Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Бразилія
| Оновлено 06 сiчня 2021, 18:47
8471
6

5 гравців чемпіонату Бразилії, які в січні точно поїдуть до Європи

Оцінюємо, ким можуть поповнитися континентальні чемпіонати у трансферне вікно, що відкрилося

| Оновлено 06 сiчня 2021, 18:47
8471
6
5 гравців чемпіонату Бразилії, які в січні точно поїдуть до Європи
transfermarkt.de

Січень у європейському футболі - це традиційний місяць, коли багато команд намагаються екстрено залатати пробоїни, що виникли по ходу сезону, щоб у його кінцівці зуміти домогтися поставлених завдань. З цієї причини активність на ринку не настільки велика, як влітку, коли більшість клубів проводять більш масштабну селекційну політику. Однак і в січні нерідко відбуваються дуже цікаві угоди.

Поточне вікно однозначно буде специфічним. Світ переживає пандемію коронавірусу, яка боляче вдарила по економіці всіх без винятку клубів Європи. Тому шалено дорогих угод не буде, а тим, хто звик виживати за рахунок продажу своїх талантів, доведеться йти на зниження запитів, щоб виручити хоч щось.

Ймовірно, остання теза буде справедливою для клубів бразильської Серії А, які регулярно постачають Європу якісними і яскравими гравцями. Хто з них може вже найближчим часом перестрибнути через океан? Пропонуємо п'ять найбільш реальних варіантів на поточний момент...

Лукас ВЕРИССІМО

Вік: 25 років
Клуб: «Сантос»
Амплуа: центральний захисник

25-річний центрбек Лукас Вериссімо вже однозначно пересидів у «Сантосі». Покинути рідний клуб цей футболіст міг ще кілька років тому, коли був молодшим і дорожчим, ніж зараз, за рахунок своєї перспективності. Зокрема, влітку 2018 року про інтерес до Вериссімо повідомлялося в аспекті московського «Спартака», а пізніше - пітерського «Зеніту». Саме останній називався в пресі фаворитом за право підписати Лукаса, але в підсумку угода не відбулася. Подейкували, що «Сантос» і «Зеніт» банально не зійшлися в ціні на гравця, причому кожен клуб проявив принциповість до кінця: росіяни давали 9 мільйонів євро, в той час, як бразильці хотіли отримати мінімум на мільйон більше.

Рік тому подейкували про можливий перехід Вериссімо в інший клуб російської Прем'єр-ліги - «Краснодар», але й ці плітки ні до чого не привели. За п'ять сезонів центрбек отримав колосальний досвід у «Сантосі», провівши за цю команду вже 130 поєдинків. Нині Вериссімо - готовий футболіст для першої команди, якого можна купувати і продавати без необхідності додаткової «обкатки».

Очевидно, що січень-2021 нарешті стане для Вериссімо відправною точкою в європейський футбол. У бразильських ЗМІ постійно обговорюються переговори по гравцеві, які проходять між «Сантосом» і «Бенфікою». «Риби» висловили готовність відпустити центрбека в Португалію за 6,5 мільйони євро, і зараз лише намагаються переконати «орлів» у тому, щоб угода відбулася після того, як «Сантос» завершить свій шлях у Кубку Лібертадорес. На даний момент бразильці пробилися в півфінал цього турніру, де посперечаються з «Бока Хуніорс» за право зіграти у вирішальному матчі. Фінал Кубка Лібертадорес запланований на 30 січня, тому теоретично Вериссімо може перебратися в «Бенфіку» в цьому місяці, причому в статусі тріумфатора найсильнішого клубного турніру Південної Америки.

ПЕПЕ

Вік: 23 роки
Клуб: «Греміо»
Амплуа: фланговий нападник

Вихованець «Фос-ду-Ігуасу» Пепе нині є одним з головних трансферних активів «Греміо». Вінгер, якому в лютому виповниться 24 роки, вже є футболістом, що відбувся, а тому повністю готовий до переїзду в Європу. У березні минулого року в пресі подейкували про те, що інтерес до Пепе проявляє «Баварія», змагатися з якою за бразильця нібито був готовий «Аякс», але в підсумку півзахисник залишився в «Греміо» ще на сезон.

Зараз все виглядає таким чином, що вже в січні Пепе буде проданий. Перш за все, футболіст видав другий досить сильний сезон поспіль в Бразилії, а тому інтерес до нього з боку тих, хто раніше тільки придивлявся, лише збільшився. Крім цього, «Греміо» нині гостро потребує грошей, а тому готовий домовлятися з потенційними покупцями. Інша справа, що боси «Греміо» націлені отримати за свого таланта мінімум 20 мільйонів євро, а це солідна сума, як для січневого вікна. Серед найбільш явних претендентів на Пепе нині називають «Порту», ​​«Севілью» і «Зеніт». Також у бразильському клубі розраховують, що в торги за вінгера може включитися донецький «Шахтар», який зараз підшукує заміну для Тайсона, і може спокуситися варіантом із Пепе через те, що цей футболіст уже має солідний досвід виступів на високому рівні, а тому не буде потребувати тривалої інтеграції в гру команди.

