Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 грудня 2020, 01:47
15265
7

Демарш Луческу, скандальна нічия Динамо, відміна матчу Шахтаря

Найцікавіші події 13-го туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 15 грудня 2020, 01:47
15265
7
Демарш Луческу, скандальна нічия Динамо, відміна матчу Шахтаря
ФК Динамо

Останній в нинішньому році ігровий день чемпіонату України вийшов насиченим і резонансним. «Заспів» зробив матч в Києві між «Динамо» і «Колосом»: з двома пенальті і двома вилученнями, з втратою очок командою Луческу. Далі була історична перемога «Руху» в УПЛ і рекордна поразка «Дніпра-1». Матч «Інгулець» - «Шахтар» через погодні примхи взагалі не відбувся, і його долю вирішить КДК УАФ. На третій позиції залишиться зимувати «Десна», яка обіграла «Маріуполь».

Скандал туру

Схоже, у «Динамо» в чемпіонаті країни намічається ще одне дербі. Матчі «біло-синіх» проти «Колоса» були резонансними вже в минулому сезоні. Особливо останній за ліком, що завершився перемогою команди з Київської області - 2:0. Два м'ячі команда Костишина відвантажила динамівцям і на цей раз. І теж не програла. Матч ряснів, в першу чергу, емоціями. Причому різношерстими. Головна з них - демарш головного тренера «Динамо» Мірчі Луческу на початку другого тайму, коли досвідчений тренер вибіг в центр поля щось доводити арбітру матчу Ігорю Пасхалу. Потім динамівський тренер відправився в роздягальню, але вже через хвилину, як ні в чому не бувало, знову повернувся на лаву для запасних. Чи показав Пасхал Луческу червону картку, чи ні, так і залишилося загадкою: трансляція матчу цей резонансний епізод не відобразила.

  

Матч туру

А сама гра на стадіоні «Динамо», окрім усього іншого, вийшла цікавою і бойовою. Особливо в другій половині зустрічі, в якій і відбулися всі головні події. Спочатку Пасхал дав пенальті в ворота «Динамо», потім в ворота «Колоса», нагородив двох гравців червоними картками. Потім господарі, як здавалося, вирвали перемогу зусиллями Циганкова, але вже в наступній атаці гості зрівняли рахунок після слаломного рейду Антюха. У підсумку - бойова в усіх відношеннях нічия, яка явно зіпсувала настрій динамівцям, але все одно дозволила киянам зимувати на першому місці в чемпіонаті.

Промах туру

Відмінний шанс вийти вперед в матчі проти «Колоса» отримали динамівці в середині першої половини зустрічі. На 25 хвилині Миколенко як на блюдечку виклав м'яч під удар Супрязі. Єдиний форвард «Динамо», який знову з'явився в основі, повинен був без проблем ставити переможну крапку. Але Влад в ситуації, де було складніше промахнутися, ніж поцілити в ворота, саме промахнувся. Якимось незбагненним чином Супряга примудрився не влучити в ціль, запустивши м'яч паралельно лінії воріт, чим ввів у зневіру не тільки своїх партнерів, але і Луческу.

Суддя туру

У першому таймі суддю матчу «Динамо» - «Колос» Ігоря Пасхала практично не було видно. Єдиний резонансний момент - стик Селезньова і Шапаренка, за який форвард гостей отримав лише «гірчичник». Пасхал переглянув епізод по «телевізору», але свого початкового рішення не змінив. А в другому таймі почалося. Уже в дебюті арбітр залишив без уваги контакт у штрафному «Динамо» Миколенка та Селезньова: динамівець відмахнувся рукою від ковалівця. Арбітр ВАР Балакін «порекомендував» Пасхалу переглянути епізод. І суддя його переглянув: жовта динамівцю і пенальті. Відразу ж після цього Пасхал, теж після «телевізора», вилучив Шепелєва за грубу гру проти Чорноморця, через що Луческу і вибіг на поле. І далі суддя поплив... Всі його подальші результативні дії в матчі, крім гола Антюха, суперечливі: вилучення Максименка, пенальті в ворота «Колоса», гол Циганкова...


ФК Динамо

Слова туру

Після гри проти «Колоса» тренер динамівців Мірча Луческу віддав належне супернику. І очікувано не віддав його ВАР: «Ми не забираємо заслуг «Колоса», у них хороша команда, молодці. Але атмосфера була така, що це не футбол. Що стосується VAR, то я не розумію, навіщо він потрібен. Чому в першому таймі його не використали, коли були два фоли на Шапаренку? Чому не дивилися? У VAR завжди дивляться момент останнього контакту. Звичайно, якщо зупинити кадр з фолом Шепелєва, то він виглядає погано. А в динаміці все інакше. Це неможливо постійно отримувати червоні картки через VAR. У нас було вилучення Забарного, у нашого суперника вилучали Мораеса, коли опорна нога просто ковзає випадково. VAR додає проблем».

Кравчуки туру

Відразу два футболісти на прізвище Кравчук відзначилися в останньому в нинішньому році турі. У матчі «Олімпік» - «Львів» гол Юрія Кравчука приніс львів'янам нічию, а в грі «Ворскла» - «Минай» ще один Кравчук - Данило - приніс нічию вже команді з Полтави.

