Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 28 грудня 2020, 21:26
873
0

ГРОЗНИЙ: «Вест Бромвич відібрав очки у Ліверпуля? Не шукайте логіки»

Спеціаліст поділився думкою про матчі чемпіонату Англії

| Оновлено 28 грудня 2020, 21:26
873
0
ГРОЗНИЙ: «Вест Бромвич відібрав очки у Ліверпуля? Не шукайте логіки»
ФК Арсенал-Київ. В'ячеслав Грозний

Відомий український тренер В'ячеслав Грозний, який робить прогнози на топові матчі, розповів, чому таке буває, що підсумковий результат на табло буває не таким, як передбачалося.

- В'ячеславе Вікторовичу, почався всіма улюблений Boxing Day в АПЛ. І вже є перші результати, які здивували багатьох любителів футболу. Наприклад, «Ліверпуль» зіграв внічию з «Вест Бромвіч» (1:1), а «Челсі» розгромно програв «Арсеналу» (1:3). Також кандидати на чемпіонство Англії «Манчестер Юнайтед» і «Тоттенхем» втратили очки. Що скажете з приводу цих поєдинків?
- Я скажу так: не шукайте логіки в футболі. Цей вислів як ніколи актуально, коли в Англії йде Boxing Day. Ось, наприклад, «МЮ» втратив очки в кінцівці поєдинку з «Лестером» (2:2). У свою чергу, «Челсі» за всіма статтями поступається в лондонському дербі «Арсеналу» (1:3). А «каноніри» в цьому сезоні дуже погано грають. Також «Тоттенхем» в кінцівці матчу з «Вулверхемптоном» (1:1) втрачає перемогу. Лідер чемпіонату Англії і один головних фаворитів АПЛ «Ліверпуль» грає внічию з аутсайдером «Вест Бромвічем» (1:1). Також «Саутгемптон» ділить очки з «Фулхемом» (0:0). А давайте ще заглянемо в Бельгію, де «Гент» програє «Кортрейку» (0:1) і в цьому матчі ще вилучають українського форварда Романа Яремчука. Тому прогнози далеко не завжди відповідають остаточному результату матчів. Але навіть при таких нестандартних результатах необхідно робити професійний аналіз.

- Чого «МЮ» не вистачило, щоб перемогти «Лестер»?
- Наприклад, в матчі з «Лестером» манкуніанцям настільки легко давалася гра, що під час поєдинку впевненість перейшла в самовпевненість. А це вже з області психології. Тут в ситуації краще розбереться тренер більш досвідчений. Сульшер - тренер ще молодий. Він не помітив різниці в настрої гравців, коли Решфорд кілька разів вибігав один в один і не забив замість того, щоб забезпечити своїй команді перемогу. «МЮ» в цьому сезоні підводить нереалізація гольових моментів і відсутність максимальної концентрації біля своїх воріт. «МЮ» дуже багато пропускає.

- «Тоттенхем» також не взяв очки в поєдинку з «Вулверхмптоном».
- А ось у «Тоттенхема» свої проблеми. Там проблема з якісним диспетчером. Після відходу в «Інтер» Еріксена у них немає такого футболіста, який повинен класно обслужити всю групу атаки. Ось як, наприклад, Кевін де Брейне з «Ман Сіті». Останнім часом «шпори» часто пропускають в кінцівці, як в матчі з «Ліверпулем» (1:2) і «Вулверхемптоном» (1:1). Також у лондонців дуже погана гра на стандартах біля своїх воріт. Раніше таких проблем у жодної з команд Моурінью не було. Зараз же будь-який стандарт біля воріт «Тоттенхема» - це велика проблема. Тому що Моурінью доводиться відразу вирішувати кілька питань: хто обслужить його групу атаки, зосереджено грати один в один у обороні і комбіновано грати при стандартах. У матчі з «вовками» я вболівав за «Тоттенхем», за команду Моурінью, але вони зіграли внічию.

- «Челсі» здивував багатьох тим, що поступився «Арсеналу».
- «Челсі» Лемпарда дуже пристойно сезон грає. У мене сумнівів ні на один мікрон не було, що вони впевнено переможуть «Арсенал». Але «Челсі» в цьому матчі виглядав дуже повільним і важким. Вони нікуди не встигали. Я, як тренер, подумав і вирішив, що тут можуть бути дві причини. Така причина, як недовідновлення, відразу відкидається, тому що 21 грудня «Челсі» виграв 3:0 у «Вест Хема». Велика пауза була, тому цю причину ми відразу відкидаємо. Часу відновитися було досить. Другий момент: це дозування навантажень. Навантаження були такі, що деякі гравці до цього матчу не відновилися. Тренери не прорахували цей момент. У Лемпарда теж немає такого досвіду з цього питання. І ще зазначу один момент, який є помилкою Лемпарда. У матчі не брав участь основний диспетчер «Челсі» Жоржиньйо, який веде всю гру лондонців. У них чудова група атаки: Вернер, Абрахам, Пулішич, Жиру. Їх хтось повинен обслуговувати. Зазвичай це робить Жоржиньйо. Не поставивши до складу Жоржиньйо, Лемпард помилився. При поганих кондиціях команди і через те, що не було кому постачати атаку, «Челсі» в першому таймі за всіма статтями програв «Арсеналу». Після перерви Лемпард відразу ж випустив Жоржиньйо на поле. Але було вже пізно. Вони програвали вже 0:2. Ось, що таке тренерська робота.

- Ви торкнулися теми «Гента», який програв «Котрейку».
- По «Генту» ситуація інша. «Гент» до гри був впевнений, що переможе «Кортрейк». Чому? Перед цим вони «Брюгге» обіграли. На матч вплинуло те, що на 21-й хвилині вилучили з поля українця Романа Яремчука. Я це розповідаю, щоб читачі зрозуміли, що я даю прогнози не зі стелі, а вдаючись до детального ретельного аналізу майбутніх матчів, але на підсумковий рахунок впливає багато факторів. Я ж не влізу в голову Лемпарда для того, щоб він поставив у старті Жоржиньйо. Я не міг припустити, що Моурінью, виграючи 1:0, відмовиться взагалі від будь-якої гри і біля воріт «Тоттенхема» буде 10 кутових! За великим рахунком «Вулверхемптон» повинен був перемагати в цьому поєдинку.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Чемпіонат світу з хокею. Календар і результати матчів (оновлюється)
Хокей | 15 травня 2024, 08:00 1
Чемпіонат світу з хокею. Календар і результати матчів (оновлюється)

Чемпіонат світу в елітному дивізіоні пройде в Чехії

ВІДЕО. Як виглядає новий стадіон Інгульця за 3 тижні до ревізії УАФ
Футбол | 15 травня 2024, 14:21 8
ВІДЕО. Як виглядає новий стадіон Інгульця за 3 тижні до ревізії УАФ

Олександр Поворознюк робить все, щоб завершити основні роботи з благоустрою арени

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.