Габріел ВЕРОН

Вік: 18 років
Клуб: «Палмейрас»
Амплуа: фланговий нападник

Переможець чемпіонату світу-2019 U-17 і кращий футболіст того турніру Габріел Верон в свої 18 років ще не встиг як слід награтися за рідний «Палмейрас», але в поточному місяці цілком може виїхати в Європу. За цим футболістом давно стежать топові команди Старого континенту, але поки до серйозних торгів з «Палмейрасом» справу ніхто з них не доводив. Європейські гранди у сформованих реаліях бояться викидати гроші на перспективного гравця, який може ніколи і не заграти на очікуваному рівні, а тому напевно вирішать подивитися, як буде розвиватися кар'єра Верона в майбутньому.

Це дає шанс для клубів з «другого ешелону». Зокрема, зараз авторитетні бразильські видання повідомляють, що зацікавленість у Вероні виявляють «Шахтар» і «Фіорентина». Ані українці, ані італійці будуть не готові активувати клаусулу футболіста (вона дорівнює 60 мільйонам євро), і навіть не факт, що погодяться заплатити оціночну вартість тінейджера (на Transfermarkt вона становить 25 мільйонів євро) одним платежем, але про розстрочку або інший варіант угоди домовитися сторонам буде цілком реально. «Палмейрас», як і більшість бразильських клубів, зараз гостро потребує грошей, а тому навряд чи буде наполягати до останнього і відбивати потенційних покупців на свій, по суті, головний до нинішнього моменту футбольний актив.

БРЕННЕР

Вік: 20 років
Клуб: «Сан-Паулу»
Амплуа: центральний нападник

20-річний центрфорвард «Сан-Паулу» Бреннер досить яскраво проводить нинішній розіграш бразильської Серії А, входячи до когорти кращих бомбардирів турніру. Успішні виступи вже привернули увагу до футболіста ряду грандів, серед яких особливо виділяються «Ювентус», «Мілан» і «Парі Сен-Жермен». Але поки все виглядає так, що наступним клубом Бреннера стане «Аякс». Нідерландці активно зондують ґрунт на предмет переходу нападника і вболівальники «Сан-Паулу» переживають, що вже в січні європейським купцям вдасться викупити їхню чергову «зірочку».

На боці «Аякса» в битві за Бреннера може бути той фактор, що в стані нідерландської команди нині виступають два екс-футболісти «Сан-Паулу» - 23-річний Давид Нерес і 20-річний Антоні, завдяки яким адаптація Бреннера до європейського футболу обіцяє пройти куди простіше, ніж в інших командах.

ЛІНКОЛЬН

Вік: 20 років
Клуб: «Фламенго»
Амплуа: центральний нападник

Влітку 2018 року в бразильській пресі подейкували про можливий переїзд зовсім ще юного на той час форварда «Фламенго» Лінкольна в московський ЦСКА. Але в підсумку угода не відбулася, і нападник продовжив розвиток в рідній команді. Зараз позиції Лінкольна у «Фламенго» дуже хисткі. Форвард не може виграти конкуренцію у більш статусних Габігола і Педро, а тому керівництво «Фламенго» зацікавлене в тому, щоб продати гравця, поки він перебуває на піку своєї «економічної стелі» в клубі.

У «Фламенго» вже було кілька пропозицій по Лінкольну з Європи, але всі вони не принесли очікуваного результату. Зокрема, влітку 2020 року буквально в останній момент на босів клубу вийшли представники київського «Динамо», але сторони не встигли погодити всі формальності, щоб трансфер відбувся. Згодом «Фламенго» отримував запит по Лінкольну від кіпрського «Пафосу», але їхати в цей клуб не побажав уже сам форвард. Через останню ситуацію відносини футболіста і босів «Фламенго» зіпсувалися, а гравець навіть був засланий в дубль. Очевидно, що стояти на своєму далі форварду просто немає сенсу, а тому з великою часткою ймовірності Лінкольн все-таки буде проданий в Європу, тим більше, що «Пафос» та «Динамо» все ще тримають бразильця у сфері своїх інтересів.

Олексій ШАТІЛОВ

Оцініть матеріал
(32)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Чи розглядає Лунін відхід з Реалу після гри з Ман Сіті? Відомі деталі
Футбол | 18 квітня 2024, 13:54 2
Чи розглядає Лунін відхід з Реалу після гри з Ман Сіті? Відомі деталі

Український воротар думає лише про «королівський клуб»

Підсумки дня Ліги конференцій. Хто зіграє у півфінальних матчах?
Футбол | 19 квітня 2024, 06:05 0
Підсумки дня Ліги конференцій. Хто зіграє у півфінальних матчах?

У півфіналах зустрінуться: Олімпіакос – Астон Вілла, Фіорентина – Брюгге

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dd dent
По Линкольну для дк странновато, ведь замкнуть подачу возле ворот ... а не лучше ли даже по нарезкам был соль когда покупали и точно ли такой нап нужен для стиля игры команды?
elfin folomkin
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
elfin folomkin
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
elfin folomkin
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил