Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Лижний спорт
| Оновлено 21 грудня 2020, 22:55
1049
0

Переможна серія Гранеруда, успіхи Кілде і Сутер. Підсумки лижного тижня

Sport.ua підбиває підсумки тижня в лижних видах спорту

| Оновлено 21 грудня 2020, 22:55
1049
0
Переможна серія Гранеруда, успіхи Кілде і Сутер. Підсумки лижного тижня
Skijumping.pl

Стрибки з трампліну

Старти вік-енду:

Субота, 19 грудня

Енгельберг (Швейцарія), HS140, особистий турнір

Неділя, 20 грудня

Енгельберг (Швейцарія), HS140, особистий турнір

Гранеруд йде у відрив

У стрибунів з трампліну в ці вихідні відбувся етап Кубка світу в Енгельбергу, який за традицією є генеральною репетицією головного старту сезону - Турне чотирьох трамплінів. В цілому етап в Енгельбергу вважається одним з найбільш благополучних у плані погодних умов. Але цього разу змагання проходили за дуже сильного попутного вітру. При цьому вітер цей був досить стабільним, тому весь етап пройшов відповідно до розкладу, і результати його не можна назвати лотерейними.

І головним героєм етапу в Енгельбергу став лідер Кубка світу Халвор Егнер Гранеруд, який здобув дві перемоги. Так, обидві були здобуті при дуже невеликих відривах. Але, з огляду на стабільність норвежця останнім часом у всіх спробах (включаючи тренування, кваліфікації та трайл-раунди), назвати його переможний дубль в Енгельбергу випадковим язик не повернеться. Сумарно переможна серія Гранеруда на Кубку світу досягла позначки в 5 перемог - рекорд в історії норвезьких стрибків.

Так, перші три з цих 5 перемог були здобуті не без допомоги везіння, але в цілому зараз Халвор Егнер знаходиться в феноменальній формі. І перед Турне чотирьох трамплінів він іде у відрив у загальному заліку Кубка світу. Перевага над найближчим переслідувачем, Маркусом Айзенбіхлером, досягла 137 балів. А над третім в загальному заліку Робертом Йоханссоном вона становить вже 356 балів - здається, претендентів на Великий кришталевий глобус (ВКГ) залишилося тільки двоє.


Skijumping.pl

Після невдалого старту сезону ожив в Енгельбергу Каміл Стох. У суботу він став другим - це перший в сезоні подіум для легендарного поляка. Проте, глобально говорити про вихід Стоха з кризи поки рано, адже трамплін в Енгельбергу є одним з улюблених для Каміла, і на «Тітлісшанце» він може видавати топові результати навіть не в оптимальній формі. А ось Пьотр Жила в порядку: п'яте і третє місця в Енгельбергу вивели його на четверте місце в загальному заліку. І, якби не пропуск етапу в Нижньому Тагілі, то польський ветеран, швидше за все, взагалі йшов би в топ-3. Давід Кубацкі в Швейцарії двічі фінішував у кінці топ-10. Його надалі турбують проблеми зі спиною, і перед стартом Турне чотирьох трамплінів для Давіда все виглядає не дуже оптимістично.

Ще тиждень тому ми багато писали про проблеми збірної Словенії. У Енгельбергу вони нікуди не поділися, але, тим не менш, на «Тітлісшанце» словенці завоювали свій перший подіум в нинішньому сезоні. Зробили вони це зусиллями Анже Ланішека, який в суботу став третім. І саме він зараз є єдиним промінчиком світла в нинішній похмурій для словенців ситуації.

Ще одним героєм етапу в Енгельбергу став Макензі Бойд Клауз, який у неділю показав свій найкращий в кар'єрі результат на Кубку світу - шосте місце. Сумарно це лише третє потрапляння канадця в топ-10 за кар'єру, при чому два з цих трьох потраплянь трапилися в нинішньому сезоні - дуже яскравий доказ того, що зараз Макензі переживає найкращий період у своїй кар'єрі. Останнім часом Бойд Клаузу дуже не вистачало стабільності, і класні стрибки у нього чергувалися з провальними. Однак в Енгельбергу йому нарешті вдалося зробити два класних стрибки поспіль.

