Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 11 грудня 2020, 11:28
2042
3

Олексій ЖИТНИК: «Федерація хокею України - це закритий гурток»

Президент ХК «Сокіл» має намір до кінця боротися за пост президента ФХУ

| Оновлено 11 грудня 2020, 11:28
2042
3
Олексій ЖИТНИК: «Федерація хокею України - це закритий гурток»
Главком. Олексій Житник

Нещодавно Федерація хокею України відмовила олімпійському чемпіону в реєстрації на вибори президента організації.

- Чому ФХУ відмовила вам у реєстрації на вибори президента організації?
- Деталей я не знаю. Всі розуміють, що ФХУ - це закритий гурток. Скільки б я не старався у них отримати хоч якусь інформацію, нічого ніколи не вдавалося. Вони не вважають за потрібне відповідати і в цей раз теж. Це взагалі нонсенс - наскільки вони закриті від хокейної спільноти. І при цьому на ситуацію впливають люди, які в хокеї взагалі не розбираються і ніколи ним не займалися.

- Було опубліковано колективне звернення, підписане керівництвом УХЛ і керівниками клубів. Як ви поставилися до цієї ініціативи?
- УХЛ проводить чемпіонат України, Федерація в цьому процесі участі не бере. Ліга займається професійним хокеєм в Україні. Це люди, які вкладають свої гроші в спорт. Зрозуміло, що це соціальні проекти, у нас спорт влаштований не так, як в Європі, Америці чи Канаді, це не бізнес. У нас все відбувається за підтримки меценатів. І ми прийняли рішення написати це звернення. Справа навіть не в тому, що мене не допустили на вибори, а в системі. Ми не можемо дозволити продовжити цей шлях в нікуди ще на чотири роки. Якби хокей був на підйомі, або за останні 10 років було щось зроблено хорошого для розвитку хокею в країні, питань би не було.

- Які ваші подальші дії в цій історії?
- Чесно кажучи, я мало кого знаю в українському хокеї, хто був би задоволений діяльністю Федерації. Якщо сама ФХУ задоволена ситуацією, і тим, у якої групи грає збірна, то таких управлінців треба гнати великим віником. Зараз важливо займатися хокеєм, а не популізмом. Продовжувати боротися за майбутнє українського хокею.

- Тобто, шанси поборотися за посаду президента Федерації ще зберігаються?
- Сам виборчий процес відбувається дивно. ФХУ відмовляє в членстві чинним тренерам ДЮСШ, хокейним фахівцям. І вони не можуть впливати на процес. Я брав участь в засіданні Київської міської федерації по Zoom, і можу сказати, що це - чисте шапіто. Як може бути так, що тренер ДЮСШ, чия команда приймає участь в дитячому чемпіонаті України, не член ФХУ або гравці чоловічої Національної збірної? І ці всі люди не можуть впливати на процес. І виходить, що знову на вибори йде один висуванець, як було в останні 15 років. Немає альтернативи, будуть вибирати між «А» і «А», як в сталінські часи.

У нас не так багато клубів, але вони всі підписали цей меморандум. Це вагомий аргумент, тому що підписи поставили люди, які беруть участь в становленні професійного хокею в Україні і вкладають свої фінанси в цей вид спорту. Я думаю, що люди будуть до них прислухатися.

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
mmuk
І кого він зрадив? Смішно. Може ще і в НХЛ не треба було грати? Де він у матчі всіх зірок грав із символікою України.
Богдан Саженко
житник не тебе рота ваідкривати
Богдан Саженко
іди до мордору і далі на них працюй! викинули ,так він повернувся туди кого зрадив