Перемога туру

До гри проти «Дніпра-1» футболісти «Руху» забили в попередніх 12 турах лише вісім голів. У матчі проти «дніпрян» вони забили половину з попереднього «доробку» - відразу чотири м'ячі. Особливо відзначився опорний півзахисник львів'ян Федорчук, на рахунку якого дубль. Правда, під час гри, як і після неї, склалося стійке враження, що гості з якихось своїх причин зіграли явно нижче своїх можливостей. Проте, три очки, як відомо, не пахнуть, і ця перемога для «Руху» стала історичною - першою під склепіннями УПЛ.

Гол туру

Хороший гол забив у ворота «Дніпра-1» форвард «Руху» Кухаревич. На останній хвилині першого тайму зустрічі Микола отримав передачу від лівого вінгера в центрі штрафного майданчика гостей, звільнився від опіки і невідпорно пробив у дальню дев'ятку воріт Сарнавського. Це перший гол Кухаревича за «Рух» в УПЛ. Напевно, молодого форварда львів'ян розохотила інформація про те, що на матчі за ним стежили скаути відразу декількох клубів...

Вболівальник туру

У ВІП-ложі стадіону «Арена Львів» під час матчу «Рух» - «Дніпро-1», крім президента львівської команди Козловського та його численної свити, був помічений ще один яскравий персонаж. За грою пильно спостерігав колишній футболіст київського і брестського «Динамо» Артем Мілевський. Схоже, чутки таки не брешуть, і наступним клубом Милі буде таки «Рух».

Невдаха туру

Хорватський тренер Ігор Йовічевич приходив у «Дніпро-1» на місце Дмитра Михайленка для того, щоб дати команді новий імпульс і боротися за єврокубки. Але не вийшло ні того, ні іншого. Перше коло «дніпряни» завершили на останньому місці в таблиці, причому команда зазнала шість поразок поспіль - новий антирекорд команди. Після такої неприємної серії дуже складно повірити, що Йовічевич допрацює в Дніпрі повністю свій контракт.

Відміна туру

За день до гри в Кропивницькому між «Інгульцем» і «Шахтарем» з'явилася інформація, що матч не відбудеться. Нібито тому, що господарі не змогли підготувати належним чином футбольне поле. У Кропивницькому йшов дощ за мінусової температури, і поле перетворилося на справжню ковзанку, оскільки обігрів газону з якоїсь причини не був включений. У день матчу чутки підтвердилися. За пару годин до початку поєдинку «Шахтар» повідомив на офіційному сайті, що гри з «Інгульцем» не буде, і що команда повертається до Києва. Причини - неготовність футбольного поля стадіону «Зірка» в Кропивницькому до проведення матчу і високий ризик травмування гравців. Тепер доля поєдинку - в руках КДК УАФ. Радше за все, «Інгульцю» впаяють технічну поразку, а «гірникам», відповідно, такого ж кольору перемогу...

Ювіляр туру

Сотий матч в чемпіонатах України зіграв півзахисник «Десни» Картушов. Єгор вийшов на заміну в другому таймі матчу проти «Маріуполя», який відбувся на НСК «Олімпійський». І так було уготовано долею, що Картушов в свій ювілейний поєдинок в УПЛ став і свого роду героєм зустрічі, і автором переможного м'яча. Лише чотири хвилини знадобилося чернігівцю, щоб відкрити рахунок. Стараннями Хльобаса «Десна» подвоїла перевагу і в хорошому «бронзовому» настрої пішла на зимові канікули.

Джокер туру

На 54 хвилині зустрічі «Олександрія» - «Зоря» замість Гладкого тренер луганчан Віктор Скрипник випустив Аллах'яра. Іранський форвард дуже активно увійшов в гру: тримав м'яч, загострював, намагався обігравати. Загалом, був в цьому не дуже цікавому поєдинку таким собі «променем світла». Більш того, саме Аллах'яру вдалося поставити переможну крапку в цьому поєдинку. Форвард отримав м'яч ще на своїй половині поля, і в швидкій контратаці вибіг на «побачення» з Паньківим. Він без особливих проблем переграв голкіпера, встановивши остаточний рахунок у матчі - 2:0.

Збірна туру

Волинець - Пердута, Імереков, Абу Ханна, Домбровський - Іванисеня, Федорчук - Антюх, Картушов, Циганков – Аллах'яр.

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sukiyaki
кто там еще в очереди за Супрягой?
Александр Кохан
Скандал тура:Шахтар відказався грати.Технічна поразка Шатарю?Або матч буде перенесений на весну?Інтрига зберігається!!!
wojsergivan
предыдущее сообщение для ахметова палкина и павелко
SeM077
Ага, а чому забули про суддівство в матчі Ворскла - Минай: незарахований гол полтавчан і красна картка гравцю Минаю.
Юрій Ганусяк
пеналь в ворота киян лівий, захисник вистрибнув на мяч та природньо махнув руками, а хитропопий селезень підставився ззаду, коли захисник навіть не бачив його, пізніше, коли кияни попали мячем в голову гравцеві колоса, мяч відскочив у штрафну, де інший гравець колоса виніс мяч, при цьому він небезпечно зіграв, піднявши ногу до голови атакуючого мяч гравця динамо. в цьому епізоді пеналь 1000% суддівство на тверде 2 та користь рината.
FACE_CONTROL
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Gutr578
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил