Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 19 грудня 2020, 23:20
11341
2

Сауль Альварес – Каллум Сміт. Прогноз і анонс на бій

Сміт – реальний виклик для Канело. До Сауля не повинно бути ніяких питань

| Оновлено 19 грудня 2020, 23:20
11341
2
Сауль Альварес – Каллум Сміт. Прогноз і анонс на бій
Twitter. Сауль Альварес

Поєдинок Сауль Альварес - Каллум Сміт відбудеться в ніч із суботи на неділю в Сан-Антоніо. Орієнтовний час початку бою 05:00 за київським часом.

До тридцяти років Сауль Альварес домігся в боксі всього, крім звання абсолюту. Він чемпіон у чотирьох категоріях, бився з Мейвезером, бив Головкіна і є фактичним лідером рейтингу найкращих боксерів незалежно від вагової категорії.

У пошуках нових викликів Канело пішов у більш важкі категорії і, якщо до двох попередніх суперників могли бути питання, то до Сміта - ніяких.

Каллум - топ, бій проти нього дуже небезпечний

П'ятеро останніх суперників Альвареса вражають: Головкін (двічі - нічия і перемога за очками), величезний Роккі Філдінг (перемога технічним нокаутом у третьому раунді), Деніел Джейкобс (перемога одноголосним рішенням суддів) і Сергій Ковальов (перемога нокаутом у десятому раунді). Але тут же можуть початися нюанси.

Наприклад, не всі згодні з результатами поєдинків проти Головкіна. Філдінг, об'єктивно кажучи, один з найслабших суперників Сауля за останні роки. Джейкобс боксував у некомфортній вазі (хоча, перейшовши до комфортної, двічі видав посередні бої), а Ковальов не просто старий, але і не вірив у свою перемогу. Такі моменти є завжди і всюди у топових бійців, але в поході за чемпіонствами в чотирьох категоріях до Сауля дійсно з'являються питання.

Адже Філдінг реально не дуже, а Ковальов уже давно здав і був найслабшим із чемпіонів. Вийшов би на Бівола або Бетербієва - питань ніяких, але тут вони є.

Звичайно ж, різко повертатися на дві категорії назад після перемоги над Сергієм Альварес не захотів. Після серії суперечок і позовів із Golden Boy Promotions і DAZN, Сауль повертається великим боєм. Каллум Сміт - потужне випробування не тільки через габарити.

Просто факт: британець - переможець Суперсеріі. Її він пройшов навіть занадто легко, здолавши у фіналі іменитого співвітчизника Джорджа Гроувза. Якщо до цього до Сміта хтось ставився скептично, то тут довелося придивитися.

Головна якість Каллума - холоднокровність. Прямо, як і у Альвареса. Здоровенний британець не несеться вперед. Дає бій, дає шоу, тисне на суперників, б'є важко, але все максимально зібрано і спокійно. Звичайно, страждають усі: Гроувз, Хасан Н`Джимкам, Джон Райдер - останні троє суперників, яких Сміт розібрав на класі. Перших двох вимкнув, третього - перепрацював за очками.

У Сміта відмінний удар. Трохи більше сімдесяти відсотків суперників так і не дізналися, як же звучить фінальний гонг у поєдинку з ним. 27 боїв, 19 перемог нокаутом, 0 поразок - ідеально. І головна перевага Каллума перед Альваресом - антропометрія. Вона божевільна.

Просто порівнюємо:

Зріст: Сміт - 191 см, Альварес - 173 см.

Розмах рук: Сміт - 198 см, Альварес - 179 см.

З такими габаритами Каллум легко може йти в крузервейт, бріджетвейт або навіть супертяжі, це ж цифри Олександра Усика один в один. Така собі симуляція поєдинку українця проти Канело, якби Олександр важив значно менше.

Якщо у Альвареса і є реальний шанс програти - то в цьому бою. У третьому поєдинку проти Головкіна - дуже навряд чи. А в поєдинку проти гігантського нокаутера - чому ні.

Так, голова Канело тримала неймовірні удари. Так, здоров'я у нього стільки, що можна ще поділитися з друзями. Але Сміт - навіть не Ковальов, хоча той важчий за Каллума. По-перше, британець молодий - вони однолітки з мексиканцем. По-друге, явно не збирається віддавати свої пояси. По-третє, своїми головними фішками він поки ловив усіх.

