Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 грудня 2020, 02:31
13137
53

СУРКІС: «Ми більше не будемо мовчки дивитися, як судді творять беззаконня»

Президент «Динамо» звернувся до Лучано Лучі

| Оновлено 16 грудня 2020, 02:31
13137
53
СУРКІС: «Ми більше не будемо мовчки дивитися, як судді творять беззаконня»
ФК Динамо Київ

Президент «Динамо» Ігор Суркіс жорстко пройшовся по українських суддях, прокоментував дії бригади арбітрів у матчі проти «Колоса» (2:2).

«Перед тим, як висловитися на тему суддівства, я хочу підбити підсумок матчу з «Колосом» зі спортивної точки зору. Наш суперник провів дуже сильний матч, гравці «Колоса» билися до кінця і заслужили на те, що отримали. Я завжди з повагою ставлюся до команд, які грають чесно, по-чоловічому, і б'ються до останнього.

А тепер про те, що я побачив, і як президент клубу, і як футбольний уболівальник з багаторічним стажем. Не будучи знавцем тонкощів суддівства, не можу не звернути увагу на найпростіші речі, які розуміють усі. Судді можуть помилятися, це частина футболу. Але суддівство повинно бути послідовним, і неможливо в одному і тому ж матчі за однакові порушення давати різні покарання! Якщо арбітр вирішив, що Шепелєв заслуговував отримати червону картку, то за такий самий фол на Шапаренку він ще до перерви мав вилучати Селезньова! Це ж аналогічні ситуації.

Я довго мовчав, але тепер це вже просто неможливо. Впровадження VAR дало українським арбітрам нові можливості. Наприклад, вони дивляться повтори, коли їм заманеться, а схожі ситуації на користь іншої команди навіть не переглядають. Якщо брати матч із «Колосом», якби Мірча Луческу не влаштував демарш із виходом на поле, то головний арбітр і суддя VAR продовжили б своє свавілля. По-іншому я це назвати не можу.

Нам не потрібна допомога арбітрів, ми хочемо одного - послідовного і чесного суддівства. Яке б дозволяло командам грати у футбол, а не весь матч розбиратися з суддями або переглядати повтори. У нас як тільки важливий матч - Монзуль у полі, Романов арбітр VAR. І постійно якісь помилки і незрозумілі рішення. Тут навіть справа не в матчі з «Колосом». У нас судді спочатку накоять справ на користь однієї команди, потім злякаються того, що натворили і починають шукати, як би їм тепер на користь іншої команди насвистіти. Це ж ненормально! Ця непослідовність не дає можливості нормально грати у футбол. Гравці готуються, працюють на тренуваннях, потім виходять на поле, а там одне рішення гірше за інше.

Ніколи не звертався до Лучано Лучі, але час настав. У вас є час, є зимова перерва, ви можете провести роботу з арбітрами, щоб вони додали в професіоналізмі і правильності ухвалення рішень.

В Асоціації футболу повинні розуміти, що ставлення до всіх клубів має бути однаковим. Гравці все бачать і все розуміють. А потім вони їдуть до національної команди і починаються якісь проблеми. Ми добре пам'ятаємо 2016 рік, коли відомі всім канали влаштували травлю гравців «Динамо», того ж Ярмоленка якими словами тільки не називали. І потім уже зібрати цю команду воєдино не вийшло.

Дайте нам чесні й конкурентні умови, і не треба нікого тягнути за вуха до чемпіонства. Свого часу подібне говорили з табору «Шахтаря» і, як їм здається, їх почули. Тепер таке скажемо й ми.

Емоції вщухли, є час, щоб переглянути зроблені помилки і зробити висновки. Подивіться, пане Лучано Лучі, наприклад, червоні картки Мораеса і Забарного. Подивіться, що вони просто посковзнулися на важкому для гри мокрому газоні, впали і нікому не хотіли завдати травми. Донесіть до ваших суддів, що не треба розмахувати червоними картками у кожному підозрілому випадку. Подивіться, за що вилучили Шепелєва, почитайте, що з цього приводу сказали відомі італійські та англійські арбітри. Подивіться на червону картку гравцеві «Колоса», якої і близько не було. Кому потрібна така гра?!

Ми більше не будемо мовчати і дивитися, як судді творять свавілля на футбольному полі. Високооплачуваний куратор суддівства повинен навести порядок і гарантувати однакові умови для всіх команд УПЛ. Для цього у нього є і час, і можливості. Президенти клубів вкладають у футбол мільйони доларів, розвивають інфраструктуру, дають робочі місця, утримують академії, дитячі та молодіжні склади, а потім змушені спостерігати, як їхні команди вбивають і знущаються над самою суттю гри.

Просто дайте нам і нашим суперникам можливість чесно грати у футбол!», – сказав Суркіс.

Оцініть матеріал
(61)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 53
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей Мадайский
Да всё по делу сказал!!! ставьте минусы , но явное видно не вооружённым глазом, ... И это уже систематически...
odiniznashih
В принципе он прав- часто судья накосячит в одном тайме, а потом в перерыве посмоторит повторы и в другом тайме давай исправляться.
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
GREEN DAY belokon
Прежде чем изрыгивать очередную х*йню, прочитайте полностью статью. Там все по делу. Не столько про ДК сколько про наВАР и уровень судей.
Vyacheslav Kruts
В чом Суркис неправ? Он нетолько засвоих игроков сказал но и за сопериков тоже,он сказал что несправедливо дали красную нетолько Забарному но и Мораесу,дальше он сказав что несправедливо дали красную нетолько Шепелеву но и угроку Колоса,что не так? Читайте внимательно интервью ато прочитали пару слов и начинают негатив писать.Включите мозги и роззуйте глаза.
Алексей Столетов
Вор кричал "держите вора!"
avk2307
Все правильно. Надо высказываться если хоть на него или на Луческу реагируют. Где комментарии этого куратора и остальных ответственных? Этому судейке все с рук если сойдёт, следующие такой же цирк будут делать. Помнится судья Бойко наказал игроков рыжего клуба двумя карточками. Так на следующий день с пристрастием был рассмотрен вопрос о его недостаточной квалификации и отправили на несколько месяцев его учить матчасть как шахтер судить.
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
adidas777
Пока у нас судейский корпус, это отдельная каста неприкасаемых!
Которых укрывают всеми способами сверху. Укрывают от прессы, от общественности!
Судьи не объясняют и не поясняют болельщикам, футболистам и экспертам свои действия!
Ничего у нас не сдвинется с места!
Michel
О, голос прорезался..... А где же ты был в нулевых, когда судьи творили такой беспредел, что помниться будет еще очень долго. И этот беспредел, что удивительно, был в пользу только одного клуба. Угадали какого? Да, великого динамо. И сурок тогда, такой - "Мы принципиально не обсуждаем судейство". Еще его перл - "Видео с третьей точки показало, что офсайда не было". А теперь закукарекал... Где принципы, принципиальный ты наш....?
Mr.Budd
Как будто кого-то волнует, чтоб это действительно превратилось в непредвзятое судейство - как кланы олигархов меняют обслуживающих их президентов, так и кланы олигархов будут менять туда-сюда управляющих уаф под свои интересы. Так что мне лично глубоко пос. ать в чью именно сторону будут свистеть в Украине
oenergo.com
Давать одному человеку власть над группой других людей, эта идея порочна как таковая, и жизнь это постоянно доказывает. Может быть с развитием электроники что-то поменяется к лучшему.
Vytas Meskauskas
Ты бы лучше в Европе за свою страну постоял. А то Украину во все щели там имеют за того что молчат.
zakharka
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
McLay
На "вастокє" завжди холодно у бовдура нездійсненна мрія - ШУБА!
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Sunrise
Много сказал Игорь Суркис, только я не понял где его команду "убивали" если он говорит что арбитры в том же матче с Колосом чудили в обе стороны? Если и игрока Динамо, и игрока Шахтёра удалили за то что они поскользнулись? Где убивали-то?
А вот на мой вопрос хотелось бы услышать ответ: почему Игорь Михайлович летом сего года, когда действительно убивали одну из команд, президент которой является его другом, он молчал? Почему не обращался к Луччи? Потому что выгодно было?
Andy_P
Пока были заняты все Еврокубками, то не сильно и обращали внимание на "странное" судейство. Теперь ринулись догонять, и судейство стало интересным. О чём можно говорить, если даже несчастную Ворсклу на всякий случай "мочат"
Lion
Вместо того чтобы поблагодарить так он поливает их....
Саша Зардунов
Лучше пусть вспомнит как они убили "Металлист"