Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 грудня 2020, 18:24
2115
0

Юрій ДМИТРУЛІН: «Перша частина сезону пройшла вдало»

Спеціаліст поділився думкою щодо підсумків першої половини сезону

| Оновлено 19 грудня 2020, 18:24
2115
0
Юрій ДМИТРУЛІН: «Перша частина сезону пройшла вдало»
ФК Динамо Київ. Юрій Дмитрулін

12-го грудня завершилася перша частина сезону для «Динамо». Ще раніше осіння частина чемпіонату України добігла кінця для академічних груп ДЮФШ «Динамо» ім. В. Лобановського.

Група динамівців U17 набрала 20 очок у 10-ти матчах, посіла друге місце на першому груповому етапі («біло-синіх» на один бал випередив дніпровський ДВУФК) і за клубним рейтингом вийшла до наступного, де навесні побореться за звання чемпіона. Наставник «Динамо» U17 Юрій Дмитрулін розповів про те, як пройшла перша частина сезону для його підопічних:

- Перша частина сезону загалом пройшла вдало для нас. Ми задоволені діями хлопців, але в окремих іграх, особливо на початку сезону, не все вдавалося. Ціла група наших футболістів, можна сказати лідерів, пішла на підвищення до команди U19. Ми заради цього працюємо й дуже раді за них. Але, в той же час, хлопці, які залишилися, мали взяти на себе роль лідерів. Не відразу все вдавалося, хоча ми попереджали їх, що це випускний вік, і всі суперники будуть битися проти них із подвійним настроєм. Але, напевно, була присутня думка, що зможемо виїхати на «старому багажі» – і не вийшло. Перші ігри нам не особливо вдавалися як у плані організації та виконання тих завдань, які ставилися перед хлопцями, так і емоційної складової. Якщо ж говорити про друге коло, то за тими матчами, які були проведені, підопічні залишили хороше враження.

- На хлопців, яких було залучено до команди U19, ви можете розраховувати на окремі ігри? Або вони повністю у розпорядженні Ігоря Костюка?
- Ми перебуваємо на постійному зв’язку з тренерським штабом команди U19, із Ігорем Костюком та Андрієм Аннєнковим, і дійшли спільної думки, що немає сенсу висмикувати хлопців, які грають у юнацькій першості, на окремі матчі, незалежно від того, хто нам протистоїть. Якщо ж футболісти отримують мало ігрової практики в U19 чи, наприклад, відновлюються після травми, то ми з радістю готові надати їм ігрову практику. Вони самі розуміють, що тренування – це одне, а ігровий ритм – це зовсім інше. Тому у цьому плані ми не маємо жодних проблем.

- У нинішньому сезоні вперше проходить Еліт-ліга. Що змінилося порівняно з попередніми чемпіонатами?
- Зміна одна – вихід до наступного раунду залежить від результатів усіх команд у чотирьох вікових групах. Тому важливо було і самим успішно виступити, і щоб інші не провалилися. Це якщо глобально говорити про Еліт-лігу. Також відзначив би, що наша група – точно найсильніша з усіх. Конкурентна також група, де зібрані команди із заходу, а от південна та центральна відверто поступаються за рівнем. Напевно, це добре для самих футболістів у плані їхнього подальшого прогресу, але, в той же час, у нашій групі були дві команди – «Чорноморець» та ДЮСШ-15 – які зіграли слабко. Напевно, організаторам потрібно перед наступним розіграшем подумати й, можливо, якось формат змінити, щоб не було подібного – можливо, навіть зробити 12 команд, як у U19, але грати у два чи чотири кола.

- Чи зачепила ваших підопічних пандемія коронавірусу?
- Конкретно нашу команду, слава Богу, не зачепив, усі були більш-менш здорові. Проблеми були в наших суперників, у яких футболісти перебували на самоізоляції, плюс міста потрапляли в червону зону, що не можна було їхати до них. У нас же все добре було.

- Які матчі з першої частини сезону запам’яталися вам – як із позитивного, так і з негативного боків?
- З позитивної точки зору відзначив би гру з «Шахтарем». «Гірники» підключили хлопців із команди U19, ми же вийшли на гру власними силами, як то кажуть, і на важкому полі змогли здобути перемогу – 2:1. Із тих матчів, які не вдалися нам, – це гра першого кола проти «УФК-Метал», де ми поступилися 0:1, при тому що суперник лише кілька разів за весь матч дістався наших воріт, а також поєдинок другого кола з дніпровським інтернатом, де нас відверто «вбили» судді. Причому таке трапляється з багатьма командами, які приїжджають туди – про це говорять уже не перший рік, але далі розмов справа не просувається. У той же час це не є виправданням нашої поразки.

- Навесні ви продовжите боротьбу за нагороди. Чи вивчали вже майбутніх суперників?
- Ми дивилися й по ходу чемпіонату матчі, оскільки приблизно розуміли, з ким доведеться грати, – поєдинки того ж Мукачевого, Львова. Усі команди хорошого рівня, тим цікавіше буде друге коло, де шість команд розігруватимуть нагороди.

- Футболісти вже перебувають на канікулах?
- Так, буквально днів зо п’ять тому ми відправили хлопців відпочивати, але перед цим роздали індивідуальні завдання. Після Нового року зберемося всі разом, якщо не буде жодних форсмажорних обставин у зв’язку з коронавірусом у країні, будемо зустрічатися з тренерським штабом команди U19, можливо, вони когось візьмуть до себе на перегляд чи підсилення. Плюс ведеться селекційна робота, хоча ми розуміємо, що у цьому віці важко знайти футболістів, які відповідатимуть рівню київського «Динамо».

Щодо планів про підготовку до другої частини сезону, то нічого сказати не можу. Звичайно, хотілося би поїхати на якийсь турнір, перевірити свій рівень у поєдинках проти сильних закордонних команд, але розуміємо, що не все залежить від нас. Якщо буде якесь запрошення на турнір хорошого рівня, то з радістю поїдемо.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, чи буде Mеталург подавати апеляцію на рішення КДК
Футбол | 04 травня 2024, 12:51 0
Стало відомо, чи буде Mеталург подавати апеляцію на рішення КДК

Запорожці не виїхали на матч з «Хустом» і отримали технічну поразку

Арсенал і Борнмут назвали склади. Чи зіграє Зінченко проти Забарного?
Футбол | 04 травня 2024, 13:35 4
Арсенал і Борнмут назвали склади. Чи зіграє Зінченко проти Забарного?

Команди проведуть матч 36-го туру сезону-2023/2024

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.