Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 12 грудня 2020, 06:38
9003
8

Ним цікавиться Шахтар. Хто такий Габріель Верон

Найперспективніший гравець Бразилії: названий на честь кумира і ледь не став ковбоєм

| Оновлено 12 грудня 2020, 06:38
9003
8
Ним цікавиться Шахтар. Хто такий Габріель Верон
Instagram. Габріел Верон

На юнацькому чемпіонаті світу (U-17) вінгер збірної Бразилії Габріел Верон, який,за даними бразильских ЗМІ, зацікавив «Шахтар», був визнаний найкращим футболістом турніру. Зараз його по праву вважають чи не найперспективнішим гравцем бразильського футболу, а керівництво «Палмейраса» потурбувалося про підписання професійного контракту з Вероном, за умовами якого викупити юнака у клубу може тільки клуб, який запропонує 60 мільйонів євро.

У вересні 2002 року, коли хлопчик тільки народився в муніципалітеті Асу на північному сході Бразилії, мало хто з його родичів міг навіть мріяти про те, що незабаром до нього буде придивлятися чи не весь футбольний світ. Але сусід родини нинішнього таланту «Палмейраса» явно щось підозрював вже тоді. Справа в тому, що цей чоловік був затятим шанувальником таланту аргентинської футбольної зірки тих часів Хуана Себастьяна Верона, і мріяв про сина, але дружина подарувала йому трьох доньок. Коли чоловік дізнався, що його сусідка Грасіела Сільва завагітніла і чекає на хлопчика, він відразу ж попрямував до батьків дитини і почав умовляти їх виконати його прохання - назвати хлопчика на честь екс-футболіста «Лаціо», «Манчестер Юнайтед», «Інтера» та збірної Аргентини.

Саме так наш сьогоднішній герой отримав своє ім'я - Габріел Верон Фонсека де Соуза. Під ним нині він посилено і поки дуже успішно стукає в світ великого футболу. Бразильський хлопець зізнається, що ніколи не бачив вживу гру Хуана Себастьяна Верона (хоча той продовжував грати до 2014 року, потім завершив кар'єру, щоб повернутися в 2017-му і провести на професійному рівні ще кілька важливих матчів у Кубку Лібертадорес за «Естудіантес»), та й за ігровими якостями не дуже-то схожий на аргентинця (Габріел Верон куди більш швидкісний і технічний футболіст, який грає переважно на атаку, а не в центрі поля, як Хуан Себастьян), але це не заважає Габріелу пишатися тим, що він носить ім'я легенди.

«Мені дуже подобається, що мене назвали на честь Хуана Себастьяна Верона. Я буду робити все, щоб не зганьбити його легендарне ім'я. Гру аргентинця я бачив тільки на Youtube, а вживу не мав можливості з ним поспілкуватися. Можу сказати, що він був неймовірно хорошим футболістом», - казав Габріел Верон нещодавно в одному з інтерв'ю.

***

Втім, щоб стати новою «сімкою» в молодіжному футболі Бразилії, сім'ї Габріела довелося тривалий час заохочувати сина. Справа в тому, що хлопчик, на відміну від більшості своїх однолітків, не мав явного прагнення коли-небудь стати футболістом. Куди більше його приваблювало заняття, якому своє життя присвятив його батько - випас худоби. Так-так, нинішній найталановитіший юнак у бразильському футболі міг стати ковбоєм.

«Мій батько - ковбой. Це його життя і мені воно до душі. Він піклується про корів, коней, працює в полі. Я дуже хотів піти по його стопах і одного разу теж стати ковбоєм, але моя мама завжди підтримувала в мені інтерес до футболу. Вона чомусь вважала, що у мене світле майбутнє в цій грі. Чи була вона права? Не знаю точно, але сьогодні я радий, що граю в футбол. Спочатку я тільки намагався стати футболістом, але сьогодні можу з гордістю сказати, що мені це вдалося», - зазначає Габріел Верон.

І в цих словах юнака немає ані краплі вихваляння. Так, він вже став професійним футболістом. Якого рівня - покаже тільки життя, але в кінці листопада - на початку грудня минулого року Габріел встиг провести 3 поєдинки в бразильській Серії А за першу команду «Палмейраса». У 17 років - це далеко не так просто, як комусь може здатися. Особливо в стані «зелено-білих», де є свої адміністративні заморочки при роботі з молодими футболістами.