Лише чотири стрибуни набирали очки в кожному з семи особистих стартів Кубка світу в нинішньому сезоні. Троє з них - це Гранеруд, Айзенбіхлер і П’юс Пашке. А ось хто четвертий - вгадати дуже непросто, не знаючи правильної відповіді. А це Грегор Дешванден - людина, яка завжди була антонімом слова «стабільність». На цьому тлі особливо гнітюче виглядає Сімон Амман, який в 7 особистих стартах нинішнього сезону не набрав жодного очка. Додаткові тренування, заради яких легендарний швейцарець пропускав польотний чемпіонат світу, на користь йому поки що не пішли: в Енгельбергу він був ближчим до того, щоб не пройти кваліфікацію, ніж до набору перших в сезоні очок.

Дуже розчарувала в Енгельбергу збірна Австрії, у якої на всю команду за два особистих старти жодного потрапляння в топ-10. Даніель Хубер, який ще зовсім недавно виглядав третім-четвертим за силою стрибуном світу, зайняв 12-те і 13-те місця. Такий же рівень результатів показав і Міхаель Хайбьок, який всього тиждень тому зупинився в кроці від особистої медалі польотного чемпіонату світу. Лідер австрійців, Штефан Крафт, етап в Енгельбергу пропускав через болі в спині, хоча в чому саме їхня причина, лікарі надалі сказати не можуть. Участь Крафта в Турне чотирьох трамплінів залишається під питанням.

Невдалий етап для збірної Німеччини

Не може записати собі в актив етап в Енгельбергу і збірна Німеччини. Так, Маркус Айзенбіхлер залишається на топ рівні - четверте і друге місця. Проте, в загальному заліку Кубка світу німець продовжує відпускати все далі Гранеруда, тому бути задоволеним своїм виступом в Швейцарії він навряд чи може. Стабільний П’юс Пашке, який двічі фінішував в топ-6. Пашке вже кілька тижнів ходить на підступах до подіуму, і, якщо він зуміє продовжити в тому ж дусі, то потрапляння в топ-3 - лише питання часу.

А ось у решти збірної Німеччини справи зараз набагато гірші. Для Карла Гайгера все було ідеально: він став чемпіоном світу з польотів, а потім у нього народилася дочка. Однак ця ідилія швидко закінчилася: в четвер, напередодні виїзду команди в Енгельберг, він здав позитивний тест на коронавірус. При цьому всі інші члени збірної Німеччини здорові. В останні тижні дуже багато говорилося про те, що саме у Бундестіму найбільш суворі антіковідні правила всередині команди, і це давало свої результати.

Відразу згадуємо, що Гайгер пропускав етап в Нижньому Тагілі через те, що залишився вдома в очікуванні народження доньки. З урахуванням того, що вся інша збірна здорова (принаймні, поки що), є висока ймовірність того, що Карл підхопив коронавірус саме під час поїздки додому. Так чи інакше, з 7 особистих стартів Кубка світу нинішнього сезону Гайгер вже пропустив чотири. І, будучи одним з найсильніших стрибунів світу, він зараз не входить навіть до топ-10 загального заліку. Гранеруду він програє 459 очок - відіграти таке вже практично нереально, хіба що норвежець сам надовго зляже з ковідом або впаде в дуже глибоку функціональну яму.

Але головне в цій ситуації те, що тепер під питанням участь Гайгера в Турне чотирьох трамплінів. Позитивний тест він здав у четвер, 17 грудня, а Турне починається 28 грудня. Фанатам збірної Німеччини залишається лише сподіватися на те, що до того часу Карл встигне здати негативний тест і буде в хорошій готовності. І на те, що за час польотного чемпіонату світу він не встиг заразити своїх партнерів по команді.


