Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

IBF
| Оновлено 19 грудня 2020, 22:44
5092
3

Без сенсацій. Головкін переграв Шеремету та готовий до Канело

Лев Кравців - про Геннадія, який помолодшав та очікувано розібрав поляка

| Оновлено 19 грудня 2020, 22:44
5092
3
Без сенсацій. Головкін переграв Шеремету та готовий до Канело
Twitter

Очікувати якогось іншого результату від бою Головкін - Шеремета було б дивно. Навіть сподіватися на лакі-панч від поляка було б дивно, тому сьогодні без сюрпризів: Головкін виграв, виглядав добре і готовий до завершення трилогії.

У Шеремети не було шансів

Коли стало відомо, що наступним суперником Геннадія Головкіна буде якийсь Каміль Шеремета, багато хто посміхнулися. Побачивши, що у поляка п'ять дострокових перемог на професійному рингу, виникли запитання. Потім, переконавшись у зручному для агресивного казаха стилі, стало ясно, що бій до фіналу не дійде.

Не було зрозуміло, на що сподівається Каміль. З таким ударом нокаутувати людину, яка не бувала в нокдауні і навіть близько? Перебити того в стилі Дерев'янченка? Основний плюс Сергія перед поляком - рівень боксу. Українець в рази майстровитіший за Шеремету. Сергій - не тільки рубака, а й класний боксер. Це ж сказати про Каміля важко.

Головкін стартував бадьоро, але без зайвих рухів. Все було так, як треба. Тиск, робота корпусом, таймінг. Геннадій все знав і хоч і не поспішав, але в нокдаун опонента лівим хуком відправив. Перший раунд Шеремети - саме те, чого варто було очікувати. Активний початок зі спробою зловити суперника, але повне нерозуміння, що робити, коли суперник почав працювати джебом.

Адже Головкін теж не просто рубака. У Геннадія школи боксу хоч греблю гати.

Подальші події - справа техніки. Головкін грав, Шеремета страждав. У другому раунді поляк знову побував у нокдауні, а ось у третьому - ні. Уже молодець.

Четвертий раунд - все та ж історія. Геннадій бачить всі бажання і наміри суперника, ловить їх і тут же відповідає більш якісно, ​​точно і до місця. Аперкот-овехерд - зв'язка з двох ударів, які подарували нам і поляку третій нокдаун у поєдинку. Хтось пояснить, для чого він вийшов на п'ятий раунд?

Шеремета іноді влучав. Але не так, щоб багато, і не так, щоб чемпіон мучився. До сьомого раунду рішення було прийнято: досить. Кут Каміля відмовився від поєдинку - ось і добре. Здоров'я відновлювати важко, а коли суперник влучає так і стільки, то продовжувати не має ніякого сенсу.

У цьому бою Геннадій був у одній з найкращих фізичних форм за останній час. Це ж дозволило йому відпрацювати максимально якісно всі сім раундів, практично розклавши суперника по поличках. Зрозуміло, що суперник і близько до рівня не дотягує, але заперечувати той факт, що Головкін виглядав дуже добре, було б дивно.

Казах у цьому тренувальному таборі працював із крутим дієтологом - одним із його клієнтів є Конор Макгрегор. Після деяких невдач у кар'єрі, Геннадій змінив команду і робота з дієтологом - спроба відкотитися в фізичній формі на кілька років назад. Це пообіцяв і дієтолог. За його словами, за рахунок правильного харчування Головкін зможе швидше відновлюватися в тренувальному таборі і більш якісно переносити навантаження.

Ми не можемо точно знати, як було, але за результатом схоже, що все спрацювало. Головкін не дав жодного шансу супернику, якого багато хто чомусь порівнювали з Дерев'янченком. Мовляв, і той, і той люблять йти вперед. Але, якщо результат поєдинку з Сергієм спірний, то тут із перших секунд стало ясно, що поляку не світить нічого.

Головкін був швидкий, він відчував суперника, у нього був відмінний таймінг і не було зарядженості на удар. Саме через останній пункт багато хто не сприймали казаха, як хорошого боксера, а ставилися, як до панчера, розрахунок якого в тому, щоб вирубити.

І це відкладається і на бійця: коли ти валиш одного суперника за іншим, перебудуватися на більш технічний бокс часто стає дуже важко, а іноді і зовсім неможливо. Здається, Геннадій зробив роботу над помилками і готовий до трилогії, де постане трохи іншим.


Twitter

А що далі?

Зараз все залежить від результату бою Сауль Альварес - Каллум Сміт. Британець величезний - має габарити Усика, сильний і мріє помститися за брата, якого Канело переміг у бородаті часи. Але зі своїми мінусами і помилками.

Після перемоги Головкін недвозначно натякнув, до чого він готовий:

«Завтра на нас чекає велике шоу, все буде залежати від результату. У будь-якому випадку, я готовий», - сказав GGG.

Найімовірніше, якщо Альварес переможе, про їхню третю зустріч із Головкіним оголосять настільки швидко, наскільки можливо. Адже не дарма їхні поєдинки поставили поспіль один за одним. Збігів бути точно не може.

Альваресу буде непросто. Причому, і зі Смітом, і далі, в разі перемоги. Потрібно буде вирішити, де боксувати з Головкіним, чи повертатися в середню вагу, щоб стати абсолютом і як це зробити розумно. Тому що будь-який набір, а потім скидання ваги для боксера загрозливі.

Якщо ж Сауль програє, а Сміт - саме той варіант, з яким такий результат варто розглядати - є й інші бійці. Прямо перед поєдинком із Шереметою з'явилася інформація, що Головкін може зустрітися з Хайме Мунгією - вже взимку 2021-го. Хлопцеві всього 24 роки, він уже був чемпіоном за версією WBO, а ще у нього 36 перемог, 0 поразок і 29 перемог нокаутом.

Тут не відбудешся так легко, як в бою з Шереметою. Доведеться постаратися.

Але в будь-якому випадку, Мунгія - запасний варіант. DAZN підписував вікового Головкіна не для Роллса, Мунгії та Шеремети. Навіть не для Дерев'янченка. Їм потрібна трилогія і повернення хоча б частини тих сум, які вони витратили на цих двох.

Так що трилогії бути. Все зараз залежить тільки від Сміта і Канело.

Лев Кравців
Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Челсі продовжив контракт із Мудриком на один сезон – джерело
Футбол | 15 квітня 2024, 16:35 3
Челсі продовжив контракт із Мудриком на один сезон – джерело

Щоправда, ця інформація не надто стикується з тим, що повідомлялося раніше

Турнірна таблиця УПЛ. Дніпро-1 втратив шанс наблизитися до Кривбасу
Футбол | 16 квітня 2024, 06:30 1
Турнірна таблиця УПЛ. Дніпро-1 втратив шанс наблизитися до Кривбасу

До топ-3 входять: донецький Шахтар, київське Динамо та криворізький Кривбас

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Akella_147
Не надо Канело, реванш уже показал, что время Гену побеждает, а на лаки панч надеяться так себе идея...у обоих держалка очень хорошая
Al Zolo
мисс-матч однозначно-неясно как ИБФ вывела этого Шеремету в топы