Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 11 грудня 2020, 11:23
11934
3

Хохфільцен-2020. Україна націлюється на жіночу естафету

Денис Шаховець анонсує третій етап Кубка світу

| Оновлено 11 грудня 2020, 11:23
11934
3
Хохфільцен-2020. Україна націлюється на жіночу естафету
Український біатлон. Олена Підгрушна

У п'ятницю, 11-го грудня, в австрійському Хохфільцені стартує третій етап Кубка світу передолімпійського сезону-2020/21. Після двох етапів у фінському Контіолахті, біатлоністи увійшли в змагальний ритм, зробили перший в сезоні переліт і готуються порадувати уболівальників гарними виступами.

Але доїхали до Хохфільцена не всі. У складах деяких збірних відбулися зміни, не оминули вони стороною і нашу команду.

Збірна України

Жінки: Віта Семеренко, Валя Семеренко, Олена Підгрушна, Юлія Джима, Дар'я Блашко, Катерина Бех.

Чоловіки: Артем Прима, Дмитро Підручний, Руслан Ткаленко, Антон Дудченко, Богдан Цимбал.

У жіночій команді склад не змінився, а ось у чоловіків відсутній Тарас Лесюк, який встиг пробігти тільки одну гонку. У першому спринті сезону 24-річний біатлоніст допустив два промахи на стрільбі стоячи і посів лише 65-е місце. Але покинув розташування збірної Тарас не через невдалий виступ, а в зв'язку з сімейними обставинами. Він уже відправився в Україну.

Через відсутність Лесюка, в чоловічій команді залишилося тільки п'ять біатлоністів, тому очевидно, що всі вони потраплять до заявки на спринтерську гонку, і, якщо не станеться форс-мажору, виступлять в ній. Покращився шанс спортсменів і на потрапляння в естафетну четвірку.

Підручний та Прима, якщо будуть здорові, повинні апріорі виступити в естафеті, а Ткаленко, Дудченко та Цимбал поборються за два місця, що залишилися. Швидше за все, тренерський штаб визначить склад вже за підсумками особистих гонок, але Юрай Санітра обіцяв проводити ротацію, так що чекаємо у складі Антона Дудченка.

Антон Дудченко

Хто представить Україну в жіночих особистих гонках також відомо. Капітану Олені Підгрушній надали відпочинок і готують її цілеспрямовано на естафетну гонку. У Контіолахті українки виступили дуже непогано, фінішувавши п'ятими. І якби не два кола штрафу, могли б поборотися за один з комплектів медалей. Будемо сподіватися, що цього разу удача повернеться до нашої збірної потрібним боком.

Таким чином, спринт в п'ятницю побіжать сестри Семеренко, Юлія Джима, Дар'я Блашко та Катерина Бех. А в гонці переслідування в неділю виступлять ті, хто зможе потрапити у топ-60. Це, нагадаємо, умови кваліфікації в персьют.

Очікувалося, що до жіночої команди приєднається триразова призерка чемпіонатів світу в естафеті Анастасія Меркушина, але вона поки продовжує індивідуально готуватися з батьком. Її дебют в новому сезоні відклали до наступного етапу, який також пройде в Хохфільцені вже на наступному тижні.

Решта світу

На другому етапі Кубка світу в Контіолахті два біатлоністи зі збірних Румунії та Молдови здали позитивні тести на коронавірус. Раніше ці спортсмени вже перебували на карантині, бо контактували з біатлоністом, у якого був виявлений COVID-19. Їм доведеться залишатися на самоізоляції ще певний час.

На щастя, біатлоністи топ-рівня після Контіолахті не захворіли, а тому очікуємо максимальну конкуренцію на лижні в найближчих гонках. У загальних заліках Кубка світу з непоганим гандикапом лідирують норвежець Йоханнес Бьо і шведка Ханна Еберг, вони вийдуть на старт спринтів у жовто-червоних майках, оскільки є найкращими ще і в заліках цієї дисципліни.

Ханна Еберг

Завадити Бьо-молодшому виграти третій поспіль Великий кришталевий глобус спробує олімпійський чемпіон Себастьян Самуельсон, який йде другим і програє 35 очок. Але своє фінансове становище 23-річний швед вже непогано поліпшив. За два тижні він двічі піднімався на подіум в особистих гонках, а також посів друге місце в естафеті. Ці успіхи і ще два потрапляння до топ-20 дозволили Себастьяну в цілому заробити 45 тисяч доларів. «Тепер мені не треба думати про те, як платити за оренду», - поділився радісною новиною Самуельсон.

На майбутньому етапі збірній Словаччини зможуть допомогти сестри Пауліна та Івона Фіалкові, які перебували на карантині через контакт з хворим сервісменом. Їхня самоізоляція підійшла до кінця, а ПЛР-тести показали негативний результат.

Розклад стартів

11.12.2020 - 12:30 - Спринт, жінки
11.12.2020 - 15:20 - Спринт, чоловіки
12.12.2020 - 12:45 - Естафета, жінки
12.12.2020 - 15:45 - Гонка переслідування, чоловіки
13.12.2020 - 12:45 - Гонка переслідування, жінки
13.12.2020 - 15:00 - Естафета, чоловіки

Всі гонки пройдуть три дні поспіль без вихідних. У п'ятницю відбудуться два спринти, спочатку у жінок, а потім чоловічий. А ось на вихідних в один день вболівальники зможуть насолодитися різноплановими гонками: жінки естафету побіжать в суботу, а чоловіки в цей день виступлять у персьюті. В останній день відбудеться «обмін» дисциплінами.

Вболівальників на стадіон і трасу не пустять через карантин.Транслювати гонки в Україні продовжить телеканал «UA Перший», а оперативно стежити за новинами, як і раніше, найкраще на Sport.ua.

Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 12:00 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Dosik
Підгрушна пробігла три гонки і їй потрібно вже відпочиватиПрикольно
ffff
От наших на этом этапе ждать ничего не стоит, одни уже устали, другие ещё готовятся к сезону.
svv72
Еще ни чего не показала, неделю между стартами отдыхала и еще надо отдохнуть. А остальные девочки пусть бегаю им отдых не нужен? чушь какая то. Да и последнюю эстафету провалила.