Вайнленда. У бою проти Вери, який повертався після програшу Сону Ядонгу, О'Меллі був беззаперечним фаворитом. На початку бою здавалося, що О'Меллі знаходиться на шляху до чергової перемоги, б'ючи «Чіто» лоу- та міддлкіками. Але О'Меллі схоже, що травмував щиколотку, чим скористався Вера, закінчивши бій ліктями і панчами.

О'Меллі зазнав першої поразки в кар'єрі, а Вера завдяки апсету зумів потрапити до топ-15 дивізіону.

Гловер Тейшейра vs Тіагу Сантос

Турнір: UFC on ESPN 17

Дата і локація: 7 листопада, Лас-Вегас (США)

ESPN

Ветеран напівважкої ваги UFC Гловер Тейшейра зацементував собі місце нагорі рейтингу після наполегливої ​​перемоги сабмішном у 3-му раунді над недавнім претендентом на титул Тіагу Сантосом.

41-річний Тейшейра виграв чотири бої поспіль і сподівався зробити це вп'яте, вийшовши в октагон із Сантосом, який повернувся після поразки Джону Джонсу і простою. «Кувалда» програв Джонсу роздільним суддівським рішенням у дуже конкурентному бою і, на думку багатьох, став одним з найскладніших випробувань у кар'єрі «Боунса».

З цієї причини Тейшейрі відводилася роль андердога. На старті сутички Сантос був на шляху до фінішу і ще одного титульного кидка. Проте, Тейшейра вижив і зумів примусити здатися змученого Сантоса задушенням з-за спини в середині їхнього п’ятираундового бою.

Для Тейшейри це був другий поспіль фінішований екс-претендент на титул UFC в напівважкій вазі. І тепер, швидше за все, досвідчений бразилець вдруге в своїй кар'єрі побореться за пояс.

Ян Блахович vs Домінік Рейєс

Турнір: UFC 253

Дата і локація: 27 вересня, Абу-Дабі (ОАЕ)

MMA Fighting

Ян Блахович - ще один нестаріючий ветеран у цьому списку. Поляк піднявся на вершину напівважкої ваги в 37 років, нокаутувавши Домініка Рейєса і ставши новим чемпіоном промоушену.

Кар'єра Блаховича в UFC почалася непросто: в перших шести боях він виграв усього двічі. Однак потім він став на правильні рейки, вигравши сім з наступних восьми боїв, щоб заробити шанс поборотися за пояс UFC в напівважкій вазі, що недавно став вакантним.

На шляху Блаховича стояв Рейєс, який програв близьким суддівським рішенням на той момент чемпіону Джону Джонсу за 7 місяців до цього. Перед боєм у Рейєсі дуже багато хто бачили нового короля дивізіону, багато в чому через те, що не розглядали Блаховича, як гідного опонента чемпіонського калібру. Але, врешті-решт, клітку з поясом покинув боєць із Познані, який нокаутував Рейєса у 2-му раунді.

Таким чином, Блахович став першим чемпіоном UFC у напівважкій вазі за останні майже 10 років, якого звали не Джон Джонс або Деніел Корм’є.

Чарльз Олівейра vs Тоні Фергюсон

Турнір: UFC 256

Дата і локація: 12 грудня, Лас-Вегас (США)

ESPN

Заключний номерний турнір UFC у 2020 році приніс дуже сенсаційний результат, оскільки Чарльз Олівейра переборов Тоні Фергюсона на шляху до одноголосного рішення суддів.

Олівейра підходив до 2020 року, будучи на хороших позиціях зі своєю 6-матчевою переможною серією. Він почав рік для себе з перемоги сабмішном над Кевіном Лі, перш ніж стати учасником гучного поєдинку проти колишнього тимчасового чемпіона UFC у легкій вазі Фергюсона.

Фергюсон же повертався після важкого побиття від рук Джастіна Гейджі на UFC 249. Він вимагав від UFC ще однієї появи в октагоні до кінця 2020 року, і промоушен задовольнив його прохання, звівши з Олівейрою, який набирає обертів.

Незважаючи на статус фаворита, Фергюсон нічого не зміг зробити з Олівейрою, бразилець виявився дуже хорошим для нього на землі. Апсет допоміг Олівейрі пробитися до числа найкращих легковаговиків промоушену, і він зайняв 3-е місце в рейтингу, обійшовши самого Конора МакГрегора.

Читайте також: 5 найкращих боїв UFC у 2020 році

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Циганков влітку може перейти в клуб, який цього сезону приголомшив Європу
Футбол | 23 квітня 2024, 00:12 6
Циганков влітку може перейти в клуб, який цього сезону приголомшив Європу

Віктор Циганков може стати гравцем «Баєра»

Зеленський відреагував на слова Макрона про перемир'я під час Олімпіади
Олімпійські ігри | 23 квітня 2024, 02:49 5
Зеленський відреагував на слова Макрона про перемир'я під час Олімпіади

Президент Франції все ще сподівається на «олімпійське перемир'я»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.