Skijumping.pl

Ще до позитивного тесту на коронавірус головний тренер збірної Німеччини Штефан Хорнгахер прийняв рішення на етап в Енгельберг взяти Давіда Зігеля замість Андреаса Веллінгера, який вкрай невдало повернувся після розриву хрестоподібних зв'язок, і жодного очка на старті сезону не набрав. Однак через ситуацію з Гайгером в результаті німцям довелося везти в Тагіл і Веллінгера, і Зігеля, для якого це було повернення в Кубок світу після майже 2-річної паузи, яка також була пов'язана з важкою травмою коліна. І в Енгельбергу на двох Зігель з Веллінгером не набрали жодного очка, при чому Андреас в п'ятницю взагалі не пройшов кваліфікацію.

Після досить обнадійливого старту сезону повністю провалив етап в Енгельбергу і Зеверін Фройнд. Як і Веллінгер, в п'ятницю він навіть не пройшов кваліфікацію, а в неділю став 39-м. При цьому ще менше місяця тому в Руці він повернувся в топ-10 на Кубку світу після майже 4-річної паузи... Невдало виступив і Константін Шмід - 28-ме і 41-ше місця. В актив етап в Енгельберг може занести собі лише Мартін Хаманн. У суботу він зайняв 11-те місце - повторення його кращого в кар'єрі результату на Кубку світу, показаного два тижні тому в Нижньому Тагілі.

Повертаючись до ситуації з Веллінгером, найбільше вражає те, що замість нього Хорнгахер вирішив викликати Зігеля, а не Ріхарда Фрайтага. Страшно уявити, в якій формі знаходиться Річі, якщо він програє конкуренцію за місце в складі навіть таким Веллінгеру і Зігелю. Проте, вже зовсім скоро Турне чотирьох трамплінів, де німці зможуть виставити національну групу, а у нас буде можливість оцінити Фрайтага та інший німецький резерв своїми очима.

Загальний залік Кубка світу:

Кубок націй:

Гірські лижі

Старти тижня:

П'ятниця, 18 грудня

Валь д'Ізер (Франція), швидкісний спуск, жінки

Валь Гардена (Італія), супергігант, чоловіки

Субота, 19 грудня

Валь д'Ізер (Франція), швидкісний спуск, жінки

Валь Гардена (Італія), швидкісний спуск, чоловіки

Неділя, 20 грудня

Валь д'Ізер (Франція), супергігант, жінки

Альта Бадія (Італія), гігантський слалом, чоловіки

Понеділок, 21 грудня

Альта Бадія (Італія), слалом, чоловіки

Кілде стає фаворитом Кубка світу

У чоловіків-гірськолижників в самому розпалі традиційне різдвяне італійське турне: відбулися два швидкісних старти в Валь Гардені і два старти в технічних видах в Альта Бадіі. А завтра на чоловіків чекає ще одна класика - вечірній слалом в Мадонна ді Кампільо.

Тиждень тому перші швидкісні старти сезону у чоловіків проходили при дуже важких і часто лотерейних погодних умовах, через що визнані фаворити не змогли проявити себе в повній мірі і втратили багато очок. Однак вже через тиждень в Валь Гардені все встало на свої місця.

Александер Омодт Кілде оформив переможний дубль, в черговий раз підтвердивши реноме траси «Саслонг» як улюбленої території норвежців: тут виблискували Аксель Лунд Свіндал і К’єтіль Янсруд, тепер прийшла черга Кілде. За весь минулий сезон Кілде здобув лише одну перемогу в Кубку світу, і при цьому виграв загальний залік. Зараз на дворі грудень, а у Александера вже дві перемоги.

Головним розчаруванням етапу в Валь Гардені можна назвати Домініка Паріса: 12-те і 15-те місця. Повернення після важкої травми дається лідеру збірної Італії дуже непросто, і він вже втратив достатньо очок, щоб викреслювати його з числа претендентів на ВКГ. Відразу після католицького Різдва на гірськолижників чекає швидкісний етап в Борміо на улюбленій для Паріса трасі «Стельвіо». Там він за кар'єру здобув шість перемог, при чому чотири поспіль за попередні два сезони. І італійські вболівальники дуже сподіваються на те, що на своїй улюбленій трасі Паріс нарешті прокинеться.