Лівий контратакуючий боковий і короткий правий прямий - головна зброя Сміта. Прямий вилітає несподівано в першу чергу через те, як обережно він підбирається до жертви. Обробляє з дистанції, моментами включає серійність. А потім ловить напівмоменти, де опонент трохи опускає руку - б'є - суперник у нокдауні.

Але лівий боковий ще страшніший. Сміт викидає його в ідеальний момент - коли боксер, який пробив правою рукою, намагається розірвати дистанцію. Там є менше секунди, коли суперник відходить назад із рукою, яка ще не повернулася. Боковий Сміта вилітає тут же, закриваючи і питання і, що дуже часто, весь бій.

Так у Альвареса немає шансів?

Звичайно, кажучи про Канело, не можна говорити, що немає шансів. Навіть із Флойдом вони частково були. Просто зараз буде по-справжньому важко.

У Альвареса є досвід роботи з такими гігантами. Не даремно він останнім часом боксує тільки з великими хлопцями. Філдінг, звичайно, трохи менше - 185 см зросту проти 191 см у Сміта, але все одно всі останні опоненти Канело вище і більше.

Сауль явно не втратив, а й набрав трохи в силі удару в категоріях важче. Мабуть, ганяти потрібно менше або взагалі не потрібно, і він вкладається на повну. Нокаут Ковальова - шедевр.

Ну і досвід, звичайно ж. До тридцяти років Альварес не просто провів більше поєдинків. Всі його останні бої були на найвищому рівні, а такої уваги, як до нього, немає ні до кого. Рекордний контракт, мільйони доларів і впевненість усіх, що навіть в поєдинку проти такого гіганта саме Сауль - фаворит. Канело живе в цьому всьому. Такого тиску на Каллума ніколи ще не було і від того, як він його перенесе, буде залежати дуже багато чого.

Якщо не перенесе, стане затиснутим і Альварес зможе намацати потрібну дистанцію. А це загрозливо для будь-якої людини в світі.

Так хто ж фаворит?

Букмекери не дуже вірять у Сміта. На перемогу Сауля можна поставити за 1.14, на Каллума - аж за 5.50. Відмінний коефіцієнт для тих, хто хоче ризикнути і при позитивному результаті зірвати куш. При цьому, в дострокову перемогу букмекери вірять не сильно. Коефіцієнт Альвареса в разі дострокової виростає до 1.90, а Сміта - до 7.

Насправді ж, бій повинен вийти більш конкурентним, ніж ці цифри. І головне, більш цікавим. Як Альварес впорається з таким гігантом, який сильно б’є? Чи зможе виходити на зручну дистанцію? Чи не зловить той самий боковий? А коли зловить, що з ним буде? Чи не зламається Сміт під психологічним тиском? Чи зможе зловити Альвареса? Або може вистачити довжини рук, щоб впоратися з малюком?

Коли у поєдинку так багато питань з приводу подій, які можуть в ньому розвертатися, варто очікувати класного протистояння. Навіть, якщо не видовищної битви, то якісного боксу.

Прогноз Sport.ua: перемога Сауля Альвареса за очками

Оцініть матеріал
(32)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Срна зізнався, чому Шахтар не призначить тренером Григорчука або Вернидуба
Футбол | 26 квітня 2024, 23:52 10
Срна зізнався, чому Шахтар не призначить тренером Григорчука або Вернидуба

Даріо вважає, що в Україні складно знайти коуча під «шахтарський футбол»

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 27 квітня 2024, 03:03 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
K_Sarioglo@i.ua
Ну Смит такой себе "бьющий"...Из 3-х боев Суперсерии досрочно выиграл лишь финал, Райдера, Ребрассе и Секлочу, которые элитой и близко не являются тоже удосрочить не сумел. Вполне себе средний удар.
С Райдером у него кстати слово "победа" в кавычки по-моему стоило бы брать, там Джона довольно нагло обобрали, ИМХО.
edu209
"видимо ГОНЯТЬ нужно меньше, или вообще не нужно" ))))))))))шта?
Дзюба перевернулся в кровати....