Фанати «Палмейраса» всерйоз побоювалися, що подібна доля спіткає і Габріела Верона. У соціальних мережах вони в жовтні-листопаді минулого року навіть розгорнули цілу інформаційну війну проти керівництва «зелено-білих», яке, на думку уболівальників, надто легковажно ставиться до вихованців клубу, продаючи їх при першій же можливості виручити хоч якісь гроші. Очевидно, що успішна гра Габріела Верона на чемпіонаті світу U-17 відкрила очі і босам «Палмейраса», які усвідомили, що продавати цього юнака зараз - недалекоглядно, адже через пару-трійку років він може принести бюджету «зелено-білих» куди більше грошей.

В результаті 21 листопада 2019 року Габріел Верон уклав новий контракт із «Палмейрасом», розрахований до кінця 2024 року. За умовами угоди, клаусула вінгера становить 60 мільйонів євро. Крім того, відомий бразильський тренер Вандерлей Лушембургу, який на початку 2020-го приступав до роботи з першою командою «Палмейраса», відразу ж повідомив босів клубу, що розраховує в новому сезоні на Габріела Верона, як на повноправного футболіста головної команди «зелено-білих» . Все це змусило заспокоїтися шанувальників «Палмейраса», адже європейські товстосуми поки не стоять у черзі за Габріелем Вероном (вважаючи за краще, очевидно, дочекатися більш вагомих підсумків його гри на професійному рівні), а тому ж «Шахтарю» заплатити 60 мільйонів євро за 17- річного футболіста не дозволить клубна філософія.

***

Але справжні випробування для Габріела Верона у великому футболі тільки починаються. Йому належить пробитися в основу «Палмейраса», що зробити буде далеко не так просто. І це не кажучи вже про отримання заповітного сьомого номера, який нині в команді окупований одним з лідерів «зелено-білих» Дуду (хоч той і відбув в оренду в катарський «Аль-Духаїль»), відомим багатьом за виступами в Європі за київське «Динамо».

Зв'язок Габріела Верона з «сімкою» ніяк не асоціюється з аргентинцем Хуаном Себастьяном Вероном, який у професійній кар'єрі ніколи не грав під цим номером. Більш того, кумиром Габріела навіть не є його співвітчизник Неймар, або ж земляк Хуана Себастьяна Верона Ліонель Мессі. Улюбленим футболістом молодого таланту «Палмейраса» є португалець Кріштіану Роналду.

«Кріштіану завжди сконцентрований на тому, щоб зробити все можливе і постійно покращувати свої власні рекорди. Це дозволяє йому переписувати спершу свої досягнення, а потім і чиїсь інші. У мене, як мені здається, схожі погляди і я завжди віддаю всі сили, щоб домогтися поставлених цілей», - каже Габріел Верон.

В кінці жовтня 2019-го іспанська преса вже повідомляла про те, що «Барселона» направляла власних скаутів у Бразилію, щоб оцінити на власні очі гру Габріела Верона. Але поки «блаугранас», очевидно, не поспішатимуть витрачати кругленьку суму на цього таланта, який підписав нещодавно новий контракт з «Палмейрасом». Та й сам бразильський клуб ставить завдання на 2020 та 2021 роки повернути титул чемпіона Бразилії, який востаннє «зелено-білі» завойовували в 2018-му. Це означає, що майбутній рік Габріел Верон, швидше за все, проведе на батьківщині, де отримає шанс стати головною зіркою місцевої Серії А. Якщо це вінгеру вдасться, то практично не виникає сумнівів, що бразилець перебереться на Старий континент і, тим самим, зможе перевершити досягнення свого зіркового тезки-аргентинця, який в Європу перебрався куди пізніше - в 21 рік...

Олексій ШАТІЛОВ

Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
odiniznashih
Сильно рано начали его прославлять, вряд ли он таких денег стоит. Молодой очень и все еще может измениться.
Работать надо много.
elfin folomkin
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
umnuy2
Помнит кто-то Андре в ДК?
А ведь он клипал вместе с Неймаром в паре в одной команде в нападении.
И говорили что они одинаково талантливые.
И где он сейчас?
FACE_CONTROL
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
banderlog78
В мене схожа ситуація. Я цікавлюсь Porshe panamera , але можу собі дозволити Opel cadette
Saar
Если он по факту самый перспективный игрок Бразилии, то он уже давно на карандаше или в Реала, или Барсе или Ювентусе или ещёкого. Шахтер разве что поинтересоваться может им)