Невдалими вийшли останні дні і для Марко Одерматта, який завдяки успіху в двох гігантах в Санта Катеріні (перемога і третє місце) почав сприйматися як один з фаворитів у боротьбі за ВКГ. У швидкісному спуску в Валь Гардені він не виступав, а в супергіганті став лише дев'ятим - такого темпу набору очок в швидкісних дисциплінах буде занадто мало для боротьби за перемогу в загальному заліку.

Що стосується технічних стартів в Альта Бадіі, то тут головним невдахою можна назвати Хенріка Крістофферсена. В останніх трьох гігантах він не може потрапити в топ-10 (в Альта Бадіі норвежець став 15-м), та й в своєму улюбленому слаломі в понеділок Хенрік став лише шостим. Не найгірший результат з урахуванням розбитої траси у другій спробі, але від цього положення Крістофферсена в загальному заліку не покращується: він продовжує втрачати очки, а його шанси на ВКГ стають все нижчими і нижчими.

Що стосується Алексіса Пінтуро, то він пропускав етап в Валь Гардені, після чого виграв гігант в Альта Бадіі, а в понеділок у слаломі на «Гран Різі» став лише 11-м. Всі ці невдачі Одерматта, Крістофферсена і Пінтуро тільки на руку Кілде, який після переможного дубля в Валь Гардені ще й замкнув топ-6 в гіганті в Альта Бадії. І поступово Кілде знову стає головним фаворитом в боротьбі за ВКГ - картина минулого сезону повторюється.

Корінн Сутер зробила заявку на загальний залік Кубка світу

У цей вік-енд в жіночому Кубку світу з другої спроби все ж відбулися перші швидкісні старти сезону: два швидкісних спуски і супергігант в Валь д'Ізері. І вік-енд у французьких Альпах повинен був дати відповідь на питання про те, чи зможе хтось із представників швидкісних дисциплін поборотися за найвищі місця в загальному заліку.

І етап в Валь д'Ізері подарував нам як мінімум одного претендента на ВКГ від представників швидкісних дисциплін: це Корінн Сутер. У п'ятницю вона виграла перший швидкісний спуск, а потім двічі стала другою. При цьому в недільному супергіганті вона програла переможцю, Естер Ледецкій, всього 0,03 секунди.

Проте, 260 очок з 300 можливих - дуже хороша заявка на найвищі місця в загальному заліку. Але, на жаль, навіть такого темпу набору очок в швидкісних видах швейцарці може виявитися недостатньо для того, щоб серйозно претендувати на ВКГ - аж надто великий перекіс в сторону технічних видів зараз у календарі. Перспективи Сутер в загальному заліку багато в чому будуть залежати від того, чи вдасться FIS вбудувати в календар два супергіганта, які повинні були пройти 5-6 грудня в Санкт-Моріці, але були скасовані через важкі погодні умови.

У двох швидкісних спусках блискуче виступила і Соф’я Годжа - друге і перше місця. Після цього в супергіганті вона стала сьомою, напомилявшись у верхній частині траси - в цілому вона була готова і в неділю боротися за перемогу. До слова, в п'ятницю вона теж, швидше за все, обіграла б Сутер, якби не помилка ближче до фінішу. Типова Годжа: божевільний потенціал, але багато невимушених помилок, які не дозволяють цей потенціал в повній мірі розкрити.

У загальному заліку італійка зараз йде вище за Сутер, і це не випадковість. На відміну від швейцарки, Соф’я ходить і гігантський слалом, при чому поступово повертається в ньому до свого найкращого рівня результатів: вже 2 потрапляння в топ-10 в трьох стартах нинішнього сезону. Тому, навіть при своїй нестабільності Годжа має в загальному заліку не менш шансів, ніж Сутер. А якщо італійка зуміє нарешті позбутися постійних помилок на рівному місці, то Петрі Влховій і компанії може бути дуже несолодко.

Компанію на подіумі Сутер і Годжі в двох швидкісних спусках склала Брізі Джонсон. При цьому американка виблискувала і на тренуваннях, тому випадковим її успіх не можна назвати. Більш того, він абсолютно закономірний: завдяки літнім зборам на висоті в Чилі збірна США, на відміну від більшості інших команд, мала можливість тренуватися на снігу. І це приносить свої плоди, що помітно в тому числі і завдяки виступу американців в швидкісних видах у чоловіків.

А ось хто в Валь д'Ізері розчарував, так це Лара Гут-Бехрамі. Вона почала сезон з трьох потраплянь в топ-10 в гіганті і подіуму в паралельному старті. З огляду на те, що два останніх швидкісних спуски минулого сезону вона виграла, від знаменитої швейцарки чекали дуже багато чого. Але восьме, одинадцяте та п'яте місця - трохи не те, що ми розраховували побачити.

Перший швидкісний спуск в п'ятницю був дуже небезпечним, і дуже багато спортсменок падали в одному і тому ж місці ближче до фінішу. Найважче впала Ніколь Шмідхофер. В результаті лідер збірної Австрії порвала хрестоподібні зв'язки коліна і вилетіла до кінця сезону.

У тому ж місці впала і Федеріка Бріньоне. Італійка обійшлася без травм, але суботній швидкісний спуск вона пропускала, щоб краще підготуватися до недільного супергіганту. І не дарма: там вона посіла третє місце. Слідом за нею розташувалася ще одна італійка - Марта Бассіно, а Петра Влхова стала шостою. Якщо вони продовжать у тому ж темпі набирати очки в супергіганті, то Мікаелі Шиффрін, яка вирішила відмовитися від швидкісних видів до чемпіонату світу, виграти загальний залік буде практично нереально. Тим більше, що в слаломі вона, схоже, перестала бути домінуючою силою.

Також варто відзначити Кайсу Вікхофф Лі і Еліс Робінсон. Вікхофф Лі в другому швидкісному спуску стала четвертою - найкращий в кар'єрі результат на Кубку світу. До цього молода норвежка багато разів відмінно проявляла себе на тренуваннях, і тепер нарешті змогла повністю розкрити себе і в змагальних умовах. А Робінсон вперше в кар'єрі набрала очки не в своєму улюбленому гіганті. Схоже, новозеландка планує розширювати свою спеціалізацію не в сторону слалому.

Загальний залік Кубка світу (чоловіки):

Загальний залік Кубка світу (жінки):

Лижні гонки

Старти вік-енду:

Субота, 19 грудня

Дрезден (Німеччина), спринт, вільний стиль, чоловіки/жінки

Неділя, 20 грудня

Дрезден (Німеччина), командний спринт, вільний стиль, чоловіки/жінки

Шанава знову залишився без перемоги

У лижних гонках в ці вихідні відбувся спринтерський етап в Дрездені. Він традиційно збирає далеко не бойові склади учасників, проте в цьому році в плані свого представництва не сильно відрізнявся від попереднього етапу в Давосі. Але пов'язано це було не з тим, що в Німеччині зібралася дуже сильна компанія: просто, як і тиждень тому, були відсутні збірні Норвегії, Швеції і Фінляндії.

Лука Шанава в минулому сезоні утвердився в якості другого за силою конькового спринтера світу. Так, обіграти Йоханнеса Клебо в очній боротьбі йому поки не вдавалося, але в минулому сезоні він двічі по максимуму скористався пропуском Клебо етапів в Планіці та тому ж Дрездені, і здобув там дві перемоги. Чогось схожого ми очікували і цього разу, враховуючи, що і в Давосі, і в Дрездені проводився коньковий спринт.

Однак обидва рази Шанава відверто розчарував. У Давосі він впав у чвертьфіналі і припинив боротьбу. У Дрездені Лука припинив боротьбу в півфіналі, при чому цього разу ніякі форс-мажорні обставини його виліт не супроводжували: він просто виявився занадто слабким. І після таких двох провалів Шанава цілком тягне на звання головного розчарування старту Кубка світу.

Відсутністю Клебо і невдачами француза в повній мірі скористався Федеріко Пеллегріно, який здобув дві перемоги. Минулий сезон для італійця вийшов невдалим, проте зараз він, схоже, повертається на свій колишній рівень. Сумарно на його рахунку вже 15 перемог на Кубку світу, при чому 14 з них - саме в коньковому спринті. Відзначимо також друге місце Ендрю Янга, яке британець завоював незважаючи на те, що на старті фінального забігу зламав палку. В цілому ж Янг був готовий боротися за перемогу з Пеллегріно.

