Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 31 грудня 2020, 16:11
1559
0

Олексій БРАГА: «Хокей в Україні тримається завдяки меценатам»

Виконавчий директор УХЛ розповів про підсумки року, що минає

| Оновлено 31 грудня 2020, 16:11
1559
0
Олексій БРАГА: «Хокей в Україні тримається завдяки меценатам»
УХЛ. Олексій Брага

Виконавчий директор УХЛ Олексій Брага підбив підсумки року, що минає, розповів про досягнення і напрацювання Ліги, а також поділився планами і завданнями на майбутній рік.

- Напевно, для всіх 2020-й рік асоціюється з пандемією COVID-19 і тотальним карантином. УХЛ в березні прийняла рішення догравати чемпіонат і не дарма — клуби видали максимально яскравий плей-оф. Чому тоді все ж прийняли це рішення, і який результат можна підбити такому довгому сезону?
- У березні, коли ми були змушені зупинити сезон, клуби відразу прийняли однозначне рішення догравати. Чемпіон повинен був бути визначений в чесній битві — за спортивним принципом. Всі команди йшли до цього плей-оф, старанно готувалися — все для того, щоб поборотися за Кубок. Іншого рішення і не могло бути.

Звичайно, пандемія вдарила по всіх сферах нашого життя, торкнулася вона і спорту, але ми шукали виходи, знаходили шляхи утримання нашої аудиторії. Тому наші гравці проводили онлайн-конференції, брали участь в батлах і челенджах, знімали свої тренування на дому — все, щоб максимально перебувати в полі зору наших уболівальників, підтримувати з ними зв'язок. І у нас це вийшло.

Навіть незважаючи на пандемію, той час вийшов насиченим. А потім, у вересні, на нас чекав дуже яскравий плей-оф. З перших же матчів півфіналу було зрозуміло, що вся робота, виконана для продовження сезону, зроблена не дарма.

У вересні нам довелося вдруге зупинитися через те, що захворіли гравці з команд-учасниць півфіналів. Ми призупинили розіграш півфіналів на два тижні — гравці відновилися і продовжили боротьбу за головний трофей. Погодьтеся, виходячи як з результатів, так і всього ходу плей-оф, воно того варте.

Взагалі, УХЛ — одна з чотирьох ліг в світі, яка закінчила чемпіонат. У Білорусі не зупинялися і закінчили в строк, НХЛ рестартувала в серпні, плюс сезон ще закінчили в Італії.

- Буквально за два дні після сьомого фінального матчу стартував новий сезон. Що змінилося з приходом ювілейного сезону в УХЛ?
- Так, відразу після закінчення плей-оф ми розпочали новий сезон. Було досить складно, але ми раді, що вийшло саме так. Найголовніша наша зміна — це поповнення складу учасників чемпіонату. Величезне досягнення — це поява двох абсолютно нових клубів на карті України, «Маріуполь» та «Краматорськ», а також відродження київського «Сокола». Ще однією знаковою подією, яка увійде в хокейну історію країни — відкриття нової льодової арени в Маріуполі.

Пройшла рівно половина сезону, і, як бачите, всі наші новачки показують відмінні результати в чемпіонаті і кусаються з усіма противниками, рівень чемпіонату сильно виріс і як на мене — це найкращий чемпіонат за напругою за останні 10 років.

Тут окремо потрібно сказати, що весь професійний хокей в Україні зараз тримається завдяки меценатам — президентам наших клубів. Завдяки небайдужим і люблячим хокей людям у нас з'являються нові клуби, розвивається чемпіонат, будуються арени. Не так давно в сфері хокею приватний бізнес почав працювати з муніципалітетом, що є плюсом для розвитку хокею.

Ну і ще одне доповнення. В новому сезоні ми заснували новий трофей в українському хокеї — Кубок Відкриття Паріматч. Даний кубок щорічно будуть розігрувати чемпіон і віце-чемпіон країни в першому матчі сезону.

- До речі, про кубки. У майбутньому році Ліга планує проводити якісь нові турніри?
- Ми щороку працюємо над можливістю проведення різних турнірів, але не все можливо реалізувати відразу.

У 2021-му році ми проведемо серію тренувань із зіркою для дітей під відкритим небом з Parimatch Foundation, а в майбутньому сезоні плануємо розглянути можливість проведення Кубка України із залученням хокейних команд, ще не задіяних в лізі. Турнір буде проводитися у форматі на виліт.

Але потрібно враховувати і те, що в майбутньому сезоні збільшиться кількість матчів всередині чемпіонату, оскільки інтерес до хокею стрімко зростає.

- Ліга щорічно працює не тільки в напрямку спорту, а й старанно трудиться над маркетингом. Чого в 2020-му році вдалося досягти УХЛ?
- Під час карантину ми запустили ряд онлайн-проектів. Не так давно спільно з XSPORT запустили проект «Хокейний діалог», де Олександр Сукмансський бере інтерв'ю у гравців, а також спільно з YouTube-проектом Провокатор запустили «Хокейні БеZOOMці», де гравці змагаються між собою.

У грудні ми відзняли проект «Я в хокеї», де хокеїсти відкриються уболівальникам абсолютно з інших і досить несподіваних сторін. А також ми випустимо освітній новий проект у форматі відеоуроків від легенд українського хокею для дітей. Перший випуск «Тренування із зіркою» — Олександр Побєдоносцев провів тренування для юних хокеїстів і показав ряд технічних вправ. Так що заздалегідь можу анонсувати ці два проекти. Слідкуйте за новинами та дивіться наші програми.

- На презентації п'ятого сезону Ви оголосили про те, що Ліга продала беттингові медіа-права. Розкажіть про це детальніше.
- Так, в листопаді ми підписали угоду про таке партнерство і зараз працюємо разом з цією компанією на матчах УХЛ. Наша співпраця є ексклюзивною, так що скаути інших беттингових платформ не мають доступу на матчі Ліги.

До слова, тоді ж в листопаді ми офіційно перепідписали контракт із нашим титульним спонсором — компанією Parimatch. Ми дуже раді продовжувати нашу плідну співпрацю і зараз працюємо над реалізацією нових проектів.

Взагалі, хочу сказати, що професіоналізм менеджменту Parimatch допомагає придумувати нові проекти, які привертають увагу до хокею не тільки з боку спорту, так що попереду уболівальників чекають нові спільні проекти.

- Раз вже Ви сказали про нові проекти, то чого чекати вболівальникам у новому році?
- У січні ми плануємо запустити нову графічну концепцію для наших ТБ-трансляцій. Так що зовсім скоро всі вболівальники побачать наші матчі у новому виконанні і наповненні.

Зараз ми ведемо активні переговори з Європою і Північною Америкою щодо продажу наших медіа-прав за кордон і за океан. Такий контракт стане величезним кроком у розвитку нашого хокею і підвищенню його впізнаваності за територією нашої країни.

- Ну і під кінець, що можете побажати всім напередодні нового року?
- Звичайно ж, в першу чергу — здоров'я. Всім уболівальникам, адміністрації та менеджменту клубів, гравцям і абсолютно всім — міцного здоров'я. З такою ситуацією в світі потрібно бути максимально акуратними і уважними до свого здоров'я. Гравцям окремо хочеться побажати якомога менше травм і неприємних ушкоджень, адже ми завжди чекаємо від них яскравої гри.

А загалом, всім хочеться побажати натхнення, сил і величезного щастя в новому році. Нехай всі мрії і плани втілюються в життя, все задумане стає дійсністю, а життя дарує тільки приємні емоції.

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.