У неділю в Дрездені відбувся командний спринт, який став першою гонкою в історії Кубка світу, очки за яку нараховувалися і в особистий залік. Переможний дует отримував по 25 очок, віце-чемпіони - по 20 і так далі. Олександр Большунов цим скористався по повній. Після четвертого місця в особистому спринті в неділю він переміг в парі з Глєбом Ретівих. 75 очок за етап, який цілком і повністю складався з конькового спринту - блискучий результат для Большунова, який йде все далі в відрив від переслідувачів в загальному заліку.

У жінок до пропуску етапу скандинавськими збірними додалося відсутність лідера Кубка світу Розі Бреннан, яка тиждень тому зробила переможний дубль у Давосі. Росіянки Тетяна Соріна і Наталя Непряєва в повній мірі скористатися відсутністю американки не змогли. Соріна вилетіла в чвертьфіналі, а Непряева - в півфіналі.

У Наталії були відмінні шанси реабілітуватися в неділю в командному спринті, де вона виступала в парі з Юлією Ступак, яка в особистому спринті також вилетіла в чвертьфіналі через неправильний вибір позиції - на такій трасі, як в Дрездені, це дуже важливий фактор успіху . У командному спринті Ступак виступила блискуче, і перед заключним етапом створила для Непряєвої комфортний запас. Однак неймовірним чином Наталя його втратила, і на фінішній прямій її обійшла Надін Фендріх. Швейцарку можна назвати головним героєм етапу - в суботу в особистому спринті вона здобула свою першу в кар'єрі перемогу на Кубку світу.

Що стосується Непряевої, то менш ніж за два тижні до старту Тур де Скі форма Наталії, м'яко кажучи, не вражає. Так, так було і в минулому році, однак на самій багатоденці росіянка виступила блискуче. У будь-якому випадку, виграти Тур де Скі Непряєвій навіть за відсутності норвежок буде непросто: сьогодні стало відомо про те, що збірна Швеції їде на Тур бойовим складом з Еббою Андерссон і Фрідою Карлссон.

Загальний залік Кубка світу (чоловіки):

Загальний залік Кубка світу (жінки):

Двоборство

Старти вік-енду:

Субота, 19 грудня

Рамзау (Австрія), HS98/10 км, особистий турнір

Неділя, 20 грудня

Рамзау (Австрія), HS98/10 км, особистий турнір

Норвегія провалила етап в Рамзау

Також минулого вік-енду після 3-тижневої паузи повернувся Кубок світу з лижного двоборства. І в порівнянні з відкриттям сезону в Руці змін в розстановці сил відбулося ДУЖЕ багато. Причини цьому дві. Перша з них очевидна: час. Три тижні паузи - достатній час для того, щоб набрати форму або розгубити її. Якби в попередні два вік-енди двоборці також змагалися, ці зміни виглядали б поступовими і не кидалися в очі настільки сильно.

Друга причина - це трамплін в Рамзау. Вже неодноразово говорилося про те, що трамплін в Руці - найпотужніший з тих, які використовуються в Кубку світу з двоборства, і тому краще підходять двоєборцям з ухилом в бік стрибків: в Руці після трампліну розриви набагато більші, ніж на інших етапах. У Рамзау ж двоборці змагалися на трампліні К-90, і розриви після стрибкової частини були набагато меншими.

Головним підсумком етапу в Рамзау можна назвати регрес збірної Норвегії. Крок назад зробив буквально кожен зі скандинавів. Після блискучого початку сезону в Руці Йенс Лурос Офтебро в Австрії зайняв лише 10-те і 11-те місця. Офтебро помітно здав на трампліні, і при цьому його прогрес в лижній гонці теж випарувався. Йорген Гробак залишився приблизно на своєму рівні Руки: у нього все в порядку зі швидкістю на трасі, але ось на трампліні великі проблеми.

Повернувся в Кубок світу Еспен Бйорнестад, який пропускав відкриття сезону в Руці. Результат - 15-те і 8-ме місця. Від людини, яка перед стартом сезону обіграла Ярла Магнуса Ріібера на чемпіонаті Норвегії, чекали чогось більшого.

Однак головна проблема в тому, що в Рамзау двох поразок зазнав і сам Ріібер. Дві поразки поспіль - такого з норвезьким домінатором не траплялося з січня 2019 року, коли він програв багатоденку в Шо-Нев. І то, сталося це тоді багато в чому через те, що в одній зі стрибкових спроб норвежцю явно не пощастило з вітром.

У Рамзау Ріібер обидва рази виграв стрибкову спробу. Однак проблема в тому, що вигравав Ярл Магнус з невеликим розривом, а швидкості на трасі у нього зараз далеко не пікові. В результаті у гонці йому доводилося підпускати до себе сильних лижників на чолі з Вінценцом Гайгером, після чого він двічі програвав німцеві в фінішному спринті - все ж дуже сильним фінішером Ріібер не є.

І тут ми підходимо до другої дуже важливої зміни в Рамзау в порівнянні з етапом в Руці. Якщо збірна Норвегії різко здала, то Німеччина, навпаки, додала. Це найкраще помітно якраз на прикладі Гайгера, який в Руці два з трьох стартів провалив, а ще в одному замкнув топ-6. У неділю з 7 перших місць 4 зайняли представники Бундестіму - такі результати все більше нагадують пік німецького домінування в двоборстві, який припав на 2016-2017 роки.

Однак і у німців не все гладко: якщо Ерік Френцель тримає свій рівень, а Фабіан Ріссле знову готовий потрапляти на подіуми, то Йоханнес Рідцек надалі розчаровує, і в Рамзау він жодного разу не потрапив навіть у топ-10: 12-те і 23-тє місця. Причиною настільки слабких результатів Рідцека залишаються проблеми на трампліні.

У неділю 22-ге місце з відставанням всього в 51 секунди після трампліну займав Алессандро Піттін. У свої найкращі роки реактивний італієць з таких позицій був готовий боротися за місця на подіумі, проте в Рамзау став лише 15-м: найкращий доказ того, що зараз 30-річний італієць дуже далекий від своєї пікової форми в гонці. А, враховуючи те, що ця тенденція простежується вже років зо два, є сумніви в тому, що Піттін ще здатний повернутися на колишній рівень. Тритижнева пауза не пішла на користь Маріо Зайдлю: лідер збірної Австрії надалі не може повернутися до своєї оптимальної форми після важкої травми.

Після більш ніж річної паузи повернулася в Кубок світу з двоборства збірна України. Дмитро Мазурчук весь минулий сезон провів на Континентальному кубку, а Віктор Пасічник повернувся в спорт після річної паузи. І якщо до неї Пасічник був явним лідером нашої збірної і періодично навіть пробивався в очки на Кубку світу, то зараз №1 в нашій команді став Мазурчук.

При цьому, така рокіровка, на жаль, в набагато більшій мірі обумовлена ​​не прогресом Мазурчука, а тим, що Пасічник дуже далекий від того рівня, який показував до паузи. До першого особистого старту він навіть не пройшов кваліфікацію, а в другому став останнім, 50-м. Втім, Мазурчук виступив ненабагато краще: 47-ме і 48-ме місця.

Загальний залік Кубка світу:

Кубок націй:

Олег Дідух
Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Х'юстон Динамо запропонував $3 млн за форварда Шахтаря – журналіст
Футбол | 28 березня 2024, 09:16 10
Х'юстон Динамо запропонував $3 млн за форварда Шахтаря – журналіст

Кевіном Келсі всерйоз цікавляться за океаном

Агент: «Судаков після Євро легко може коштувати 150 мільйонів євро»
Футбол | 28 березня 2024, 15:15 22
Агент: «Судаков після Євро легко може коштувати 150 мільйонів євро»

Микита Швець розповів, як участь на чемпіонаті Європи збільшить вартість українських гравців

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.